Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μεγάλη κινητικότητα! Τουρκικό αεροσκάφος P-72 στο Βόρειο Αιγαίο-Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Truman έβαλε ρoτα για την ίδια περιοχή

Συνεχίζονται οι προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας, έτσι χθες είχαμε πτήση αεροσκάφους ΑΦΝΣ P-72 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Βόρειο Αιγαίο κάνοντας πολλούς κύκλους.  

Το τουρκικό P-72 απογειώθηκε από τα Δαρδανέλια έχοντας πιθανότατα αποστολή παρακολούθησης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χθες είχαμε επίσης ένα αεροσκάφος ATR P-72MPA του Τουρκικού Ναυτικού (reg. TCB-754 – διακριτικό MARTI54) να εκτελεί αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Dalaman στις 09:20 πμ και η περιοχή της αποστολής τους ήταν μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

Την ίδια στιγμή η μοίρα κρούσης του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο, με επικεφαλής το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Truman απέπλευσε από την Αδριατική, συνοδευόμενη από την ομάδα μάχης της ( Αντιτορπιλικά, Φρεγάτες Αεράμυνας και Κορβέτες, με Ρότα στο Αιγαίο κοντά στα Δαρδανέλια.

Την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου αποτελούν το καταδρομικό USS San Jacinto (CG 56) και τα αντιτορπιλικά USS Bainbridge (DDG 96), USS Cole (DDG 67), USS Gravely (DDG 107), και το USS Jason Dunham (DDG 109), ενώ έχει ενταχθεί σε αυτή και η φρεγάτα HNoMS Fridtjof Nansen (F310).

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 103.000 τόνων, αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και κινείται με ισχύ που δίνουν οι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες του. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78, ενώ το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα.

Το Avia pro αναφέρει ότι στο λιμάνι της Οδησσού και, πιθανώς, σε άλλες περιοχές αυτής της ουκρανικής πόλης, παρατηρήθηκε η παρουσία μυστικής ομάδας του ΝΑΤΟ που παρακολουθεί τις ενέργειες των ρωσικών πολεμικών πλοίων στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι στα ύδατα κοντά στην Οδησσό, κατασκοπευτικά αεροσκάφη παρακολουθούν κάθε ρωσική κίνηση

«Σε ένα από τα προάστια της Οδησσού, υπάρχει μια μυστική βάση της ομάδας παρακολούθησης του ΝΑΤΟ με εξοπλισμό που  επιτρέπει τον προσδιορισμό των συντεταγμένων οποιουδήποτε πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα σε ακτίνα έως και 200 ​​χιλιομέτρων”, ανέφερε Ρώσος ειδικός.

Ο ίδιος δεν αποκλείει ότι ο καθορισμός των ακριβών συντεταγμένων των ρωσικών πολεμικών πλοίων μπορεί να σχετίζεται με προθέσεις να δοθεί στην Ουκρανία η ευκαιρία να επιτεθεί σε αυτά, περιλαμβανομένων. και με τη χρήση τακτικών πυραύλων POSEIDON ή Tochka-U.

Όλα δείχνουν μια ενεργοποίση των ΗΠΑ στην περιοχή, ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν το δεύτερο κύμα επιθέσεων στο Ντονμπάς, με ισχυρές δυνάμεις, με στόχο να κυριεύσουν πλήρως την περιοχή, έως την 9η Μαίου, ημέρα εορτασμού του αποκαλούμενου για τους Ρώσους Μεγάλου πατριωτικού πολέμου  το 1941-45, με την κατάληψη του Βερολίνου.

Η Τουρκία και τα σχέδια της για τα νησιά μας 

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των "γκρίζων ζωνών" και "της γαλάζιας πατρίδας", αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά. Εσχάτως όλοι οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει μία "εκστρατεία" με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Φυσικά με την τουρκική επιθετικότητα στα άκρα και τη διάταξη μάχης της 4ης Τουρκικής Στρατιάς (Στρατιά Αιγαίου) και των λοιπών δυνάμεων  του τουρκικού στρατού, στρατοχωροφυλακής, πολεμικού ναυτικού, πολεμικής αεροπορίας και Διοίκησης ασφαλείας ακτών, στα μικρασιατικά παράλια, ακόμη και η σκέψη αποστρατικοποίησης των νησιών μας είναι απαγορευτική, γιατί αυτό θα σήμαινε αυτεπάγγελτα την κατάκτησή τους από την Τουρκία.

Τα προγράμματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ειδικά τα γαλλικά αεροσκάφη, η παραλαβή ταχέων σκαφών για τους αμφίβιους καταδρομείς, και η παραλαβή των αμερικανικών ελικοπτέρων Kiova, αλλά και πολλά ...άλλα, αποσκοπούν στην ακύρωση των τουρκικών ενεργειών, που φαίνονται να συνεχίζονται πάντως αμείωτες.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ