Χαλίφα Χάφταρ
Ένοπλες Συρράξεις

To κοινοβούλιο της Λιβύης ζητά την άμεση απομάκρυνση των πρεσβευτών χωρών που υποστηρίζουν το Ισραήλ και τη διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου προς αυτές

Το εγκατεστημένο στην ανατολική Λιβύη κοινοβούλιο απαίτησε χθες Τετάρτη την «άμεση» αποχώρηση των πρεσβευτών χωρών που υποστηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον της Χαμάς, αναφερόμενο ονομαστικά στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία.

Με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του χθες, ο θεσμός, προσκείμενος στο στρατόπεδο του ισχυρού στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, απαίτησε ακόμη να ανασταλεί ο εφοδιασμός των χωρών αυτών με λιβυκούς υδρογονάνθρακες αν δεν σταματήσουν «οι σφαγές» Παλαιστινίων.

«Απαιτούμε οι πρεσβευτές των κρατών που υποστηρίζουν τη σιωνιστική οντότητα (σ.σ. το Ισραήλ) στα εγκλήματα που διαπράττει να εγκαταλείψουν την (λιβυκή) επικράτεια αμέσως», αναφέρει η ανακοίνωση του κοινοβουλίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε τη 19η ημέρα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς.

«Αν δεν σταματήσουν οι σφαγές που διαπράττονται από τον σιωνιστή εχθρό, απαιτούμε η λιβυκή κυβέρνηση να αναστείλει τις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου προς τα κράτη που τον υποστηρίζουν», πρόσθεσε το κοινοβούλιο.

Το λιβυκό κοινοβούλιο κατήγγειλε με «τον πλέον σθεναρό τρόπο» τη στάση «των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας», που «υποστηρίζουν τη σιωνιστική οντότητα και τα εγκλήματά της» την ώρα που οι ηγέτες τους «κάνουν διαλέξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση».

Η Λιβύη, που δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ, μαστίζεται από τη βία και πολιτικές διενέξεις έπειτα από την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, εξαιτίας εξέγερσης που υποστηρίχθηκε από κράτη μέλη του NATO το 2011.

Στη χώρα υπάρχουν άλλωστε δυο αντίπαλες εκτελεστικές εξουσίες: η λεγόμενη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που έχει έδρα την Τρίπολη (δυτικά) κι αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ· και η λεγόμενη λιβυκή κυβέρνηση, που ονομάστηκε από το κοινοβούλιο και πρόσκειται στο στρατόπεδο του Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Έχουν γίνει επανειλημμένα διαδηλώσεις υποστήριξης στους Παλαιστίνιους σε λιβυκές πόλεις, ιδίως μετά το πολυαίμακτο πλήγμα σε νοσοκομείο στη Γάζα τη 17η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...