Ένοπλες Συρράξεις

Πόλεμος Γάζα: Η Χαμάς απέρριψε πρόταση συμφωνίας για τους ομήρους σύμφωνα με Μοσάντ και Νετανιάχου

Η Χαμάς έχει απορρίψει τις τελευταίες προτάσεις για συμφωνία σχετικά με την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων ενώ το Ισραήλ θα συνεχίσει να προσεγγίζει τους στόχους του στη Γάζα «με πλήρη ισχύ», σύμφωνα με ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και τη Μοσάντ.

Στη δήλωση αναφέρεται πως η απόρριψη των προτάσεων δείχνει ότι ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, δεν θέλει μια συμφωνία και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί εντάσεις με το Ιράν και να προκαλέσει περιφερειακή κλιμάκωση.

«Η απόρριψη της πρότασης των τριών διαμεσολαβητών, η οποία περιελάμβανε ένα πολύ σημαντικό πεδίο ευελιξίας από την πλευρά του Ισραήλ, αποδεικνύει ότι ο Σινουάρ δεν επιθυμεί μια ανθρωπιστική συμφωνία και την επιστροφή των απαχθέντων και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις εντάσεις με το Ιράν και να επιδιώκει την ενοποίηση των χώρων και μια συνολική κλιμάκωση στην περιοχή» σημειώνεται.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να προσπαθεί να υλοποιήσει τους στόχους του πολέμου κατά της Χαμάς με δύναμη και θα γυρίσει κάθε πέτρα για να επιστρέψουν οι 133 απαχθέντες από τη Γάζα το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ