Ένοπλες Συρράξεις

Ο Γερμανικός Στρατός πνέει τα λοίσθια-Γερμανίδα βουλευτής: ”Δίνουμε συνεχώς όπλα στην Ουκρανία αποδυναμώνοντας το οπλοστάσιο μας”

Ούτε οι Βρετανοί αλλά ούτε οι Γερμανοί μπορούν να κοντραριστούν με τους Ρώσους, ενώ η προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο έχει αποδυναμώσει το γερμανικό οπλοστάσιο.   

Η Μόσχα γνωρίζει ότι στην Ευρώπη μόνο οι Γάλλοι, ( και αυτοί υπό προϋποθέσεις), διαθέτουν ισχυρές και καλά εξοπλισμένες Ένοπλες Δυνάμεις, για αυτό και δεν ανησυχεί.

Οι νέες πληροφορίες φέρουν μετά τον Βρετανικό Στρατό και τον Γερμανικό, να έχουν σοβαρά προβλήματα, υποστελέχωσης, έλλειψης σύγχρονων οπλικών συστημάτων, και αριθμό στρατιωτών, σε κάθε επιθετικού τύπου σενάριο κατά της Ρωσίας.       

Ο Γερμανικός Στρατός υποφέρει από μεγάλη έλλειψη όπλων και εξοπλισμού από ό,τι πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτό ξεστόμισε η Eva Hoegl, Κοινοβουλευτική Επίτροπος για τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Γερμανία, στην ετήσια έκθεσή της αρμόδια κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Η Bundeswehr είχε ήδη πολλά προβλήματα, αλλά από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022, έχει ακόμη λιγότερα», είπε η Hoegl στην έκθεση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καθυστερεί να αναπληρώσει την δύναμη του Γερμανικού Στρατού μετά την αποστολή όπλων στο Κίεβο.

"Τα στρατεύματά μας καλωσορίζουν την υποστήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία, αλλά όταν παραδίδονται οβίδες, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων ή άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο, υπάρχει τεράστιο κενό στο δικό μας οπλοστάσιο. Οι παραγγελίες πρέπει να γίνονται πιο γρήγορα", είπε η Επίτροπος.

Ανακοινώνοντας το συνολικό ποσό της επένδυσης που απαιτείται για την αναβάθμιση της υποδομής σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ, η Hoegl προέτρεψε επίσης τις αρχές να επιταχύνουν τον εκσυγχρονισμό των στρατώνων, οι οποίοι, όπως λέει, βρίσκονται σε δυσάρεστη κατάσταση σε όλη τη χώρα, ενώ επέκρινε την έλλειψη τουαλέτας, καθαρού ντους και Wi-Fi.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1990, η Bundeswehr συρρικνώθηκε σημαντικά. Αν και ο προϋπολογισμός της έχει αυξηθεί σε πάνω από 46 δισεκατομμύρια ευρώ, εξακολουθεί να υποφέρει από έλλειψη υλικού και εξοπλισμού. Οι προγραμματισμένες αγορές μεγάλων οπλικών συστημάτων —μεταφορικών αεροπλάνων, ελικοπτέρων και πολεμικών πλοίων— έχουν επανειλημμένα σταματήσει. Τα χρήματα που δεν είχαν δαπανηθεί μέχρι το τέλος του έτους είχαν χαθεί και η Bundeswehr δεν μπορούσε να προγραμματίσει μακροπρόθεσμα.

Η Bundeswehr έχει επίσης περισσότερες βασικές ανάγκες: υπάρχει έλλειψη πυρομαχικών, ακόμη και μπότες μάχης και εσώρουχα. Μια πρόσφατη έκθεση της Eva Högl, επιτρόπου Άμυνας της Bundestag, σχετικά με την κατάσταση των Γερμανών στρατιωτών του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία σχεδόν ακουγόταν σαν κακόγουστο αστείο.

Μετά από μια επίσκεψη στην περιοχή τον κρύο λιθουανικό χειμώνα, η Högl εξήγησε πώς οι στρατιώτες δεν είχαν χοντρά μπουφάν και εσώρουχα για να τους κρατούν στεγνούς και ζεστούς. Πώς μπορεί αυτό να είναι πρόβλημα για τους στρατιώτες μιας από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου;

Αλλά τα χρήματα από μόνα τους δεν θα είναι αρκετά. Στο παρελθόν, η προμήθεια όπλων και υλικών από την Bundeswehr ήταν συχνά ανεπαρκώς οργανωμένη και καθυστέρησε λόγω υπερβολικής γραφειοκρατίας. Μια παραγγελία 120.000 πολεμικών τυφεκίων που κατασκευάστηκε το 2015, για παράδειγμα, έχει βυθιστεί σε δικαστική μάχη και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...