Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ένα βήμα πριν τον παγκόσμιο πόλεμο! Πρωθυπουργός Ιορδανίας: Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εκτόπισης των κατοίκων της Γάζας κήρυξη πολέμου

 

Πρωθυπουργός της Ιορδανίας: Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εκτόπισης των κατοίκων της Γάζας κήρυξη πολέμου

Ο Ιορδανός πρωθυπουργός Bisher Khasawneh προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε απόπειρα «εκτόπισης» Παλαιστινίων από τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη θα είναι «κόκκινη γραμμή» και η Ιορδανία θα τη θεωρήσει «κήρυξη πολέμου».

«Δεν θα υπάρξει μετατόπιση, κανένα νέο Nakba, αν θέλει ο Θεός, καμία επανεγκατάσταση και καμία εναλλακτική πατρίδα», λέει σε μια δήλωση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν στους μαχητές της Χαμάς στις υπόγειες σήραγγες και τα μπούνκερ τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφού έχουν πλέον απομονώσει την περιοχή με στρατεύματα και άρματα μάχης, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Τώρα θα αρχίσουμε να συγκλίνουμε σ' αυτούς», είπε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ. «Όταν λέω 'να συγκλίνουμε σ' αυτούς', αυτό θα γίνει στην επιφάνεια του εδάφους και θα γίνει επίσης και κάτω από το έδαφος».

Ο ίδιος καλωσόρισε ακόμα σήμερα την ανάπτυξη ενός αμερικανικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου στην περιοχή, η οποία ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, και θεωρείται πως έγινε σε μια προσπάθεια της Ουάσινγκτον να εμποδίσει την επέκταση του πολέμου της Γάζας σε άλλα μέτωπα.

«Είναι πάντα καλή είδηση να βλέπουμε ότι οι Αμερικανοί φέρνουν περισσότερα στοιχεία», δήλωσε ο Χεχτ στους δημοσιογράφους.

«Το θεωρούμε αυτό ένα είδος παράγοντα αποτροπής, σταθεροποίησης στην περιοχή», πρόσθεσε ακόμα.

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι ο κατάλογος θανάτου της Γάζας ξεπερνά τις 10.000

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας που διευθύνεται από τη Χαμάς ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών των Παλαιστινίων από τον συνεχιζόμενο πόλεμο με το Ισραήλ έχει αυξηθεί σε πάνω από 10.000.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι 292 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Γάζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 10.022.

Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να επαληθευτούν ανεξάρτητα και δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αμάχων και ενεργών μελών της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς. Ο αριθμός επίσης δεν κάνει διάκριση μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα και εκείνων που σκοτώθηκαν από εκατοντάδες εσφαλμένες ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από Παλαιστίνιους τρομοκράτες που έπεσαν στη Γάζα.

 

Η Νότια Αφρική θα ανακαλέσει όλους τους διπλωμάτες από το Ισραήλ λόγω πολέμου

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής λέει ότι θα ανακαλέσει όλους τους διπλωμάτες της από το Ισραήλ και εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση στη Γάζα.

Ο Khumbudzo Ntshavheni, υπουργός στο γραφείο του προέδρου, αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου ότι όλο το διπλωματικό προσωπικό στο Τελ Αβίβ θα κληθεί πίσω στην Πρετόρια για διαβουλεύσεις, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ανησυχούμε εξαιρετικά για τη συνεχιζόμενη δολοφονία παιδιών και αθώων πολιτών στα παλαιστινιακά εδάφη και πιστεύουμε ότι η φύση της απάντησης από το Ισραήλ έχει γίνει συλλογική τιμωρία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Naledi Pandor σε συνέντευξη Τύπου.

«Αισθανθήκαμε σημαντικό να σηματοδοτήσουμε την ανησυχία της Νότιας Αφρικής, ενώ συνεχίζουμε να ζητάμε συνολική παύση των εχθροπραξιών».

Το Ισραήλ λέει ότι δεν επιδιώκει να βλάψει τους αμάχους της Γάζας, αλλά μάλλον να εξαλείψει τη Χαμάς, σημειώνοντας ότι η τρομοκρατική ομάδα είναι ευρέως ενσωματωμένη στον άμαχο πληθυσμό. Προέτρεψε όλους τους αμάχους στη βόρεια Γάζα να αναχωρήσουν προς τα νότια καθώς εντείνει την εκστρατεία της στο βορρά.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ