Ένοπλες Συρράξεις

Στο Κατάρ αντιπροσωπεία του Ισραήλ-Ελπίζουν σε νέα συμφωνία για ομήρους και εκεχειρία

Αντιπροσωπεία του Ισραήλ έφτασε τη Δευτέρα στο Κατάρ για να συζητήσει το περίγραμμα μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων, που κρατούνται ακόμα από τη Χαμάς στη Λωριδα της Γάζας.

Σκοπος της αντιπροσωπείας είναι να προωθήσει πτυχές της συμφωνίας που δεν έχουν ακόμη πέσει στο τραπέζι: την ισραηλινή απαίτηση να εξακριβωθεί η ταυτότητα των απαχθέντων που θα απελευθερωθούν και να διασφαλιστεί ότι είναι ζωντανοί, καθώς και η διατύπωση της φύσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Κατά πληροφορίες από ισραηλινά μέσα, η αντιπροσωπεία δεν έχει καμία πρόθεση να συζητήσει για το κύριο σημείο διαφωνίας με τους Παλαιστίνιους της Χαμάς και αφορά στην παρουσία του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Ισραήλ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους σχετικά με τη δυνατότητα να προωθηθεί μια συμφωνία γύρω από το περίγραμμα που δόθηκε στο Παρίσι, αλλά η Χαμάς δεν έχει εκφράσει μέχρι στιγμής τη θέση της γύρω απο αυτή την πρόταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...