Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι πρώτες εικόνες των ομήρων της Χαμάς που απελευθερώθηκαν - Χαιρετούν μέσα από τα ασθενοφόρα (upd)

Νεότερη ενημέρωση

Η πρώτη ομάδα των ομήρων αφέθηκε ελεύθερη από τη Χαμάς και με τη βοήθεια του προσωπικού της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από το Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα προς το πέρασμα της Ράφα στο Ισραήλ, όπως δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Αν και στην αρχή ήταν γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι 25 όμηροι (13 Ισραηλινοί και 12 Ταϊλανδοί), σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ αφέθηκαν ελεύθεροι 13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος.

Η πρώτη ομάδα των 13 Ισραηλινών ομήρων απελευθερώθηκε και είναι με το προσωπικό της Διεθνούς Επιτροπής για τον Ερυθρό Σταυρό.Οι Ισραηλινοί όμηροι που αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Χαμάς, μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο, όπως μεταδίδουν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Επίσης, και το CNN μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί όμηροι έχουν παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό στην Αίγυπτο.Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Aqsa που συνδέεται με τη Χαμάς, επικαλούμενος πηγές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, επιβεβαίωσαν ότι αυτή παρέδωσε την πρώτη ομάδα Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό.

Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι από ισραηλινές φυλακές

39 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και παιδιά, αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς μετά από την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ με ανάρτηση στο Χ.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε φωτογραφίες Ισραηλινών που πανηγυρίζουν για τους ομήρους που απελευθερώθηκαν:

Χαμάς: Οι όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό

Δύο πηγές που πρόσκεινται στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς επιβεβαίωσαν ότι όμηροι που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου παραδόθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

«Οι όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, που θα τους οδηγήσει στους Αιγύπτιους» μέσω του συνοριακού σταθμού της Ράφα, κατόπιν στους Ισραηλινούς, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εξ αυτών των πηγών.

Οι Ισραηλινοί όμηροι «παραδόθηκαν στην αιγυπτιακή πλευρά», συμπλήρωσε η πηγή.

Επιπλέον, μια πηγή στις τάξεις της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ, επιβεβαίωσε την πληροφορία ενός δημοσιογράφου του AFP.

«Οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ διεξήγαγαν την επιχείρηση (…), πρόκειται για την πρώτη ομάδα βάσει της συμφωνίας».

Επιπλέον, μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ισλαμιστική οργάνωση απελευθέρωσε «επίσης Ταϊλανδούς» πολίτες σήμερα, επιπροσθέτως των Ισραηλινών ομήρων, παρουσιάζοντας αυτές τις απελευθερώσεις ως μια «χειρονομία».

Οι όμηροι από την Ταϊλάνδη δεν αναφέρονταν στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ωστόσο ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως 12 εξ αυτών «απελευθερώθηκαν».
 

 

Η προσωρινή εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή στις 7 το πρωί της Παρασκευής, ενώ μια πρώτη ομάδα 13 Ισραηλινών ομήρων επρόκειτο να απελευθερωθεί από την τρομοκρατική ομάδα την Παρασκευή στις 4 μ.μ. 22 Νοεμβρίου 2023. 

Αρχικό κείμενο

Η προσωρινή εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή στις 7 το πρωί της Παρασκευής, ενώ μια πρώτη ομάδα 13 Ισραηλινών ομήρων επρόκειτο να απελευθερωθεί από την τρομοκρατική ομάδα την Παρασκευή στις 4 μ.μ.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι το Ισραήλ έλαβε μια «αρχική» λίστα με τα ονόματα των απαχθέντων που αναμένεται να απελευθερωθούν και ότι οι οικογένειες όσων θα επέστρεφαν την Παρασκευή είχαν ενημερωθεί, όπως και οι συγγενείς αυτών των οποίων τα ονόματα δεν εμφανίστηκαν. Σχεδόν και τα 13 — παιδιά και γυναίκες — αναφέρθηκαν ότι ήταν από το Κιμπούτς Νιρ Οζ.

Η συμφωνία, η οποία έγινε με τη μεσολάβηση του Κατάρ και των ΗΠΑ, θα έδινε τη Χαμάς απελευθέρωση 50 Ισραηλινών γυναικών και παιδιών που πήρε όμηρους στις 7 Οκτωβρίου, σε διάστημα τεσσάρων ημερών, με αντάλλαγμα την ηρεμία στις μάχες κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ημερών και την απελευθέρωση. από 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται από το Ισραήλ για τρομοκρατικά αδικήματα, όλοι τους γυναίκες ή ανήλικοι.

Η στρατιωτική διοίκηση της Χαμάς επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή το πρωί και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες. «Σε τέσσερις ημέρες, 50 όμηροι θα απελευθερωθούν», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από το Ισραήλ ότι τρεις φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι κατάδικοι τρομοκρατών θα απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα για κάθε Ισραηλινό όμηρο, συνολικά 150.

Προηγουμένως είχε γίνει κατανοητό ότι η παύση των μαχών θα ξεκινούσε μόνο μετά την απελευθέρωση της πρώτης ομάδας Ισραηλινών ομήρων.

Η συμφωνία, η οποία έγινε με τη μεσολάβηση του Κατάρ και των ΗΠΑ, θα έδινε τη Χαμάς απελευθέρωση 50 Ισραηλινών γυναικών και παιδιών που πήρε όμηρους στις 7 Οκτωβρίου, σε διάστημα τεσσάρων ημερών, με αντάλλαγμα την ηρεμία στις μάχες κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ημερών και την απελευθέρωση. από 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται από το Ισραήλ για τρομοκρατικά αδικήματα, όλοι τους γυναίκες ή ανήλικο

Με βάση τη συμφωνία, σήμερα αφήνονται ελεύθεροι οι πρώτοι 13 όμηροι της Χαμάς, γυναίκες και παιδιά.

Παράλληλα, οι Times of Israel μεταδίδουν ότι εκτός από τους 13 ισραηλινούς ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν τα επόμενα λεπτά, το γραφείο ΜΜΕ της Αιγύπτου ανακοινώνει ότι διαπραγματεύτηκε με επιτυχία τη χωριστή απελευθέρωση 12 ταϊλανδών ομήρων που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η Μπανγκόκ λέει ότι πιστεύει ότι 26 από τους πολίτες της συνελήφθησαν όμηροι εκείνη την ημέρα. Οι 12 όμηροι φέρεται επίσης να απελευθερωθούν σήμερα.

Το Reuters μεταδίδει live την ανταλλαγή ομήρων ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς.

Τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερώνονται από τις ισραηλινές φυλακές για κάθε έναν όμηρο, ανάμεσά τους ανήλικοι και γυναίκες. Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων 24 γυναικών και 15 εφήβων αγοριών, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με αντάλλαγμα τους 13 ομήρους που θα αφεθούν ελεύθεροι.

Δείτε live:

Πώς θα γίνεται η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε σήμερα περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία επιστροφής των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ένας κατάλογος με τα ονόματα όσων αναμένεται να απελευθερωθούν θα δίνεται στο Ισραήλ κάθε μέρα, γύρω στις 16:00 το απόγευμα.

Μετά, ο στρατός θα στέλνει αξιωματικούς για να ειδοποιούν μέλη οικογενειών ομήρων αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα αφεθούν ελεύθεροι ή όχι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι όμηροι θα παραλαμβάνονται «στην περιοχή των συνόρων» και από εκεί θα μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ.Μ όλις αφεθούν ελεύθεροι, θα τους υποδεχθούν ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας και θα υποβληθούν στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, ενώ θα τους δοθούν επίσης τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Από το Χατζερίμ, οι απελευθερωμένοι όμηροι θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία, όπου θα επανενωθούν με μέλη της οικογένειάς τους. Οι ηλικιωμένες γυναίκες θα μεταφερθούν σε διαφορετικό νοσοκομείο από τα μικρά παιδιά.

Όλοι οι απελευθερωμένοι όμηροι αναμένεται να παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο ημέρες.

«Η εκεχειρία στη Γάζα είναι μια σύντομη παύση»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ με τη Χαμάς στη Γάζα είναι μια «σύντομη παύση», μετά την οποία το Ισραήλ θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις με πλήρη στρατιωτική δύναμη.

Ο Γκάλαντ έκανε τα σχόλια αυτά στον Ιταλό ομόλογό του, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Θα υπάρξει μια σύντομη παύση και μετά θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε με πλήρη στρατιωτική δύναμη. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας: να καταστρέψουμε τη Χαμάς και να φέρουμε πίσω τους ομήρους από τη Γάζα στο Ισραήλ – υπάρχουν 240 όμηροι και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε και να ανεχθούμε», δήλωσε ο Γκάλαντ.

 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...