Ένοπλες Συρράξεις

Aνατίναξη του Nord Stream: Ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών είχε ενημερώσει τη CIA για το ουκρανικό σχέδιο

Μια ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών είχε ενημερώσει τη CIA για ένα υποτιθέμενο ουκρανικό σχέδιο, τον Ιούνιο του 2022, για την ανατίναξη του αγωγού Nord Stream, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS της Ολλανδίας σήμερα.

Το ρεπορτάζ της NOS, που έγινε με τη βοήθεια κορυφαίων γερμανικών μέσων ενημέρωσης, δεν ανέφερε τις πηγές του.

Σύμφωνα με αυτό, η ολλανδική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών MIVD προειδοποίησε τη CIA για την ύπαρξη αυτού του σχεδίου, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να προειδοποιήσει με τη σειρά της το Κίεβο να μην επιτεθεί στον αγωγό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τον Σεπτέμβριο, από ανεξήγητες μέχρι στιγμής εκρήξεις προκλήθηκε ρήξη στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που μετέφεραν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, περνώντας από τη Βαλτική Θάλασσα. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις οικονομικές ζώνες της Σουηδίας και της Δανίας. Και οι δύο χώρες εκτιμούν ότι επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια αλλά ακόμη δεν έχουν υποδείξει τους υπευθύνους. Σουηδία, Δανία και Γερμανία ερευνούν την υπόθεση.


Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ χαρακτήρισαν «δολιοφθορά» την επίθεση στους αγωγούς. Η Μόσχα κατηγορεί τους ερευνητές ότι κωλυσιεργούν και προσπαθούν να αποκρύψουν τους υπεύθυνους. Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη.

Η MIVD δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...