Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Εντολή "βόμβα" Νετανιάχου στις μυστικές υπηρεσίες του- "Σκοτώστε τους ηγέτες της Χαμάς σε Τουρκία-Κατάρ-Λίβανο"

Την ώρα που οι μάχες μαίνονται σε όλη πλέον τη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Χαμάς και Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), συμπερλαμβανομένου και του νότιου τμήματος αυτής, μια είδηση έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις όποιες προσπάθειες γίνονται για επίτευξη νέας εκεχειρίας και απελευθέρωση και των υπολοίπων ομήρων που κρατάει η τρομοκρατική οργάνωση.

Επικεφαλής της "Shin Bet ": "To Ισραήλ θα σκοτώσει τους ηγέτες της Χαμάς οπουδήποτε αυτοί θα καταφύγουν"

Αυτή  είναι η αποκάλυψη την Κυριακή ηχογραφημένης συνομιλίας του επικεφαλής της διαβόητης Ισραηλινής υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ, σύμφωνα με Ισραηλινό ΜΜΕ, όπου δηλώνει πως το  Ισραήλ είναι αποφασισμένο να σκοτώσει τους ηγέτες της Χαμάς «σε κάθε τοποθεσία» στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου, ακόμη κι αν χρειαστούν πολλά χρόνια. 

Ο Ronen Bar λέει ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου είναι για την υπηρεσία  ασφαλείας, «το δικό μας Μόναχο», αναφερόμενος στην πολυετή, παγκόσμια προσπάθεια του Ισραήλ να σκοτώσει τους τρομοκράτες Παλαιστίνιους που πραγματοποίησαν επίθεση κατά Ισραηλινών αθλητών σκοτώνοντας έντεκα (11) από αυτούς, στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1972 στο Μόναχο της Γερμανίας.

«Σε κάθε τοποθεσία, στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη, στο Λίβανο, στην Τουρκία, στο Κατάρ, παντού», είπε σε ηχογραφήσεις που μεταδόθηκαν από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan την Κυριακή το βράδυ. «Θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε».

Η απόφαση λήφθηκε από το Ισραηλινό Υπουργικό Συμβούλιο

«Το υπουργικό συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για εμάς, να εξαλείψουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, αυτό είναι το Μόναχο μας», ακούγεται να λέει στις ηχογραφήσεις.

Η Χαμάς φέρεται να απάντησε ότι δεν ενοχλείται από τις απειλές και ότι το να τις πραγματοποιήσει το Ισραήλ θα ήταν παραβίαση της κυριαρχίας των συμμάχων χωρών.

Ο πόλεμος ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου όταν περίπου 3.000 τρομοκράτες υπό την ηγεσία της Χαμάς διέσχισαν τα σύνορα από τη Λωρίδα της Γάζας και έφθασαν  στις νότιες περιοχές, σφάζοντας πάνω από 1.200 ανθρώπους,  κυρίως άμαχους.

Τουλάχιστον 240 άνθρωποι όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών και ηλικιωμένων, απήχθησαν και κρατήθηκαν όμηροι στη Γάζα.

Ομολογία αποτυχίας της "Shin Bet" να αποτρέψει την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου

Στην ηχογράφηση, ο Μπαρ παραδέχτηκε ότι η υπηρεσία πληροφοριών του απέτυχε στην αποστολή της εν όψει της επίθεσης της Χαμάς, αλλά η Shin Bet «βρίσκεται τώρα σε ανοδική τάση» και έχει ήδη μάθει τα διδάγματα από τις αποτυχίες εκείνης της ημέρας και τις θέτει σε λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπαρ είπε ότι οι απειλές κατά του Ισραήλ τον περασμένο χρόνο «είναι  πολλές και άγνωστες στο κοινό. «Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, να δώσουμε μια αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες του Ισραήλ.

Δυστυχώς, δεν το καταφέραμε αυτό στις 7 Οκτωβρίου», είπε.

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ακόμη και πριν από τα τελευταία γεγονότα, η κλίμακα των απειλών για το Ισραήλ ήταν άνευ προηγουμένου. Αλλά πολλά πράγματα κρύβονται κάτω από την επιφάνεια», είπε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να κυνηγήσει τους ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο μόλις τελειώσει με  την καταπολέμηση της οργάνωσης στη Γάζα.

Γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα οι δολοφονίες

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στις κατασκοπευτικές υπηρεσίες να καταρτίσουν σχέδια για τη δολοφονία των κορυφαίων ηγετών της οργάνωσης εκτός Γάζας, που ζουν στην Τουρκία, το Κατάρ και αλλού, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι ζήτησαν από το Ισραήλ να δολοφονήσει αμέσως τον ηγέτη της Χαμάς, Khaled Mashaal, ο οποίος ζει στη Ντόχα, και άλλοι μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο, τέτοιες ενέργειες σε Κατάρ ή  στο τουρκικό έδαφος θα μπορούσαν να τορπιλίσουν τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση ομήρων και η ιδέα απωθήθηκε.

Μια εβδομαδιαία εκεχειρία εξασφάλισε την απελευθέρωση δεκάδων Ισραηλινών γυναικών και παιδιών που κρατούνταν όμηροι, με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατούμενους ασφαλείας που κρατούνταν στο Ισραήλ. Αν και θα μπορούσε να είχε παραταθεί, η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία την Παρασκευή και οι μάχες συνεχίστηκαν.

Η απάντηση της Χαμάς

Ο  δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan ανέφερε ότι η Χαμάς απάντησε στα σχόλια του Μπαρ, λέγοντας ότι οι απειλές για δολοφονία των ηγετών της «αντανακλούν την πολιτική και στρατιωτική κρίση στην οποία βρίσκεται ο εχθρός λόγω της ανθεκτικότητας του παλαιστινιακού λαού και των θαρραλέων δυνάμεων αντίστασης».

Είπε ότι οι απειλές «δεν φοβίζουν τους ηγέτες της οργάνωσης. Αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας των «αδελφών χωρών», την οποία ανέφεραν οι ανώτεροι αξιωματούχοι του εχθρού, και συνιστούν άμεση βλάβη στην ασφάλεια αυτών των χωρών».

Ο Νετανιάχου άφησε να εννοηθεί την ύπαρξη σχεδίων του Ισραήλ για δολοφονίες στο εξωτερικό ηγετικών στελεχών της Χαμάς σε μια ομιλία του στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο απέλασης μαχητών χαμηλότερου επιπέδου της Χαμάς από τη Γάζα για να συντομεύσει τον πόλεμο.

Το ιστορικό των δολοφονιών  από το Ισραήλ των τρομοκρατών Παλαιστινίων του Μονάχου

Στη δεκαετία του 1970, το Ισραήλ ξεκίνησε μια εκστρατεία για να δολοφονήσει Παλαιστίνιους τρομοκράτες που συμμετείχαν στη σφαγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου.

Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν για περισσότερα από 20 χρόνια.

Αρκετές παλαιστίνιες προσωπικότητες σκοτώθηκαν, αν και υπάρχουν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το πόσοι από αυτούς συμμετείχαν άμεσα στη σφαγή.

Η επέμβαση απεικονίστηκε στην ταινία του 1986 «Sword of Gideon» και στην ταινία του 2005 του Steven Spielberg «Munich».

Εκτός από πιθανή δολοφονία στο εξωτερικό, η Mossad και η Shin Bet φέρεται να έχουν δημιουργήσει ένα κέντρο ειδικών επιχειρήσεων επιφορτισμένο με τον εντοπισμό και τη δολοφονία μελών της μονάδας κομάντο της Χαμάς που ηγήθηκε των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Ynet, η μονάδα θα πάρει το όνομά της από την εβραϊκή παράνομη οργάνωση της εποχής του Α' Παγκοσμίου Πολέμου «Nili».

Το Ισραήλ έχει ήδη ανακοινώσει τη δολοφονία αρκετών ανώτατων διοικητών της Χαμάς στη Γάζα κατά τη διάρκεια των μαχών, αν και ο τοπικός ηγέτης της οργάνωσης Yahya Sinwar και οι αναπληρωτές του παραμένουν ελεύθεροι.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ