Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εδώ και Τρεις ημέρες, οι δήθεν “αήττητες” και “πανίσχυρες” τουρκικές δυνάμεις δέχονται τρομερά πλήγματα από την εκδηλωθείσα κουρδική αντεπίθεση, μετά την ανακοίνωση περί επικείμενης τουρκικής χερσαίας επίθεσης στην Βόρεια Συρία , αναγκάζοντας λόγω της κατάστασης στην περιοχή, την άμεση παρουσία του Τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Τα πτώματα 17 Τούρκων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στις περιοχές Zap, Avaşîn και Metîna μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Τουρκίας, αναφέρουν οι Κούρδοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Οι συγκρούσεις εντάθηκαν λόγω των επιθέσεων που πραγματοποίησε η Τουρκία κατά των περιοχών Zap, Avaşîn και Metîna στο Βόρειο Ιράκ.

Στις δηλώσεις που έγιναν στις 25-26 Νοεμβρίου, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες Eyüp Uğurlu, Mehmet Demir, Duabey Onur Öztürkmen, Mustafa Yıldız και İsmail Ünal έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι από “κεραυνό” τραυματίστηκαν 3 φρουροί και έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη.
Ωστόσο, κουρδικές πηγές ανέφεραν ότι οι σοροί 17 Τούρκων στρατιωτών έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία του Colemêrg και των κοντινών περιοχών τις τελευταίες ημέρες.

Τα πτώματα ορισμένων Τούρκων στρατιωτών μεταφέρθηκαν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας με αεροσκάφη, ελικόπτερα από το αεροδρόμιο στο Gever (Yuksekova).

Οι 11 στρατιώτες και χωρικοί φρουροί που τραυματίστηκαν στις ίδιες συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στο Πεδίο Νοσοκομείο Serê Sêvê και στο Κρατικό Νοσοκομείο Şemdinli.

Αναφέρθηκε ότι 1 φρουρός και 3 στρατιώτες, που τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας στο Βαν.

Περίεργο βίντεο που ουσιαστικά δεν δείχνει νεκρούς Κούρδους αλλά Τούρκους στρατιώτες ( προσοχή σκληρές σκηνές)

Βίντεο τουρκικής προέλευσης σε κοινωνικό δίκτυο δείχνει, σύμφωνα με τα λεγόμενα, υποτιθέμενη περισυλλογή νεκρών Κούρδων σε σακούλες από τουρκικό ελικόπτερο, η οποία φυσικά δεν πείθει κανέναν.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ( το τονίζουμε αυτό) δεν περισυλλέγουν ποτέ Κούρδους, ειδικά νεκρούς σε ορεινά και δύσβατα σημεία, ενώ πρόκειται για τακτική που ακολουθείται πιστά για Τούρκους στρατιώτες, νεκρούς και τραυματίες, ώστε να μην υπάρξουν στην συνέχεια φωτογραφίες τους στο κουρδικό και συριακό τύπο.   

Κουρδική αντεπίθεση πριν εκδηλωθεί η τουρκική χερσαία επίθεση προκαλεί αιφνιδιασμό στην Άγκυρα

Οι Κούρδοι αντεπιτίθενται στις θέσεις του τουρκικού στρατού. Μόλις ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Συρία, οι κουρδικοί ένοπλοι σχηματισμοί ανέλαβαν ξαφνικά την πρωτοβουλία και εξαπέλυσαν επίθεση στις θέσεις του τουρκικού στρατού.

Τα χτυπήματα είναι στοχευμένα, αλλά όλα οδυνηρά, τις τελευταίες τρεις ημέρες, ο τουρκικός στρατός έχασε τρία τεθωρακισμένα οχήματα και τουλάχιστον 10 Τούρκους στρατιωτικούς.

Σε βίντεο που έλαβαν οι δημοσιογράφοι του Avia.pro, μπορεί κανείς να δει μια από τις στιγμές χρήσης αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος εναντίον τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ.

Ως αποτέλεσμα εκτόξευσης ρουκετών από απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, τουλάχιστον τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες εξοντώθηκαν.

Δεδομένου ότι οι κουρδικοί σχηματισμοί είναι οπλισμένοι με εκατοντάδες αντιαρματικά συστήματα, αυτό αποτελεί μάλλον σοβαρή απειλή για την Άγκυρα.

Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό ότι ο συριακός στρατός είναι απασχολημένος με τη μεταφορά των στρατευμάτων του στα σύνορα με την Τουρκία, γεγονός που δεν αποκλείει τις συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών, αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Άγκυρα.

Τι μπορεί να επιδιώκει ο Ερντογάν, θα αναρωτιόνταν πολλοί την παρούσα φάση, ενώ η χώρα έχει ανοικτά τόσα μέτωπα;

Η Τουρκία έχει εισέλθει σε σπιράλ πολεμικής διέργεσης και αυτό αφορά και την Ελλάδα, αφού είναι πιθανό να δούμε προκλητικές κινήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο λόγω ελληνικών ερευνών. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πάντως είναι έτοιμες να δώσουν ένα ισχυρό κτύπημα, αν και εφόσον επιχειρήσουν οι Τούρκοι να κάνουν τα ίδια με Συρία και Ιράκ.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ