Ένοπλες Συρράξεις

Ειδική επιχείρηση στη Λιβύη! Ο Στρατός του Χαφτάρ εξουδετέρωσε κορυφαίο ηγέτη του ISIS (Βίντεο)

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ότι ο διαβόητος ηγέτης του ISIS, Mahdi Dinqu εξοντώθηκε στη νοτιοδυτική λιβυκή πόλη Μουρζούκ.

Ο υποστράτηγος Khaled Mahgoub, εκπρόσωπος του στρατού, είπε ότι ο Dinqu καταδιώχθηκε από μια δύναμη ειδικών επιχειρήσεων της Ταξιαρχίας Tariq ibn Ziyad.

Ο τρομοκράτης κινούνταν μέσα από μια τοπική αγορά στο Murzuq με ένα pickup φορτωμένο με καύσιμα όταν δέχθηκε ενέδρα από ειδικούς του LNA. Ο Ντινκού πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ τρεις από τους συντρόφους του συνελήφθησαν. Οι τρομοκράτες ταυτοποιήθηκαν ως Othman Nour Mohamad, Ghadeer Muammar και Hossam Halima από την Αλγερία και Muaz al-Sheikh από το Σουδάν.

Ο Dinqu, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως Abu Barakat, εργάστηκε υπό τις διαταγές του ιδρυτή και ηγέτη του ISIS Abu Baker al-Baghdadi στη Μοσούλη του δυτικού Ιράκ για λίγο πριν επιστρέψει στη Λιβύη για να διαδώσει την επιρροή της τρομοκρατικής ομάδας. Αφού δραπέτευσε από την παραθαλάσσια λιβυκή πόλη Σύρτη το 2016, ο Ντινκού οδήγησε τα υπολείμματα του ISIS στην έρημο της Λιβύης υπό το λάβαρο του Jaysh al-Sahara [του Στρατού της Ερήμου].

Ο τρομοκράτης φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος πίσω από μερικές από τις πιο βάναυσες επιθέσεις του ISIS στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής και του αποκεφαλισμού το 2015 21 Αιγυπτίων Κόπτων στη Λιβύη.

Ο LNA καταπολεμά το ISIS από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στη Λιβύη το 2014. Τα τελευταία έξι χρόνια, το ISIS εκδιώχθηκε από τις βόρειες και κεντρικές περιοχές της χώρας. Επί του παρόντος, η τρομοκρατική ομάδα δραστηριοποιείται στη νότια περιοχή, κυρίως κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα και το Τσαντ.

Η εξάλειψη του Dinqu ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για τα υπολείμματα του ISIS στη Λιβύη, τα οποία ήδη παλεύουν με ζητήματα διοίκησης και ελέγχου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...