Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σοκ και Δέος στην καρδιά του Κιέβου ετοιμάζει η Ρωσία

Η κατάσταση στα μέτωπα της Ουκρανίας δείχνει πως η Μόσχα ετοιμάζεται για κλιμάκωση των επιθέσεων! Tο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μάλιστα με αφορμή την στήριξη της Βρετανίας σε Ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, απείλησε με πλήγματα σε κυβερνητικά κτίρια στην καρδιά του Κιέβου...

Σε τακτικό επίπεδο οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκτελούν επιθετικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Επιχειρησιακή Ζώνη για να νικήσουν τις Ουκρανικές και, να ελέγξουν πλήρως το έδαφος των περιφερειών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ και να διατηρήσουν τη χερσαία οδό με την κατεχόμενη Κριμαία.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκτοξεύουν πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις σε στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κατεύθυνση Slobozhansky, ρωσικές εχθρικές ομάδες από την 6η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, τα παράκτια στρατεύματα του Βαλτικού και του Βόρειου Στόλου συνεχίζουν να μπλοκάρουν εν μέρει το Χάρκοβο και να βάλλουν εναντίον του.

Στην κατεύθυνση Izium, ρωσικές εχθρικές μονάδες και υποδιαιρέσεις της 1ης Στρατιάς Αρμάτων, της 20ης και 35ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, του 68ου Σώματος Στρατού και των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, υποστηριζόμενες από πυροβολικό, προχωρούν προς την κατεύθυνση του Barvinkove. Για να εντοπίσουν τις θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν UAV στην περιοχή αυτή.

Στις περιοχές της περιοχής του Μπέλγκοροντ που συνορεύει με την Ουκρανία, οι Ρώσοι συνεχίζουν να κρατούν στρατόπεδα για να αποκαταστήσουν την ετοιμότητα μάχης και να εκπαιδεύσουν μονάδες. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, έως και πέντε τακτικές ομάδες επιπέδου τάγματος των ρώσων βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τα κρατικά σύνορα της Ουκρανίας στην περιοχή αυτή.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι ρώσοι αναλαμβάνουν ενεργή δράση σε ολόκληρη σχεδόν τη γραμμή επαφής. Οι κύριες προσπάθειες επικεντρώνονται στον έλεγχο των Rubizhne, Popasna και Marinka.

Στην κατεύθυνση του Severodonetsk, στο πλαίσιο της ανασύνταξης των στρατευμάτων προς την κατεύθυνση της Κρεμίννας, οι Ρώσοι μετακίνησαν ένα τάγμα αρμάτων μάχης από την 90η Μεραρχία Αρμάτων, καθώς και μια μονάδα γεφυροποίησης από τη 12η χωριστή ταξιαρχία μηχανικών της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας .

Για να αναπτύξουν την επίθεση προς την κατεύθυνση του οικισμού Lyman, οι ρώσοι οργανώνουν μονάδες.

Οι Ρώσοι δεν σταματούν τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές στη Μαριούπολη. Συνεχίζεται ο αποκλεισμός μονάδων στην περιοχή του εργοστασίου Azovstal.

Στις κατευθύνσεις του Νότου Buh και Tavriya, οι ρώσοι συνεχίζουν να κρατούν τα κατεχόμενα σύνορα, σε ορισμένες περιοχές προσπαθούν ανεπιτυχώς να βελτιώσουν την τακτική θέση, τον μηχανικό εξοπλισμό των θέσεων τους και εκτελούν βομβαρδισμούς θέσεων των ουκρανικών στρατευμάτων.

Στην περιοχή της Υπερδνειστερίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, μονάδες της επιχειρησιακής ομάδας των ρωσικών στρατευμάτων έχουν τεθεί σε «Πλήρη» επιφυλακή και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε ενισχυμένη επιφυλακή.

Στις κατευθύνσεις Volyn, Polissya και Siversky, ορισμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας εκτελούν καθήκοντα για την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων Ουκρανίας-Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...