Ένοπλες Συρράξεις

Οι Κούρδοι καίνε υποδομές στην Τουρκία από άκρη σε άκρη(Βίντεο)-Νέες απώλειες Τούρκων στρατιωτών στο Βόρειο Ιράκ

Η κουρδική οργάνωση “Παιδιά της φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά ενεργειών σε τουρκικές μητροπόλεις με  σχετική ανακοίνωση, αντικατοπτρίζοντας μια άλλη πτυχή της αληθινής καταστάσεως στην Τουρκία.

Η κουρδική οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί επιθετικές ενέργειες και εμπρησμούς έως ότου εκδιωχθεί η τουρκική δύναμη από Συρία και Ιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Κούρδοι προειδοποίησαν επίσης όσους Τούρκους μεγιστάνες βγάζουν χρήματα “από το αίμα των Κούρδων και υποστηρίζουν τον πόλεμο”, ότι θα δεχθούν ανηλεή κτυπήματα.

Η κουρδική οργάνωση “Παιδιά της φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για  πυρκαγιά στο εργοστάσιο επίπλων Bambi στην περιοχή Lüleburgaz του Kırklareli στις 28 Απριλίου καθώς και για τις ακόλουθες ενέργειες:

«Στις 28 Απριλίου 2022, φωτιά στην περιοχή Bursa Osmangazi. 26 Απριλίου 2022, ανατίναξη αυτοκινήτου Τούρκου τοπικού αξιωματούχου στο Kağıthane της Κωνσταντινούπολης, 22 Απριλίου 2022, ανατίναξη αυτοκινήτου που ανήκει σε μέλος του AKP στην Προύσα, 26 Απριλίου 2022, ανατίναξη αυτοκινήτου που ανήκει σε μέλος του MHP στην τοποθεσία Alatarla της περιοχής Taşköprü της Kastamonu, 27 Απριλίου 2022, ανατινάχθηκε αυτοκίνητο που ανήκε σε μέλος του AKP στην περιοχή Bursa Osmangazi».

 

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται τον θάνατο 15 Τούρκων στρατιωτών

Το Κέντρο Τύπου των κουρδικών δυνάμεων (HPG) εξέδωσε ανακοίνωση που παρείχε πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση εισβολής του τουρκικού κράτους που ξεκίνησε στις 17 Απριλίου στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Κούρδοι αντάρτες συνεχίζουν αμείωτα την αντίστασή τους κατά της τουρκικής εισβολής.

Οι μάχες επικεντρώνονται στην περιοχή Zap και στον ορεινό όγκο Werxelê στην περιοχή Avaşîn.

Οι περιοχές βομβαρδίζονται από τουρκικό πυροβολικό και αεροπορία, ενώ πραγματοποιούνται πολλές τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Gare.

«Σκοτώθηκαν 15 Τούρκοι κατακτητές», αναφέρει η ανακοίνωση των Σύρων Κούρδων.

«Οι δυνάμεις μας εφαρμόζοντας σύγχρονες τακτικές διασφαλίζουν την κυριαρχία μας επί του εδάφους με κινητές μονάδες.

Οι Τούρκοι κατακτητές συνεχίζουν να δέχονται σκληρά πλήγματα με ολοκληρωμένες ενέργειες.Στις τελευταίες μάχες σκοτώθηκαν 15 Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι δύο. Επιπλέον,καταστράφηκε μια θέση και ένα σύστημα παρακολούθησης.

Οι κουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης στρατιωτικό εξοπλισμό που ανήκε στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής».
Στον ορεινό όγκο του Werxelê, στρατιώτες του τουρκικού στρατού χτυπήθηκαν δύο φορές από αντάρτες την Παρασκευή, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για τους θανάτους και τους τραυματισμούς που προέκυψαν.

Μεταξύ 10:30 και 15:30, η περιοχή αυτή δέχτηκε επίθεση από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής με χημικά και εκρηκτικά και χτυπήθηκε από επιθετικά ελικόπτερα.

Κατά τη διάρκεια μιας προέλασης μιας τουρκικής μονάδας προς τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών στο Girê Şehîd Hemrîn, αντεπίθεση τους από κοντινή απόσταση άφησε νεκρό έναν Τούρκο στρατιώτη, ενώ κατασχέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός.

Στις 29 Απριλίου, τέσσερις κινητές ομάδες Κούρδων ανταρτών χτύπησαν ταυτόχρονα μια τουρκική στρατιωτική μονάδα στην περιοχή Şehîd Berxwedan.

Δύο ομάδες εισχώρησαν στην εχθρική μονάδα και προχώρησαν κατά των Τούρκων με χειροβομβίδες και πυροβόλα όπλα, με αποτέλεσμα η θέση να καταστραφεί και να σκοτωθούν πέντε Τούρκοι στρατιώτες.

Όταν οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής προσπάθησαν να επέμβουν στο σημείο, άλλες ομάδες Κούρδων ανταρτών επενέβησαν και σκότωσαν ακόμη επτά Τούρκους στρατιώτες.

Στη συνέχεια, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή με επιθετικά ελικόπτερα και οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα ώρες αργότερα.

Το στρατηγικά όρος Kuro Jahro στα νότια της περιοχής Zap παραμένει επίσης περιοχή μαχών.

Ο τουρκικός στρατός επιχείρησε ξανά να χρησιμοποιήσει συνδυασμό εκρηκτικών και χημικών όπλων κατά των θέσεων των Κούρδων ανταρτών. Η επέμβαση των Κούρδων με τακτικές δολιοφθοράς άφησε νεκρό έναν Τούρκο στρατιώτη.

Λίγο αργότερα, οι Τούρκοι χτυπήθηκαν με βαριά όπλα, αλλά ο αριθμός των πιθανών απωλειών δεν μπορούσε να προσδιοριστεί.Οι αμυντικές θέσεις των ανταρτών υποβλήθηκαν στη συνέχεια σε μαζικούς βομβαρδισμούς από τον τουρκικό στρατό", καταλήγει η ανακοίνωση.

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 24 επιθέσεις στο Βόρειο Ιράκ την Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία του HPG.

Το HPG ανέφερε 17 επιθέσεις αέρος και πυροβολικού στις περιοχές Çemço, Kunişka, Sîda, Şikefta Birîndara, Çiyareş, Girê Şehîd Cûdî και Girê Ortê στην περιοχή Zap.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, οι Τούρκοι έχουν απώλειες στο Βόρειο Ιράκ, όπως και οι Κούρδοι βέβαια, μόνο που αυτοί πολεμούν για το υπό δημιουργία Κουρδιστάν. Όπως όλα δείχνουν κάποια στιγμή θα σχηματιστεί αυτό το κράτος που άδικα δεν επέτρεψαν οι Τούρκοι εδώ και τόσα χρόνια με την ανοχή της δύσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...