Ένοπλες Συρράξεις

Κουλέμπα: Όσοι φέρθηκαν άσχημα στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου θα το πληρώσουν στο μέλλον

Όπως αναφέρει το b92.net, π υπουργός δήλωσε ότι οι χώρες που δεν υποστήριξαν την Ουκρανία, καθώς και εκείνες που φέρθηκαν άσχημα στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου, θα πληρώσουν το τίμημα στο μέλλον. Ο Kuleba διευκρίνισε ότι σκεφτόταν την οικοδόμηση μελλοντικών σχέσεων.

"Όποιος πιστεύει ότι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένες χώρες αντιμετώπισαν την Ουκρανία στην πιο σκοτεινή στιγμή της ιστορίας της δεν θα ληφθεί υπόψη, απλά δεν ξέρει πώς λειτουργεί η διπλωματία. Ο πόλεμος είναι μια στιγμή που πρέπει να κάνεις μια επιλογή και κάθε επιλογή θυμάται", δήλωσε ο Κουλέμπα στο BBC.

Ο Kuleba, ωστόσο, δεν διευκρίνισε σε ποιες ακριβώς χώρες αναφερόταν, ούτε σε ποιες από τις ενέργειές τους. Για παράδειγμα, η μη υποστήριξη της Ουκρανίας θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μη εισαγωγή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τη Δύση. Αν αυτός είναι ο λόγος, τότε η Σερβία είναι σίγουρα στη "λίστα" του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η Σερβία όντως συντάχθηκε με τις δυτικές χώρες στην καταδίκη της επίθεσης κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας, την οποία άλλωστε επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία. Ωστόσο, αυτό που αποτελεί αγκάθι για την ΕΕ και τις ΗΠΑ είναι η απόφαση ότι η χώρα μας δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, διατηρώντας έτσι ουδέτερη στάση.

Ο Kuleba πρόσθεσε επίσης ότι ο κόσμος θα έπρεπε να είχε συνειδητοποιήσει νωρίτερα πόσο "ψύχραιμη" είναι η Ουκρανία.

"Ιστορικά, η Ουκρανία έχει υποτιμηθεί άδικα. Λυπάμαι που χρειάστηκε αιματοχυσία και ένας καταστροφικός πόλεμος για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος πόσο cool είμαστε. Πάντα θα είμαστε cool, αλλά απλά χρειάστηκε πολύς χρόνος για να το συνειδητοποιήσουμε", δήλωσε ο Kuleba.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ