Ένοπλες Συρράξεις

Bild: Οι ελλείψεις πυρομαχικών της Ουκρανίας το «υπ’ αριθμόν ένα» πρόβλημα

Η Ουκρανία ζητά από τη Γερμανία να επιταχύνει τις παραδόσεις πυρομαχικών και να αρχίσει να εκπαιδεύει χειριστές της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε μαχητικά αεροσκάφη δυτικών τύπων, αναφέρει η εφημερίδα Bild am Sonntag, που φιλοξενεί συνέντευξη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Οι ελλείψεις πυρομαχικών, ειδικά του πυροβολικού, είναι το «υπ’ αριθμόν ένα» πρόβλημα στην προσπάθεια των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να απωθήσουν τη Ρωσία στον πόλεμο, δηλώνει ο Ντμίτρο Κουλέμπα και τονίζει την επιθυμία της χώρας του να επιταχύνει τις παραδόσεις πυρομαχικών η Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild, υπογραμμίζει πως γερμανικές κατασκευάστριες όπλων τον διαβεβαίωσαν κατά τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια τον περασμένο μήνα πως είναι έτοιμες να κάνουν παραδόσεις, αλλά περιμένουν η κυβέρνηση να υπογράψει συμβάσεις.

«Το πρόβλημα επομένως έγκειται στην κυβέρνηση», κρίνει ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

Ο κ. Κουλέμπα αναφέρει πως δεν αναμένει να δοθούν άμεσα στη χώρα του δυτικά αεροσκάφη, όπως ζητεί το Κίεβο εδώ και καιρό. Όμως, προσθέτει, πρέπει να αρχίσει η εκπαίδευση ουκρανών πιλότων το ταχύτερο, ώστε να είναι έτοιμοι μόλις ληφθεί απόφαση.

Αν η Γερμανία εκπαιδεύσει ουκρανούς χειριστές θα στείλει «σαφές μήνυμα για την πολιτική δέσμευσή της», προσθέτει ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Εξάλλου, ο Ντμίτρο Κουλέμπα διαβεβαιώνει πως ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Μπαχμούτ, πόλη που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο των μαχών στο Ντονμπάς τους τελευταίους έξι μήνες.

«Αν αποσυρόμασταν από την Μπαχμούτ, τι θα άλλαζε; Η Ρωσία θα την καταλάμβανε και μετά θα συνέχιζε την επίθεση εναντίον της Τσάσιβ Γιαρ, και κάθε πόλη μετά την Μπαχμούτ θα είχε την ίδια τύχη».

Ερωτηθείς για πόσο ακόμη οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορέσουν να κρατήσουν την πόλη, αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...