Ένοπλες Συρράξεις

Νέο επεισόδιο μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων: Ο Αρμενικός στρατός άνοιξε πυρ κατά στρατιωτικών θέσεων στο Ναχτσιβάν

Το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε την Κυριακή ότι η Αρμενία άνοιξε πυρ κατά των στρατιωτικών του θέσεων στην αυτόνομη περιοχή του Ναχτσιβάν.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αναφέρεται ότι ο αρμενικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον θέσεων κοντά στον οικισμό Heydarabad του αποκλεισμού στις 9:40 μ.μ. (1740GMT) το Σάββατο.

Η ανακοίνωση δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σχέσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας είναι τεταμένες από το 1991, όταν ο αρμενικός στρατός κατέλαβε το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια περιοχή που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, και επτά παρακείμενες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Καλμπατζάρ.

Το Αζερμπαϊτζάν απελευθέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής κατά τη διάρκεια του πολέμου το φθινόπωρο του 2020, ο οποίος έληξε με μια ειρηνευτική συμφωνία με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, ανοίγοντας την πόρτα στην εξομάλυνση.

Το Μπακού ξεκίνησε μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Καραμπάχ τον περασμένο Σεπτέμβριο για την εγκαθίδρυση συνταγματικής τάξης, μετά την οποία οι παράνομες αυτονομιστικές δυνάμεις στην περιοχή παραδόθηκαν.

Ωστόσο, οι εντάσεις στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας αναζωπυρώθηκαν εκ νέου όταν το Μπακού δήλωσε ότι ένας στρατιώτης του τραυματίστηκε εξαιτίας πυροβολισμών από τις αρμενικές δυνάμεις προς τη νοτιοδυτική περιοχή Ζανγκιλάν της χώρας στις 12 Φεβρουαρίου.

Την επόμενη ημέρα, το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι πραγματοποίησε μια "επιχείρηση εκδίκησης" ως απάντηση, καταστρέφοντας το φυλάκιο μάχης από όπου οι στρατιώτες του δέχθηκαν πυρά. η Αρμενία δήλωσε ότι τέσσερις στρατιώτες της σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...