Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Βούτυρο στο ψωμί" για τον Νετανιάχου η διάσωση των δύο (2) ομήρων στη Ράφα -Τα επτά (7) στάδια της επιχείρησης από τον IDF

Σε  σημερινό άρθρο μας αναφερθήκαμε στην διάσωση δύο (2) ομήρων από τον Ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της επιδρομής στη Ράφα σήμερα το πρωί. 

Τι σηματοδοτεί η διάσωση των δύο ομήρων στη Ράφα από τον Ισραηλινό στρατό για τον πόλεμο στη Γάζα;

Στο γεγονός αναφέρεται  λίαν έγκριτο Αμερικανικό ΜΜΕ, δίνοντας λεπτομέρειες για την επιχείρηση, όπως παρακάτω, οι οποίες κατά την εκτίμησή μας σηματοδοτούν ουσιαστικότατη καμπή για τον πόλεμο Χαμάς-Υσραήλ, τον τρόπο διεξαγωγής επιχειρήσεων διάσωσης ομήρων από τον IDF και τι θα πρέπει να αναμένουμε στη συνέχεια στη Ράφα.

"Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι διέσωσε δύο ομήρους από τη Λωρίδα της Γάζας σε μια δραματική επιδρομή υπό πυρά νωρίς τη Δευτέρα, σημειώνοντας μια μικρή αλλά συμβολικά σημαντική επιτυχία στην προσπάθειά του να φέρει στην πατρίδα πάνω από 100 ομήρους που πιστεύεται ότι κρατούνται από την μαχητική ομάδα της Χαμάς.

Τουλάχιστον 67 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που ήταν μέρος της επιδρομής, σύμφωνα με αξιωματούχους του παλαιστινιακού νοσοκομείου.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στη Ράφα, την πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει για να γλιτώσουν από τις μάχες.

Το Ισραήλ έχει καταστήσει την επιστροφή όλων των ομήρων έναν από τους κύριους στόχους του πολέμου.

Ο Νετανιάχου έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ μέχρι την «τελική νίκη» που περιλαμβάνει επίσης την καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς.

Μετά τις διασώσεις της Δευτέρας, ο Νετανιάχου επανέλαβε σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το γραφείο του ότι, «Μόνο η συνεχιζόμενη στρατιωτική πίεση, μέχρι την πλήρη νίκη επί της Χαμάς, θα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων μας».

Κοινώς το timing της απελευθέρωσης των δύο ομήρων αποτελεί κυριολεκτικά "δώρο" στον Νετανιάχου, ενισχύοντας τη γραμμή του για συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Ράφα, κάτι που πλέον είναι βέβαιο κατά την άποψή μας ότι θα γίνει, παρά τις πιέσεις από ΗΠΑ και του Διεθνή παράγοντα.

Ανάλυση της  επιχείρησης απελευθέρωσης των ομήρων από τον IDF

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι οι όμηροι κρατούνταν σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου στη Ράφα, υπό τη φρουρά  ενόπλων της Χαμάς που βρίσκονταν τόσο στο διαμέρισμα όσο και σε κοντινά κτίρια.

Ο Χάγκαρι είπε ότι οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο διαμέρισμα κάτω από πυρά στη 1:49 π.μ. της Δευτέρας, συνοδευόμενες ένα λεπτό αργότερα από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στις γύρω περιοχές.

Είπε ότι μέλη της ομάδας διάσωσης προστάτευσαν τους ομήρους με τα σώματά τους καθώς ξέσπασε βαριά μάχη σε πολλά σημεία ταυτόχρονα με πολλούς ένοπλους της Χαμάς.

Ο στρατός αναγνώρισε τους διασωθέντες ομήρους ως Fernando Simon Marman, 60 ετών, και Louis Har, 70, που είπε ότι απήχθησαν από μαχητές της Hamas από το Kibbutz Nir Yizhak στη διασυνοριακή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο στο νοσοκομείο Sheba και αναφέρθηκε ότι είναι σε καλή κατάσταση υγείας.

Είναι μόνο οι δεύτερος και τρίτος από τους ομήρους  που διασώθηκαν με ασφάλεια.Μια γυναίκα στρατιώτης διασώθηκε τον Νοέμβριο.

Ο Χάγαρη είπε ότι η επιχείρηση βασίστηκε σε ακριβείς πληροφορίες και είχε προγραμματιστεί για αρκετό καιρό, αλλά ότι οι διασώστες περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν.

Ο Νετανιάχου παρακολούθησε  με τον αρχηγό του στρατού του Ισραήλ και άλλους ανώτατους αξιωματούχους την  εξέλιξη της επιχείρησης.

Αναλύοντας την επιχείρηση διάσωσης των δύο ομήρων από τον IDF  διαπιστώνουμε ότι ακολουθήθηκαν ευλαβικά τα επτά (7) στάδια αυτής, που ήταν:

1.Πληροφόρηση λεπτομερή για χώρο φύλαξής τους από την Χαμάς

2.Προετοιμασία- της επιχείρησης των Ειδικών δυνάμεων

3.Απομόνωση της περιοχής με αεροπορικούς βομβαρδισμούς πέριξ αυτής

4. Έφοδος με μαζικά και στοχευμένα πυρά

5 .Διασφάλιση της ζωής των ομήρων

6. Ταχεία  φυγάδευση αυτών σε ασφαλές μέρος

7. Ιατρικός έλεγχος και παροχή φροντίδας αυτών.

 

H τύχη των υπολοίπων ομήρων

Το Ισραήλ λέει ότι περίπου 100 όμηροι παραμένουν στην αιχμαλωσία της Χαμάς, ενώ η Χαμάς κρατά τα λείψανα περίπου 30 άλλων που είτε σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου είτε πέθαναν σε αιχμαλωσία.

Τρεις όμηροι σκοτώθηκαν κατά λάθος από τον στρατό αφού διέφυγαν από τους απαγωγείς τους τον Δεκέμβριο.

Οι υπόλοιποι όμηροι πιστεύεται ότι είναι απλωμένοι και κρυμμένοι σε σήραγγες, πιθανότατα σε κακές συνθήκες. Η διάσωση είναι μια ενίσχυση του ηθικού για τους Ισραηλινούς, αλλά είναι ένα μικρό βήμα προς την απελευθέρωση όλων αυτών".

Το Ισραήλ έχει περιγράψει τη Ράφα ως το τελευταίο εναπομείναν προπύργιο της Χαμάς στη Γάζα μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες πολέμου.

Εκτίμησή μας είναι ότι η απελευθέρωση των δύο(2) ομήρων από τον IDF στη Ράφα, θα έχει ως επακόλουθο την σίγουρη  διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη από το Ισραήλ, με τον Νετανιάχου να χρησιμοποιεί ως επιπλέον επιχείρημα γιαυτό την απελευθέρωση και άλλων ομήρων που θα κρατούνται από την Χαμάς εκεί.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...