Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι «Τιμωρητικές Επιχειρήσεις» της Τουρκίας σε Β. Ιράκ και Β. Συρία -Στόχος πετρέλαιο-έργα υποδομής των Κούρδων

O σοφός Ελληνικός λαός  χρησιμοποιεί την έκφραση "ο λύκος στην αντάρα χαίρεται" , όταν θέλει να υποδηλώσει πως όπου υπάρχει αναταραχή και αναστάτωση, οι πονηροί και κακοί βρίσκουν την ευκαιρία να δράσουν προς όφελος τους.

Αυτό ταιριάζει "γάντι" στην περίπτωση της Τουρκίας, η οποία εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στη Γάζα πρωτίστως και την Ουκρανία δευτερευόντως, που έχουν απορροφήσει το Διεθνές ενδιαφέρον, πραγματοποιεί μπαράζ σφοδρότατων  και λίαν καταστρεπτικών επιθέσεων με στόχο πρωτίστως την καταστροφή  των υποδομών ενέργειας και πετρελαίου σε Β. Ιράκ  και Β. Συρία, με την επίφαση ότι πλήτει το PKK και το YPG που εξομοιώνει ως μια ενιαία τρομοκρατική οργάνωση.

Παράλληλα οι Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις μετακινούν δυνάμεις τους στα σύνορα της χώρας τους με Ιράκ και Συρία, σφυροκοπώντας θέσεις των Κούρδων με πυροβολικό και Αεροπορία, "λειαίνοντας" το έδαφος για επικείμενη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση που θα ενεργήσουν.

Το Τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπεί  Κουρδικές περιοχές στο Χαλέπι και στην Ιεράπολη στη Βόρεια Συρία

Μόλις χθές, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε χωριά στην ύπαιθρο του Χαλεπίου

 Σγκεκριμένα οι τουρκικές δυνάμεις έριξαν βλήματα πυροβολικού στα χωριά Tokhar, Jaat και Jabal Sayad  στην επαρχία Manbij ανατολικά του Χαλεπίου εντός περιοχών του Στρατιωτικού Συμβουλίου Manbij. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Επίσης οι τουρκικές δυνάμεις και οι πληρεξούσιοί τους που σταθμεύουν στη βάση του Al-Sheikh Nassir  πραγματοποίησαν μπαράζ  βολών πυροβολικού και  όλμων στο χωριό Qart Wairan στην επαρχία Manbij ανατολικά του Χαλεπίου.

Η Τουρκική Αεροπορία έπληξε θέσεις του ΡΚΚ στο Β. Ιράκ

"Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας «εξουδετέρωσαν» 10 τρομοκράτες του PKK στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε την Κυριακή" το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας, σύμφωνα με το τουρκικό Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu., το οποίο επισημαίνει:

"Στην περιοχή Επιχείρηση Claw-Lock στο βόρειο Ιράκ, 10 τρομοκράτες του PKK εξουδετερώθηκαν σε αεροπορική επιχείρηση, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στο X.

«Οι ηρωικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν να καταστρέφουν κρησφύγετα τρομοκρατών με τα ατσάλινα νύχια τους», προστίθεται στην ανακοίνωση

Το υπουργείο εξέφρασε επίσης την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να εξοντώσει τους τρομοκράτες.

Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υπονοήσουν ότι οι εν λόγω τρομοκράτες παραδόθηκαν ή σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν.

Η Tουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση "Claw-Lock" τον Απρίλιο του 2022 για να στοχεύσει τα κρησφύγετα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στις περιοχές Metina, Zap και Avasin-Basyan του Ιράκ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Είχαν προηγηθεί οι επιχειρήσεις "Claw-Tiger" και "Claw-Eagle" που ξεκίνησαν το 2020 για να ξεριζώσουν τρομοκράτες που κρύβονταν στο βόρειο Ιράκ και σχεδίαζαν διασυνοριακές επιθέσεις στην Τουρκία

Οι «Τιμωρητικές Επιχειρήσεις» της Τουρκίας σε Β. Ιράκ και Β. Συρία στοχεύουν το πετρέλαιο

Σε σχετικό άρθρο τουρκικού ΜΜΕ,  ο ερευνητής της SETA Can Acun επισημαίνει ότι "η Τουρκία ξεκίνησε πρόσφατα «τιμωρητικές επιχειρήσεις» στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι ενώ η τρομοκρατική οργάνωση PKK έχει φτάσει σε σημείο να παράγει σχεδόν 125.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στη Συρία και το Ιράκ και να κερδίσει περισσότερα 1 δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο, τώρα αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά, χάρη σε αυτά.

Η τρομοκρατική οργάνωση PKK δημιουργεί ένα βρώμικο δίκτυο στη βορειοανατολική Συρία υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Ενώ εμπορεύεται το πετρέλαιο της περιοχής, το PKK το  στέλνει στην περιφερειακή κουρδική διοίκηση του Ιράκ (IBKY) και στη γραμμή Κιρκούκ-Ιράν για μεγάλο χρονικό διάστημα,  και η ΙΒΚΥ με τη σειρά της κατόπιν συμφωνίας το έστελνε στο Ισραήλ. 

Το Ίδρυμα Πολιτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας (SETA) ετοιμάζει κατά καιρούς εκθέσεις σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και την εκτέλεση των βρώμικων φιλοδοξιών του τρομοκρατικού κράτους του Ισραήλ στην περιοχή.

Μιλώντας για το έργο, ο ερευνητής της SETA Can Acun είπε ότι "στοιχεία" της Global Development Company, όπως ο Ισραηλινοαμερικανός επιχειρηματίας Mordechai (Moti) Kahana, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παράδοση του πετρελαίου στην περιοχή στο Ισραήλ.

Ο Acun είπε: "Μέσω αυτού του επιχειρηματία, το Ισραήλ προσπάθησε να θέσει τις βάσεις για το πετρέλαιο που παρήγαγε το PYD/YPG  ώστε να πουληθεί στο Ισραήλ μέσω της KRG.

Αναφερόμενος στις εκτεταμένες τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη νότια Τουρκία, ο Acun δήλωσε ότι εκτός από τα μέρη όπου φωλιάζονται αυτονομιστικά στοιχεία,  στόχοι μας ήταν επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής, λειτουργίας και διανομής πετρελαίου, που αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος του PKK και των επεκτάσεών του. 

Ο Acun είπε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ)  ξεκίνησαν πρόσφατα «τιμωρητικές επιχειρήσεις» στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

 Ενώ η  Κουρδική Συριακή αυτονομιστική οργάνωση ελέγχει μια περιοχή περίπου 50 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στα ανατολικά του Ευφράτη, κατέχει επίσης σχεδόν το 70% των ενεργειακών πόρων της χώρας.

Τα Σχέδια των ΤΕΔ κατά YPG και ΡΚΚ σε Β. Συρία και Β. Ιράκ

Στόχος είναι οι ΤΕΔ να απαγορεύσουν την  χερσαία επικοινωνία του  PKK που δρά στο Ιράκ  και  των Κούρδων του YPG της Συρίας, μπαίνοντας "σφήνα" και καταλαμβάνοντας το έδαφος μεταξύ των  συνόρων Συρίας και Ιράκ, σε βάθος χιλιομέτρων  νοτιότερα από το τριεθνή σύνορα της Τουρκίας με αυτές τις χώρες.

Παράλληλα θέλουν να αποκόψουν τελείως το προπύργιο των ανταρτών του PKK, την οροσειρά του Καντίλ, με το υπόλοιπο Β.Ιράκ, απομονώνοντάς το, ώστε στη συνέχεια να καταστρέψουν την τρομοκρατική οργάνωση στη βάση της. 

Εκτενείς τουρκικοί  βομβαρδισμοί με μαχητικά αεροσκάφη και drones κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και έργων υποδομής κατά των Κουρδικών περιοχώς σε Β. Συρία και Β. Ιράκ, έχουν σκοπό να αποστερήσουν στον Κουρδικό λαό που ζεί εκεί βασικές ανάγκες διαβίωσης (ύδρευσης-ηλεκτροδότησης), με την επίφαση ότι μειώνονται τα έσοδα των YPG και PKK

Τέλος με μπαράζ επιθέσεων κατά θέσεων του YPG στη Β. Συρία και κρησφύγετων-σπήλαιων του PKK στο Β. Ιράκ, οι ΤΕΔ επιδιώκουν την εξασθένιση των δυνατοτήτων και την εξόντωση προσωπικού τους, προετοιμάζοντας το έδαφος για μεγάλη επίθεση που 'έχουν στα σκαριά εναντίον τους. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...