Αρμενία
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σφοδρή πολεμική σύγκρουση Αρμενίων και Αζέρων-Απρόκλητη επίθεση Αζερμπαϊτζάν στο έδαφος της Αρμενίας-Νεκροί και τραυματίες (Βίντεο)

Νέα απρόκλητη επίθεση κατά του κυρίαρχου εδάφους της Αρμενίας είχαμε από στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν. Το Αζερμπαϊτζάν έχει εισβάλει στο αρμενικό έδαφος και αυτή η τελευταία επίθεση είναι ξανά εντός του εδάφους της Αρμενίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν με φορητά όπλα κατά των αρμενικών θέσεων που βρίσκονται στο τμήμα Σοτκ των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες του χρυσωρυχείου Σοτκ. 

"Οι αψιμαχίες ξεκίνησαν γύρω στις 17:15. Η εταιρεία σταμάτησε τις εργασίες στο ορυχείο Σοτκ και εκκένωσε τους υπαλλήλους για λόγους ασφαλείας", είπε ο Αρμένιος επικεφαλής Α. Γκριγκοριάν.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας ανέφερε ότι στις 11 Απριλίου, γύρω στις 16:00, οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας που εκτελούσαν μηχανολογικά έργα στο την κατεύθυνση της κοινότητας Tegh. 

Η αρμενική πλευρά κατέφυγε σε αντίποινα. Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε επίσης όλμους προς την κατεύθυνση των αρμενικών θέσεων και η αρμενική πλευρά κατέφυγε στις απαραίτητες αμυντικές ενέργειες.

Η αρμενική πλευρά έχει υποστεί μεγάλες απώλειες από τις μονάδες του Αζερμπαϊτζάν που αναπτύχθηκαν στην κατεύθυνση του Λατσίν, αναφέρει το αζέρικο πρακτορείο ειδήσεων Trend επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στρατιώτες από την αρμενική πλευρά. Το Υπουργείο Άμυνας θα εκδώσει πρόσθετη αναφορά», πρόσθεσε το αζέρικο υπουργείο Άμυνας.

Ο διάδρομος του Λατσίν είναι ένας ορεινός δρόμος που συνδέει την Αρμενία με τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο διάδρομος αυτός στην περιοχή Λατσίν του Αζερμπαϊτζάν, βρίσκεται υπό τον έλεγχο ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, όπως προβλέπεται στη συμφωνία ανακωχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ του 2020.

Η συμφωνία ανακωχής προέβλεπε ότι η Αρμενία θα επιστρέψει την Περιφέρεια Λατσίν έως την 1η Δεκεμβρίου 2020. Ο διάδρομος του Λατσίν πλάτους 5 χιλιομέτρων, ο οποίος θα παρέχει πρόσβαση από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ στην Αρμενία και θα παρακάμπτει την πόλη της Σούσα, θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του ειρηνευτικού σώματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στο τελευταίο περιστατικό, την Πέμπτη (23 Φεβρουαρίου), το Αζερμπαϊτζάν εκτόξευσε 52 βλήματα όλμου και 10 βλήματα πυροβολικού, δήλωσε ο Στρατός Άμυνας της Δημοκρατίας του Αρτσάχ.

Οι Αρμένιοι απάντησαν με πυρ, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη από το Αζερμπαϊτζάν, είπε, αλλά παρά τον κίνδυνο, το ηθικό είναι υψηλό.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ