Ένοπλες Συρράξεις

Γιατί Σοιλού και Ακάρ επισκέφθηκαν Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα;-Κούρδοι προσφέρουν το σώμα Τούρκου νεκρού καταδρομέα στην οικογένεια του

Ο λαλίστατος Τούρκος υπουργός εσωτερικών Σ.Σοιλού και έτερος υβριστής της Ελλάδος ο υπουργός άμυνας Χ.Ακάρ, βρέθηκαν σε μονάδες στα σύνορα με αφορμή θρησκευτική εορτή των Μουσουλμάνων, ουσιαστικά όμως μετέβησαν  για να κάνουν “μασάζ” στους Τούρκους στρατιώτες που βλέπουν καθημερινά συνάδελφους τους να κομματιάζονται από Κούρδους αντάρτες.

Οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες αποσιωπούνται επιμελώς, ενώ το κλίμα στα βίντεο των επισκέψεων στα πρόσωπα των στρατιωτών του Ερντογάν, κρύβουν πίσω από τις φωνές με τα γνωστά υψίφωνα συνθήματα, την απόγνωση, την θλίψη και κυρίως τον τρόμο.      

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν τον θάνατο 19 Τούρκων στρατιωτών  και δύο οχημάτων από χθες-Μεγάλη ποσότητα τουρκικών όπλων στα χέρια Κούρδων μαχητών  

Στο Βόρειο Ιράκ σκοτώθηκαν από χθες μέχρι σήμερα 19 Τούρκοι στρατιώτες, ενώ δύο τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν από τους Κούρδους αντάρτες, αναφέρουν οι Κούρδοι.

“Στο Νότιο Κουρδιστάν ( Βόρειο Ιράκ), δύο τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν από αντάρτες μας Δεκαεννέα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν στις τελευταίες ενέργειες, μεταξύ των οποίων δύο υψηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί”, αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου των κουρδικών Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG).

Το ίδιο ανακοίνωσε ότι δύο τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν από Κούρδους αντάρτες κατά τη διάρκεια μαχών στις αμυντικές ζώνες Medya.

Σύμφωνα με το HPG, ένα από τα οχήματα κινούνταν για να στήσει θέσεις στα περίχωρα του Girê Şehîd Derwêş όταν έγινε στόχος των Κούρδων ανταρτών με βαρέα όπλα.

Δέκα από τους στρατιώτες που βρίσκονταν μέσα σκοτώθηκαν.

 Σε αντίστοιχη ενέργεια χθες στην περιοχή του Ζαπ καταστράφηκε από τους αντάρτες ένα τεθωρακισμένο αναγνωριστικό όχημα τύπου «Akrep» (Σκορπιός).

Το όχημα πλησίαζε την περιοχή Çemço όταν τέθηκε υπό μαζικά πυρά πυροβολικού των κουρδικών δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πόσοι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της δράσης δεν μπορούσε να προσδιοριστεί με βεβαιότητα.

 Την ίδια περίπου περίοδο, οι αντάρτες χτύπησαν επίσης τους εισβολείς στη Şikefta Birîndara όπου ο τουρκικός στρατός προσπαθούσε ανεπιτυχώς να εγκαταστήσει μια γραμμή οχύρωσης εδώ και αρκετό καιρό.

"Αφού ο διοικητής της τουρκικής δυνάμεως εντοπίστηκε από τις κινητές μονάδες μας, τιμωρήθηκε με τακτικές ελεύθερων σκοπευτών. Οι Τούρκοι κατακτητές, που χτυπήθηκαν σκληρά, και για αυτό έπρεπε να αποσυρθούν από την περιοχή", ανέφερε το HPG.

Το πρωί του Σαββάτου, ένα τουρκικό ελικόπτερο δέχθηκε πυρά από τους Κούρδους αντάρτες κατά τη διάρκεια πτήσης επίθεσης πάνω από το Τσέμτσο.

Αποτέλεσμα ήταν, το ελικόπτερο να επιστρέψει εσπευσμένα  σε στρατόπεδο βάσης του τουρκικού στρατού στο Βόρειο Ιράκ.

Στο Avaşîn, μια απόπειρα προέλασης των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην εγκατάσταση της σήραγγας «Şehîd Têkoşer» υπονομεύτηκε την Πέμπτη με τη χρήση εκρηκτικών, χειροβομβίδων και ελαφρών όπλων.

Στις 5 και 8 Ιουλίου, ελεύθεροι σκοπευτές YJA Star χτύπησαν στην ίδια τοποθεσία. Δύο ακόμη Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν θανάσιμα στην ίδια διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια μιας δράσης Κούρδου ελεύθερου σκοπευτή, ένας υψηλόβαθμος Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε. 

Τα μεταγωγικά ελικόπτερα των τουρκικών δυνάμεων δεν μπορούσαν να προσγειωθούν για εκκένωση νεκρών και τραυματιών παρά μόνο μετά τα μεσάνυχτα.

Επίσης, άλλοι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες ως αποτέλεσμα δράσης δολιοφθοράς των ανταρτών κοντά στις  στις περιοχές «Şehîd Pîrdoxan» στο Girê Amediyê.

Συνεχιζόμενα όμως είναι τα εγκλήματα πολέμου από την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Βόρειο Ιράκ η οποία συνεχίζεται από τα μέσα Απριλίου.

To κουρδικό κίνημα HPG ανακοίνωσε : «Όπως αναφέραμε από την 21η ​​Ιουνίου 2022, ο Χουλουσί Ακάρ και ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιούν τους Τούρκους στρατιώτες που έχουν αναπτύξει σε κουρδικές περιοχές ( Συρία -Ιράκ) μόνο για να προστατεύσουν τη δική τους ισχύ. Κρύβουν τους θανάτους των Τούρκων στρατιωτών επειδή δεν τους ενδιαφέρει. Δεν ανακοινώνουν στον λαό για αυτούς τους θανάτους, με μεγάλη υποκρισία. Όλος ο λαός του Κουρδιστάν, ο λαός της Τουρκίας και η διεθνής κοινότητα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός κρύβει τις απώλειες του  και τους θανάτους Τούρκων στρατιωτών,  τα σώματα πολλών εκ των οποίων αφήνονται  να σαπίσουν στο έδαφος και δεν τα παραδίνουν καν στις οικογένειές τους.

Διευκρινίζουμε ότι για παράδειγμα το όνομα του Τούρκου στρατιώτη που σκοτώθηκε στις 7 Ιουλίου 2022 και του οποίου το σώμα βρίσκεται στα χέρια των δυνάμεών μας είναι Naci Kaygısız. Έγινε κατανοητό ότι αυτός ο στρατιώτης ήταν μέλος των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και ο θάνατός του έμεινε κρυφός από τον τουρκικό λαό.

Καλούμε την οικογένεια του Τούρκου στρατιώτη Naci Kaygısız και δηλώνουμε ότι μπορούμε να παραδώσουμε το πτώμα του αλλά και άλλων μέσω αμάχων εάν το ζητήσουν. Η οικογένεια Kaygısız μπορεί να έρθει στην περιοχή Amiye της επαρχίας Duhok στο Βόρειο Ιράκ και να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω των πολιτών στην περιοχή".

Ο τουρκικός στρατός καταφεύγει σε μεθόδους που θεωρούνται εγκλήματα πολέμου παγκοσμίως. Χθες, όπως σχεδόν καθημερινά, το γραφείο Τύπου του HPG κατέγραψε και πάλι αρκετές επιθέσεις χημικού πολέμου.
Συνολικά έξι χρήσεις απαγορευμένων χημικών όπλων καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε συνδυασμό με επιθέσεις TNT.

Πολλοί μπροστά σε όλα αυτά δηλώνουν ότι, οι Κούρδοι δήθεν ψεύδονται ή μεγαλοποιούν στις ανακοινώσεις τους, μόνο που πλέον το πρόβλημα με τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στα πεδία των μαχών είναι αληθινό και κυρίως σοβαρό.

Οι μισές από τις απώλειες των Τούρκων που ανακοινώνουν οι Κούρδοι να είναι αληθινές, τότε τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για το αλαζονικό τουρκικό καθεστώς, που θα πληρώσει  πολύ ακριβά για τα εγκλήματα του σε Συρία και Ιράκ.     

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...