Ένοπλες Συρράξεις

ΝΑΤΟϊκή παρέμβαση! Η Σλοβακία εξετάζει αποστολή MiG-29 στην Ουκρανία- Μεγάλος αριθμός T-72M & BMP-1 από Πολωνία

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Σλοβακία βρίσκεται σε συνομιλίες με τους συμμάχους της για μια συμφωνία αποστολής μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 σοβιετικής σχεδίασης στην Ουκρανία, καθώς το ΝΑΤΟ εργάζεται για την αποστολή βαρύτερου εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σλοβακία ανακοίνωσε ότι έστειλε στην Ουκρανία ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 σοβιετικής σχεδίασης. Σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ένα πυραυλικό σύστημα Patriot στη Σλοβακία. Η κυβέρνηση της Σλοβακίας αναζητά μια παρόμοια συμφωνία όσον αφορά τα MiG και ο Χέγκερ είπε ότι η Σλοβακία θέλει να καταργήσει σταδιακά τα σοβιετικά όπλα.

Ο Χέγκερ είπε ότι η Σλοβακία «δεν μπορεί να διατηρήσει» τον σοβιετικό εξοπλισμό χωρίς «σχέση» με τη Μόσχα. «Αυτός είναι ο εξοπλισμός που θέλουμε να ολοκληρώσουμε ούτως ή άλλως γιατί περιμένουμε τα F-16», είπε. Το 2018, η Σλοβακία υπέγραψε συμφωνία για την αγορά αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, αλλά δεν αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2024.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε ότι θέλει εγγυήσεις από τους συμμάχους για την προστασία του εναέριου χώρου της Σλοβακίας εάν η χώρα εγκαταλείψει τα MiG-29 της. «Μετά από αυτό, μπορούμε να σκεφτούμε να μιλήσουμε για αυτόν τον εξοπλισμό και σε σχέση με την Ουκρανία», είπε ο Χέγκερ. Είπε ότι η Ουκρανία αναζητά επίσης αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Zuzana, τα οποία κατασκευάζονται από τη Σλοβακία.

Ως μέρος της προσπάθειας του ΝΑΤΟ να στείλει περισσότερο βαρύ εξοπλισμό στην Ουκρανία, η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Rheinmetall είναι έτοιμη να στείλει στην Ουκρανία 50 μεταχειρισμένα άρματα μάχης Leopard 1. Ο CEO της Rheinmetall, Armin Papperger, δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να παραδώσει τα τανκς μέσω της θυγατρικής της Rheinmetall Italia, εάν η γερμανική κυβέρνηση δώσει την άδεια.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εκπαιδεύονται μόνο να χρησιμοποιούν τανκς σοβιετικής σχεδίασης, αλλά ο Papperger είπε ότι θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν να χρησιμοποιούν τα Leopard 1 σε λίγες μόνο ημέρες.

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρους είπε πρόσφατα ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν ότι θα πρέπει να εργαστούν ώστε η Ουκρανία να μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ. Την Κυριακή, η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι ξεκινά ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα ουκρανικά στρατεύματα.

Η Πολωνία έστειλε άρματα μάχης και μεγάλο αριθμό BMP-1 στην Ουκρανία

Η Πολωνία αντιστάθμισε ουσιαστικά τις απώλειες των ουκρανικών αρμάτων μάχης, στέλνοντας στην Ουκρανία σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων και οχημάτων μάχης πεζικού.

Η Πολωνία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία μεταφοράς των αρμάτων μάχης T-72M στην Ουκρανία, η οποία επιτρέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να αντισταθμίσουν σημαντικά τις ανεπανόρθωτες απώλειες αυτού του εξοπλισμού.

Σύμφωνα με το Avia.pro, το οποίο προηγουμένως υποστήριξε ότι η Πολωνία ετοιμάζεται να μεταφέρει στην Ουκρανία τα τεθωρακισμένα της οχήματα μεταξύ αυτών που παραδόθηκαν στη σοβιετική εποχή, η Πολωνία θα μεταφέρει στην Ουκρανία έως και 100 άρματα μάχης T-72M και έναν ανώνυμο αριθμό οχημάτων μάχης πεζικού BMP -1 (πιθανώς 30 μονάδες).

Λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, σήμερα η απώλεια της Ουκρανίας είναι 2153 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Αυτό δείχνει ότι περίπου το 6% του συνόλου αυτού του εξοπλισμού θα επιστραφεί.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τα τσεχικά άρματα μάχης T-72 και BMP-1 που είχαν προηγουμένως μεταφερθεί στην Ουκρανία, ο αριθμός στρατιωτικού εξοπλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχει αυξηθεί σημαντικά.

Σήμερα υπάρχουν πληροφορίες ότι η Γερμανία, η Σλοβακία και μια σειρά από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να μεταφέρουν τα άρματα μάχης τους στην Ουκρανία. Αυτό δείχνει ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Συμμαχία θα οπλίσει σοβαρά την Ουκρανία.

Προς το παρόν, υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία ότι πολωνικά τεθωρακισμένα οχήματα έχουν ήδη σταλεί στην Ουκρανία, ωστόσο, στην ίδια τη Βαρσοβία, εξακολουθούν να μην θέλουν να αναφέρουν λεπτομέρειες σχετικά με τη μεταφορά τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...