Ένοπλες Συρράξεις

Η χειρότερη ημέρα του πολέμου για το Ισραήλ-Η Χαμάς κατέστρεψε 13 Ισραηλινά άρματα

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς συνεχιζεται με αμείωτη ένταση στη Λωρίδα της Γάζας, με σημαντικές απώλειες να καταγράφονται σε Ισραηλινά άρματα, σύμφωνα με πληροφορίες της Χαμάς. 

Επιχειρήσεις του ΙDF στο Αρχηγείο Γενικής Ασφάλειας της Χαμάς

Οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραλινού στρατού συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας με τον IDF να αναφέρει ότι τα Ισραηλινά στρατεύματα έχουν προχωρήσει στη βόρεια Τζαμπαλίγια της Γάζας, με την 551η Ταξιαρχία και τη μονάδα καταδρομών Shayetet 13 του Πολεμικού Ναυτικού να πραγματοποιούν επιδρομές στο αρχηγείο γενικής ασφάλειας της Χαμάς στην περιοχή.

Σύμφωνα με το IDF, η 162η Μεραρχία άρχισε να επιχειρεί βαθύτερα στην Τζαμπαλίγια μετά την ολοκλήρωση της περικύκλωσης του προσφυγικού καταυλισμού τις τελευταίες ημέρες.

Λέει ότι την τελευταία ημέρα, τα στρατεύματα επιχείρησαν στη Jabaliya για να καταστρέψουν περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς. Οι στρατιώτες εντόπισαν ρουκέτες και άλλα όπλα και κατεύθυναν αεροπορικές επιδρομές σε στελέχη της Χαμάς.

Ο IDF λέει ότι σε κοινές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν με τη Shin Bet, έφεδροι της 551ης Ταξιαρχίας και οι κομάντος Shayetet 13 εισέβαλαν στο αρχηγείο γενικής ασφάλειας της Χαμάς στη Jabaliya και βρήκαν όπλα, διάφορο εξοπλισμό.

Η Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να πραγματοποιεί πλήγματα στη Γάζα, με τον IDF να λέει ότι χθες έπληξε μια ομάδα στελεχών  της "Νούχμπα" της Χαμάς  κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με την Ταξιαρχία Καταδρομών. Τα στρατεύματα βρήκαν επίσης μια κρύπτη με ρουκέτες.

Το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε επίσης δεκάδες χτυπήματα κατά μήκος της ακτής της Γάζας, βοηθώντας τις χερσαίες δυνάμεις, προσθέτει ο IDF.

 

Η Χαμάς κατέστρεψε 13 άρματα μάχης του Ισραήλ

Από την πλευρά τηη η Χαμάς ισχυρίζεται ότι οι Μουτζαχεντίν της κατέστρεψαν σήμερα 13 τανκς του εβραϊκού στρατού στην περιοχή Hayy_Al_Shajaiya της Γάζας με πυραύλους Yasin 105 και βόμβες.

Η Ισραηλινή Αεροπορία έπληξε επιχειρησιακά κέντρα-αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της  εξακολουθεί  να απασχολεί τις Ισραηλινές ένοπλες Δυνάμεις  (IDF) στο βόρειο μέτωπο της χώρας, πραγματοποιώντας επιθέσεις με drones και πυραύλους από το νότιο Λίβανο,κατά Ισραηλινών στόχων.

Οι επιθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα την ανάληψη δράσης από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, η οποία σύμφωνα με Ισραηλινό ΜΜΕ που επικαλείται πηγές του (IDF), έπληξε πολλούς στόχους της Χεζμπολάχ.

"Ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν επιδρομές κατά  σημείων παρατήρησης, αποθηκών όπλων και άλλων στρατιωτικών τοποθεσιών που χρησιμοποιούνται από τους πράκτορες της τρομοκρατικής ομάδας.

 
 

Τα πλήγματα έρχονται ως απάντηση σε επανειλημμένες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα στο βόρειο Ισραήλ.

Νωρίτερα σήμερα, πολλές ρουκέτες και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο σε διάφορες περιοχές κατά μήκος των βόρειων συνόρων. Ο IDF λέει ότι όλα τα βλήματα έπεσαν  σε ανοιχτές περιοχές, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

Επίσης σύμφωνα με του ΙDF ένα «εχθρικό» drone που εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τον Λίβανο συνετρίβη κοντά στη βόρεια κοινότητα Margaliot νωρίτερα σήμερα, χωρίς να  υπάρχουν τραυματίες.
 

Από την πλευρά της  η  Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις σε θέσεις του Ισραηλινού Στρατού στα σύνορα σήμερα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ