Ένοπλες Συρράξεις

Το Ισραήλ ξεκαθαρίζει: "Δεν θα δεχτούμε «μονομερή» επιβολή ενός παλαιστινιακού κράτους"

Tο Ισραήλ επισημοποίησε σήμερα την αντίθεσή του σε αυτό που χαρακτηρίζει «μονομερή αναγνώριση» της παλαιστινιακής κρατικής υπόστασης και είπε ότι οποιαδήποτε τέτοιου είδους συμφωνία πρέπει να συναφθεί μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπέβαλε τη «δηλωτική απόφαση» προς ψήφιση στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ομόφωνα ενέκρινε το μέτρο, σύμφωνα με μία ανακοίνωση.

Κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης ο Νετανιάχου είπε ότι η κίνηση αυτή έρχεται μετά «τις πρόσφατες συζητήσεις στη διεθνή κοινότητα σχετικά με μια απόπειρα να επιβληθεί μονομερώς στο Ισραήλ ένα παλαιστινιακό κράτος».

Η επίσημη ισραηλινή δήλωση, σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου, αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι: «Το Ισραήλ απορρίπτει πλήρως διεθνείς επιταγές σχετικά με μια μόνιμη συμφωνία με τους Παλαιστινίους. Μια συμφωνία, εφόσον επιτευχθεί, θα πρέπει να συναφθεί μονάχα μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των πλευρών, χωρίς προϋποθέσεις».

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να αντιτίθεται στη μονομερή αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους. Τέτοιους είδους αναγνώριση μετά το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου θα παράσχει μια τεράστια, άνευ προηγουμένου επιβράβευση στην τρομοκρατία και θα αποτρέψει οποιαδήποτε μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία», τονίζεται.

 

Η Γαλλία ανοίγει για πρώτη φορά παράθυρο για αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους

Η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους δεν είναι πλέον ταμπού για τη Γαλλία, δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι χθες με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β’, προσθέτοντας ότι η χώρα του ενδέχεται να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, αν οι προσπάθειες για λύση δύο κρατών στην περιοχή παγώσουν λόγω της απόρριψης εκ μέρους της ισραηλινής πλευράς.

Την ίδια στιγμή, ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα μπορούσε να οδηγήσει μόνο σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή και θα αποτελέσει σημείο καμπής στη σύγκρουση,αναφέρει το newsbomb.gr.

Ασφαλώς, μια μονομερής γαλλική αναγνώριση λίγα πράγματα θα μπορούσε να αλλάξει σε πρακτικό επίπεδο για την κατάσταση στην περιοχή σήμερα, όμως θα είχε ένα ιδιαίτερο συμβολικό και διπλωματικό βάρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...