Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στρώνει χαλί η Τουρκία για την τελική επιχείρηση στη Συρία-Δημιουργεί άλλοθι

"Το σήμα της επιχείρησης δόθηκε... Αποτρέψτε την προσπάθεια διείσδυσης του PKK/YPG στο Τελ Ριφάτ!", είναι ο τίτλος άρθρου  τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είνα τα ακόλουθα:

"Η τρομοκρατική οργάνωση YPG/PKK, η οποία συνεχίζει να υφίσταται στην περιοχή Τελ Ριφάτ, αποτράπηκε να διεισδύσει στις πρώτες γραμμές του Συριακού Εθνικού Στρατού (SMO) στην περιοχή Mare της βόρειας Συρίας αργά το βράδυ.

Οι τρομοκράτες του YPG/PKK, που κατέχουν την περιοχή Τελ Ριφάτ, η οποία απέχει 18 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, για περισσότερα από 6 χρόνια, επιχείρησαν να διεισδύσουν στην πόλη Mare, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της στρατιωτικής αντιπολίτευσης, στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπίου το πρωί.

Ενεργώντας σε αυτό, το SMO συγκρούστηκε με τρομοκράτες που επιχείρησαν να επιτεθούν από την κατεύθυνση του Sheikh Isa και του Tel Rifat, ανατολικά του Tel Rifat. Στρατιωτικοί αντίπαλοι απέκρουσαν την προσπάθεια διείσδυσης με βαριά όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές ασφαλείας, οι τρομοκράτες του YPG/PKK που υπέστησαν απώλειες στη σύγκρουση αποσύρθηκαν

 

Η κατάσταση στο Tel Rifat

Οι τρομοκράτες YPG/PKK κατέλαβαν το Τελ Ριφάτ και ορισμένους οικισμούς γύρω του τον Φεβρουάριο του 2016 με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας. Η τρομοκρατική οργάνωση εκτόπισε περίπου 250 χιλιάδες πολίτες από το Τελ Ριφάτ και τα περίχωρά του και ο εν λόγω πληθυσμός αναζήτησε καταφύγιο σε περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Από εδώ, το YPG/PKK επιτίθεται στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και στις θέσεις των μαχητών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι παρέχουν ασφάλεια στους οικισμούς στην Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη και στην περιοχή Επιχείρηση Κλάδος Ελιάς."

Η Τουρκία εξακολουθεί από την άλλη να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος από το PKK

"Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι 4 φρουροί ασφαλείας, καθώς και ο Ειδικός Πεζικού Λοχίας Ρεμζί Νισάν, μαρτύρησαν στην Επιχείρηση  Claw-Lightning 

Ο Soylu μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας, "Ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης, ο ήρωας στρατιώτης μας Remzi Nişan και οι ηρωικοί φρουροί μας Bülent Vermez, Kemal İmece, Avdi Demir και Veysi Sebik πέθαναν στην επιχείρηση Claw-Lightning. Είθε ο Θεός να έχει έλεος στους μάρτυρες μας, τις οικογένειές τους και το αγαπημένο μας έθνος. Τα συλλυπητήριά μου". 

Για το θέμα  της τρομοκρατίας  έκανε  βαρυσήμαντες δηλώσεις και ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, δηλώνοντας ότι " Κανείς δεν πρέπει να περιμένει παραχωρήσεις από την Τουρκία"

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις στην κοινή εκπομπή του TRT  για το θέμα όπως παρακάτω:

"Είπαμε να μην περιμένει κανείς να κάνουμε υποχωρήσεις. Το γεγονός ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις μπήκαν στα αρχεία του ΝΑΤΟ είναι η πιο επιτυχημένη πτυχή της συνόδου κορυφής της Μαδρίτης. Έχουμε συγκεκριμένες προσδοκίες από τη Σουηδία και τη Φινλανδία όσον αφορά τη μείωση της υποστήριξης στην τρομοκρατία.

Κάνουν πορεία στους δρόμους της Σουηδίας υπό την προστασία της αστυνομίας. Έχουν στα χέρια τους τα κουρέλια τους, τις αφίσες των γνωστών λεγόμενων αρχηγών τους. Έτσι περπατούν, αλλά είναι εμφανής και η κοινή λογική του Σουηδού πολίτη. Λέει, «αν το θέλει η Τουρκία, αν το θέλει ο Ερντογάν, αν είναι τρομοκράτες, θα πρέπει να του δοθεί». Αυτό απαιτεί η λογική μου. Όλες οι σχετικές δομές εκεί πρέπει επίσης να κλείσουν.
 

Σίγουρα δεν περιμένουμε μια παραχώρηση από την Τουρκία ως προς αυτό. Είχαμε τις συνεντεύξεις. Όμως την επόμενη κιόλας μέρα, τρομοκράτες διαδηλώνουν ξανά στους δρόμους της Στοκχόλμης.

Η Σουηδία φαίνεται μακριά από το να κάνει συγκεκριμένα βήματα. Δεν πρέπει να περιμένουν θετική προσέγγιση από εμάς, εφόσον δεν εμποδίζουν τις επεκτάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής προπαγάνδας,που δρούν εναντίον της χώρας μας.

Αυτή η δουλειά δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Εντάξει, ας μπουν αμέσως στο ΝΑΤΟ... Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Το είπαμε και σε όλους τους φίλους μας εκεί. Έτσι λειτουργεί η διαδικασία.

Δεν είναι μόνο η Σουηδία και η Φινλανδία. Τέτοιες είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Αγγλία και η Ιταλία. Όλες οι άλλες Σκανδιναβικές χώρες είναι έτσι. Σε συνάντηση με τους ηγέτες, τους είπα αυτό.  Είπα «αν συνεχιστεί έτσι, λυπάμαι μόλις έρθει μπροστά μας, το θέμα στο Κοινοβούλιο, δεν θα το δούμε θετικά».

Υποστήριξη των ΗΠΑ στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG

Οι ΗΠΑ το έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ήδη εκπαιδευτές των ΗΠΑ ήρθαν στα στρατόπεδα τρομοκρατίας για να τους εκπαιδεύσουν. Δυστυχώς οι εκπαιδεύσεις συνεχίζονται.

Αν κοιτάξετε ποιος είναι ο τρομοκράτης που δημοσιεύουν αυτά τα συλλυπητήρια. Είναι κάποιος που εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Τουρκίας και εργάζεται για τη στρατολόγηση κοριτσιών στη Συρία στην οργάνωση. Ίσως, αν έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον Μπάιντεν στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου, να θέσουμε αυτά τα γεγονότα μπροστά τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την τρομοκρατική οργάνωση ως εταίρο στον αγώνα κατά του DAESH. Αγνοούν ότι η Τουρκία είναι το μόνο κράτος του ΝΑΤΟ που έχει πολεμήσει το Daesh. Δεν αναφέρει τη ζημιά που προκλήθηκε στον σύμμαχο του ΝΑΤΟ από τις τρομοκρατικές ενέργειες των λεγόμενων εταίρων του. Δεν επιτρέπεται η συναλλαγή με άλλη τρομοκρατική οργάνωση για να βλάψει την τρομοκρατική οργάνωση."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι η Τουρκία, συνεχίζει τα ερίζει για επιχείρηση στη Βόρεια Συρία, εμφανιζόμενη ως αμυνόμενη στην περιοχή Mare όπου "επιχείρησαν διείσδυση στελέχη του ΡΚΚ" που χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο το Tel Rifat, η οποία όμως  απετράπη χάρη στους τουρκόφιλους Σύριους συμμάχους της

Αυτό μοιάζει με δημιουργία κατάλληλου υπόβαθρου από την Τουρκία διεθνώς, προκειμένου να δικαιολογηθεί επίθεση του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η Τουρκία κατονομάζει τις ΗΠΑ και σχεδόν όλη τη Δύση ότι υποθάλπτουν και εκπαιδεύουν το ΡΚΚ , με αποτέλσμα την αυτοαπομόνωσή της

Το θέμα της  αποδοχής εισόδου  στο ΝΑΤΟ  από την Τουρκία, της Σουηδίας πρωτίστως και της Φινλανδίας δευτερευόντως , έχει μεγάλη ουρά και δεν είναι κάτι το οποίο θεωρείται από τουρκικής πλευράς ως τελειωμένο...

Κλείνοντας υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται σε μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία κατά των Κούρδων του YPG, ενώ Ρωσία και Ιράν κατά την εκτίμησή μας χωρίς να  την υποστηρίζουν , φαίνεται σιωπηρά να την αποδέχονται, υπό την προϋπόθεση να είναι μικρής κλίμακας και περιορισμένων στόχων

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...