το αεροπλανοφόροUSS Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κατέφτασε στην βόρεια Ερυθρά Θάλασσα το αεροπλανοφόρο USS Eisenhower των ΗΠΑ-Στην εμβέλεια των μαχητικών του όλη η Μ. Ανατολή (Βίντεο)

Η ένθερμη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα φαίνεται πως γίνεται ακόμη πιο έντονη, μιας και αναφορές έγκριτων λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποίησαν βίντεο που λέγεται ότι δείχνουν το τεράστιο αεροπλανοφόρο USS Eisenhower του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού να εισέρχεται στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω βίντεο φαίνεται πως δείχνει το πελώριο πολεμικό πλοίο των Αμερικανών να διασχίζει την Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο με σκοπό να φτάσει στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας.

Νεότερο υλικό αναφέρεται πως δείχνει το ίδιο πλοίο να έχει διασχίσει την Διώρυγα του Σουέζ και να βρίσκεται πλέον στα ύδατα της Βόρειας Ερυθράς Θάλασσας.

Το USS Dwight D. Eisenhower βρίσκονταν νωρίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο πριν κάποιες ώρες η διοίκηση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού είχε ανακοινώσει πως έφτασε στην Μέση Ανατολή πλέοντας δίπλα στο USS Gerarld R. Ford.

Στην αρχή τα δύο αυτά αεροπλανοφόρα επιχειρούσαν στην ανατολική Μεσόγειο, σε απόσταση αναπνοής από το Ισραήλ μαζί με τις ομάδες κρούσεις τους και συνοδεία άλλων νατοϊκών πολεμικών σκαφών. Μετά οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως έφτασαν στην Μέση Ανατολή και τώρα το Πεντάγωνο προχώρησε ένα βήμα παρά πέρα και έστειλε το USS Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα, ίσως την θερμότερη ναυτική περιοχή της Μέσης Ανατολής σήμερα.

Φυσικά το πλοίο συνοδεύεται από υποστηρικτικά σκάφη, τα οποία διασφαλίζουν ότι υπάρχει μία ασπίδα άμυνας που μπορεί να αναχαιτίσει εισερχόμενες απειλές.

Είναι η Απάντηση στις Προκλήσεις των Χούθι;

Οι αντάρτες Χούθι πρόσφατα δήλωσαν πως «χάρηκαν όταν άκουσαν πως ο αμερικανικός στόλος πλησιάζει τις ακτές της Υεμένης γιατί έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να τον χτυπήσουν».

Λίγο μετά την δήλωση μαθαίνουμε μέσω βίντεο πως το USS Eisenhower περνά την Διώρυγα του Σουέζ για την Ερυθρά Θάλασσα, μία θάλασσα η οποία βρέχει τις ακτές της Υεμένης.

Να τονίσουμε επίσης πως στα ύδατα της εν λόγω θάλασσας της Μέσης Ανατολής πλέει εδώ και μέρες το τρομερό πλοίο υποστήριξης αμφίβιων επιχειρήσεων USS Bataan του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ένα πλοίο που μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο του αποτελεσματικές αποβάσεις σε κάθε ακτή της περιοχής. 

Δεδομένου και αυτού του παράγοντα φαίνεται πως οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις συσσωρεύουν όλο και περισσότερα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά πάσα πιθανότητα για να προστατέψουν καλύτερα το Ισραήλ από τις εναέριες απειλές που εκτοξεύονται από την Υεμένη το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, ο αμερικανικός στρατός στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα προβάλλοντας την ισχύ του, αφού ένα πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων και ένα αεροπλανοφόρο με δεκάδες μαχητικά αποτελούν από μόνα τους μία τρομαχτική αποτρεπτική δύναμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ