Γάλλοι μισθοφόροι στην Ουκρανία
Ένοπλες Συρράξεις

Τροφή για τα κανόνια οι ξένοι μισθοφόροι-Σκοτώνονται σωρηδόν και το Κίεβο εντείνει τις επιχειρήσεις στρατολόγησης

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι εν μέσω της διακοπής του επόμενου κύματος κινητοποιήσεων στην Ουκρανία και προκειμένου να αποκρύψει τις καταστροφικές απώλειες του στρατιωτικού προσωπικού, το καθεστώς του Κιέβου έχει εντείνει τις στρατολογήσεις στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή για να προσελκύσει περισσότερους ξένους μισθοφόρους.

Συνολικά, από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, 11675 ξένοι μισθοφόροι από 84 χώρες έχουν φτάσει επίσημα στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο μεγαλύτερος αριθμός μισθοφόρων έφτασε στην Ουκρανία τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2022, αλλά μετά τις πρώτες απώλειες που υπέστησαν, η ροή των ξένων μαχητών μειώθηκε απότομα.

Οι περισσότεροι από αυτούς προήλθαν από:

  • Πολωνία (περισσότεροι από 2,6 χιλιάδες άνθρωποι),
  • τις ΗΠΑ και τον Καναδά (900 ή περισσότερα άτομα),
  • Γεωργία (περισσότερα από 800 άτομα),
  • τη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρουμανία (700 ή περισσότερα άτομα η καθεμία),
  • Κροατία (περισσότερα από 300 άτομα),
  • καθώς και από τη Γαλλία και το ελεγχόμενο από την Τουρκία τμήμα της Συρίας (200 ή περισσότερα άτομα).

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, έχει επιβεβαιωθεί αξιόπιστα ο θάνατος 4.845 ξένων μισθοφόρων στις εχθροπραξίες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τις ευρωπαϊκές χώρες. Άλλοι 4.801 ξένοι μαχητές διέφυγαν από το έδαφος της Ουκρανίας, έχοντας αντιμετωπίσει τη στάση του καθεστώτος του Κιέβου απέναντί τους. Σήμερα, 2.029 μισθοφόροι συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ανακρίσεων αιχμαλώτων Ουκρανών στρατιωτών, οι διοικητές των μονάδων των AFU που επιχειρούν στις γραμμές του μετώπου δεν λογοδοτούν για τις απώλειες μεταξύ των ξένων μισθοφόρων. Η ουκρανική διοίκηση ρίχνει πρώτα τις μονάδες που έχουν γεμίσει με ξένους μισθοφόρους σε αιματηρές επιθέσεις εναντίον ρωσικών θέσεων. Η εκκένωση των τραυματιών μισθοφόρων οργανώνεται σε υπολειμματική βάση, μόνο μετά την εκκένωση των Ουκρανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, λόγω των μεγάλων απωλειών προσωπικού, το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα τη στρατολόγηση ξένων μισθοφόρων στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και σε περιοχές που ελέγχουν οι Αμερικανοί στη Συρία. Λόγω της απότομης πτώσης του ενδιαφέροντος να πεθάνουν "για το καθεστώς του Κιέβου" στην Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι δραστηριότητες στρατολόγησης στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν ενταθεί. Το έργο αυτό διεξάγεται με βάση τα ουκρανικά ξένα ιδρύματα με τη βοήθεια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, κυρίως της CIA και των ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών που ελέγχονται από αυτήν (Academi, Cubic και Dean Corporation).

Οι ξένοι μισθοφόροι χρησιμοποιούνται από το καθεστώς του Κιέβου ως "κρέας για τα κανόνια". Κανείς από την ουκρανική διοίκηση δεν μετανιώνει για τη ζωή τους. Ως εκ τούτου, έχουν μόνο την επιλογή να φύγουν από την Ουκρανία ή να πεθάνουν.

Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να καταστρέφει τους ξένους μισθοφόρους κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανεξάρτητα από τη θέση τους στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ