Ένοπλες Συρράξεις

Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε drones και πυραύλους Κρουζ των Χούθι στην Υεμένη

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε drones των Χούθι και αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ στην Υεμένη και την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διαπίστωσε ότι ήταν απειλή για εμπορικά πλοία και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Χτυπήθηκαν τέσσερα drones και δύο πύραυλοι κρουζ που ήταν έτοιμοι να εκτοξευθούν προς την Ερυθρά Θάλασσα από περιοχές της Υεμένης οι οποίες ελέγχονται από τους σιίτες αντάρτες, ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τα αμερικανικά πλήγματα έγιναν χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, ανέφερε η CENTCOM.

Ειδικότερα, «την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, περίπου στις 5 μ.μ. (ώρα Σαναά), οι δυνάμεις της CENTCOM πραγματοποίησαν πλήγματα αυτοάμυνας εναντίον τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι και δύο κινητών πυραύλων κρουζ κατά πλοίων (ASCM) που ήταν έτοιμοι να εκτοξευθούν από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι προς την Ερυθρά Θάλασσα.

» Στις 23 Φεβρουαρίου, μεταξύ 3:30 και 5 π.μ., οι δυνάμεις της CENTCOM κατέρριψαν τρία UAV αυτοκτονίας των Χούτι κοντά σε διάφορα εμπορικά πλοία που επιχειρούσαν στην Ερυθρά Θάλασσα».

Κανένα πλοίο δεν υπέστη ζημιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...