Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Ουκρανική αντεπίθεση σε Μπαχμούτ είναι θέμα ωρών; Δέκα τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες του Κιέβου έχουν τις μηχανές των Leopard αναμμένες

Όλα για όλα θα τα παίξουν Ουκρανοί, Αμερικανοί και γενικά η δύση στο Μπαχμούτ τις επόμενες ώρες πιθανόν, με στόχο να στματήσουν την ρωσική προέλαση και να εξουδετερώσουν την συνεχή προέλαση της ρωσικής πλευράς. 

Ο επικεφαλής της Wagner Prigozhin δήλωσε πριν λίγο ότι η κατάσταση στο Μπαχμούτ είναι "πολύ δύσκολη".

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί στέλνουν «ατελείωτες εφεδρείες», ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι οι μισθοφόροι του  θα «προχωρήσουν».

Κατάσταση βόρεια του Μπαχμούτ

Αφού πήρε τον έλεγχο στους βορειοανατολικούς λόφους, ο Ρωσικός Στρατός εισήλθε σε Orikhovo-Vasylivka και ανέλαβε τον έλεγχο τμήματος της πόλης. Οι συγκρούσεις με τον Ουκρανικό Στρατό συνεχίζονται στο κέντρο της πόλης καθώς τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να ελέγχουν τους βόρειους και νότιους λόφους.

Στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λέει ότι η μονάδα του επιχείρησε να εισέλθει στο Μπαχμούτ χθες (11 Μαρτίου), αλλά η θέση τους χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.

Πάνω από 40.000 Ουκρανοί στρατιώτες συγκεντρώθηκαν για επίθεση στο Μπαχμούτ

Αξιοσημείωτες ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πρόσκεινται στην Wagner, αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μια μεγάλη ομάδα κρούσης που αποτελείται από 10 τεθωρακισμένες ταξιαρχίες, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Chasiv Yar, και  προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μια ευρεία αντεπίθεση στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ.

Ο επικεφαλής της περιοχής του Ζαπορίζιε, είχε ανακοινώβει ότι πάνω 40.000 ουκρανικές χερσαίες  δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στο Ντιεπροπετρόφσκ, για επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων στο Μαπχμούτ και σε άλλα μέτωπα.

Πρόκειται για ουκρανικές δυνάμεις που απαρτίζονται από στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν στην Ευρώπη, οι οποίες θα ριχθούν κατά των Ρώσων, που και αυτοί ετοιμάζονται για την  δική τους αντεπίθεση. Ποια θα είναι η τύχη της πόλης σύμβολο;

Το Μπαχμούτ είναι μια μπερδεμένη ιστορία. Πράγματι, σκληρές μάχες γίνονται στο Ντονμπάς για το Μπαχμούτ.
Η πόλη είναι ένας από τους κύριους κόμβους υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η απώλεια της θα σημάνει την καταστροφή της ροής ανεφοδιασμού όπλων, πυρομαχικών και ενισχύσεων των Ουκρανών.

Θα ανοίξει επίσης το δρόμο σε πλήρη κατάληψη της στον ρωσικό στρατό να επιτεθεί σε άλλα στρατηγικά σημαντικά σημεία.

Για αυτό το ΝΑΤΟ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην πέσει το Μπαχμούτ στα χέρια των Ρώσων τις επόμενες ημέρες, ετοιμάζοντας μεθοδικά μια μεγάλη αντεπίθεση, η τύχη της οποίας θα κρίνει ενδεχομένως ακόμα και τον ίδιο τον πόλεμο.

Το σίγουρο είναι ότι Ρώσοι γνωρίζουν και πιθανόν να εξαπολύσουν και αυτοί εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες με στόχο να εξουδετερώσουν την μεγάλη ουκρανική δύναμη που θα επιτεθεί σε  Μπαχμούτ, Ζαπορίζιε και Λουγκάνσκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...