Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Θα γίνει της κολάσεως"! Τεράστια συγκέντρωση Ισραηλινών δυνάμεων στο Βόρειο Ισραήλ έτοιμη να επιτεθεί στη Χεζμπολάχ

Ο ακήρυχτος πόλεμος Ισραήλ-Χεζμπολάχ συνεχίζεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα, η οποία όμως παρουσιάζει κάποια άκρως ανησυχητικά σημάδια ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης, που συνοδεύονται από μετακινήσεις δυνάμεων και πλήγματα με όλμους-αντιαρματικά-drones από πλευράς Χεζμπολάχ , αλλά και από την συγκέντρωση 100.000 Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα με τον Λίβανο και τα συνεχή αεροπορικά  πλήγματα της Ισραηλινής αεροπορίας.

Σφοδρές επιθέσεις της Χεζμπολάχ με αντιαρματικά-όλμους-drones -Οι Ισραηλινοί απαντούν με αεροπορικές επιθέσεις και πυροβολικό

Οι Ισραηλινές ένοπλες Δυνάμεις( IDF) αναφέρουν ότι έπληξαν τρεις ομάδες αντιαρματικών πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τοποθεσίες που ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα ως απάντηση στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις της .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετά βλήματα όλμων  που εκτοξεύτηκαν νωρίτερα από τη Χεζμπολάχ κατά στρατιωτικής θέσης στα σύνορα, δεν προκάλεσαν τραυματισμούς, σύμφωνα με το IDF, ο οποίος απάντησε με βολές πυροβολικού κατά στόχων στο νότιο Λίβανο

 

Παράλληλα  η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε ένα drone kamikaze ,  Ababil-T ιρανικής κατασκευής για να στοχεύσει την πόλη Kiryat Shmona στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

 

Συγκέντρωση 100.000 Ισραηλινών στρατιωτών απέναντι από την Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο

Από την πλευρά του 100.000 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τον Λίβανο σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος εναντίον της Χεζμπολάχ,  ενώ οι IDF βομβαρδίζουν στόχους σε πολλά χωριά του Λιβάνου μετά τις τελευταίες επιθέσεις στο Ισραήλ

 

Δήμαρχος  Metula: "Το Ισραήλ έχει  σχηματίσει μια «ζώνη ασφαλείας» νότια των συνόρων του με τον Λίβανο"

Σύμφωνα με έγκριτο Ισραηλινό ΜΜΕ το οποίο παρακολουθεί βήμα προς βήμα τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο του Ισραήλ στη Γάζα αλλά και στις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ-χεζμπολάχ ,  "ο Δήμαρχος της Metula στα βόρεια, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, έχει αποδοκιμάσει τη νέα κατάσταση πραγμάτων στην περιοχή γύρω από την πόλη του, με τις κοινότητες να εκκενώνονται λόγω της απειλής της Χεζμπολάχ.

«Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ έχει σχηματίσει μια ζώνη ασφαλείας 5 χιλιόμετρα νότια των συνόρων», λέει ο δήμαρχος Ντέιβιντ Αζουλάι σύμφωνα με τα νέα της Walla.

«Μας λένε ότι o ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δεν θα ξεκινήσει πόλεμο, αλλά είμαστε ήδη σε πόλεμο».

Έρχεται καταιγίδα

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σαφέστατες ενδείξεις ότι η  ολομέτωπη στρατιωτική αντιπαράθεση με διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων μεταξύ Χεζμπολάχ-Ισραήλ είναι πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Η δημιουργία ζώνης ασφαλείας (Buffer zone) από πλευράς Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο, βάθους 5 χιλιομέτρων, παραπέμπει σε επικείμενη επιθετική ενέργεια, αφού στην περιοχή αυτή θα ληφθούν από τον Ισραηλινό στρατό οι σχηματισμοί προσπέλασης λίγο πριν την επίθεσή του.

Αναφορικά δε με τα αεροπορικά πλήγματα και τις βολές πυροβολικού του Ισραήλ , αυτά αποσκοπούν αφενός να ανταποδώσουν τα πυρά της Χεζμπολάχ, αφετέρου να την αποδιοργανώσουν πρίν την επίθεση του Ισραηλινού στρατού, η οποία κατά την εκτίμησή μας θα λάβει χώρα, μόλις διευθετηθεί το θέμα απελευθέρωσης των ομήρων από την Χαμάς και οι επιχειρήσεις στη Γάζα φθάσουν στο τελικό τους στάδιο.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...