Ένοπλες Συρράξεις

Κ. Γρίβας: Γεωπολιτικός Επιταχυντής Παγκόσμιων Αλλαγών ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και διδάσκων στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Γρίβας, σε μια άκρως αναλυτική συζήτηση στο ραδιοφωνικό σταθμό 98,4, εξηγεί πως ο πόλεμος στην  Ουκρανία, λειτούργησε ως πυροκροτητής επιτάχυνσης παγκόσμιων γεωπολιτικών αλλαγών με συνέπειες δυναμικών αναθεωρήσεων άμεσα και σε ότι ορίζονταν ως σήμερα σταθερές του Διεθνούς Δικαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλάει για τα κέρδη και τις ζημίες των μεγάλων γεωπολιτικών μπλοκ, τις λάθος αναγνώσεις και  αυταπάτες της Δυτικής Συμμαχίας, τον εγκλωβισμό της Ευρώπης αλλά και τις πληγές της Ρωσίας, που πάντως δεν ήταν αυτό που ανέμενε η Δύση και την μεγάλη μετατόπιση σταδιακά προς την Ασία και τον Ειρηνικό.

Σε αυτό πλέγμα αναλύει και τον ρόλο της Τουρκίας και τις επιδιώξεις της ακόμη και στο ενεργειακό πεδίο στην Ανατολική Μεσόγειο, τις μεγάλες ευκαιρίες για τον Ελληνισμό αλλά και την απουσία εθνικής στρατηγικής και αυτογνωσίας, ότι οι μεταβλητές στον πλανήτη έχουν ρευστοποίηση τα πάντα, άρα και το πώς ο Ελληνισμός πρέπει να αντιληφθεί την θέση του, μέσα σε ένα κόσμο όπου η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται εκ των πραγμάτων σε ένα από τα από ζωτικά σημεία επαφής των δύο μεγάλων γεωπολιτικών μπλοκ.

Ενδιαφέρον τέλος  παρουσιάζουν οι απόψεις που καταθέτει, για το ρόλο του κλασικού αλλά εξελιγμένου πυροβολικού, ως  όπλου ενός ισχυρού αμυντικού πλέγματος με προνομιακό πεδίο το ανάγλυφο των νησιών του Αιγαίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...