Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν μέρος της Μαριούπολης

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη συνέντευξη του ουκρανού προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε ρώσους δημοσιογράφους, παρά την απαγόρευση της Μόσχας.

Η συνέντευξη έγινε μέσω στο zoom και ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε με τον αρχισυντάκτη του Meduza, Ivan Kolpakov, καθώς επίσης με τον αρχισυντάκτη του τηλεοπτικού καναλιού Dozhd (που θεωρείται «ξένος πράκτορας» στη Ρωσική Ομοσπονδία) Tikhon Dzyadko, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Mikhail Zygar (ο οποίος έθεσε στον Ζελένσκι ερώτηση του διευθυντή σύνταξης της Novaya Gazeta, νομπελίστα Ντμίτρι Μουράτοφ) και του ειδικού ανταποκριτή της Kommersant Βλαντιμίρ Σολόβιοφ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν μέρος της Μαριούπολης.

Ο ίδιος τους είπε ότι μπορούν να οπισθοχωρήσουν αν βρουν τρόπο να το κάνουν και να επιβιώσουν, αλλά τα στρατεύματα επιμένουν να παραμείνουν, μέχρι να μπορέσουν να φύγουν με τους νεκρούς και τους τραυματίες τους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι ολόκληρα προάστια γύρω από το Κίεβο και πόλεις όπως η Volnovakha έχουν ισοπεδωθεί. «Όχι άλλα σπίτια. Όχι άλλοι δρόμοι. Δεν μπορούμε καν να δείξουμε αυτές τις εικόνες στους Ουκρανούς [είναι τόσο απαίσια]», είπε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η εισβολή της Ρωσίας ήταν βάναυση πέρα από κάθε φαντασία», τόνισε.

Ο Ζελένσκι επισήμανε ότι υπήρξε τεράστια απογοήτευση στους Ρώσους και τη ρωσική κοινωνία για τον πόλεμο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία παρακολούθησης επικοινωνιών της Ρωσίας απαγόρευσε στα ΜΜΕ της χώρας να μεταδώσουν τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, η ρωσική υπηρεσία ξεκινά έρευνα για τα ΜΜΕ που πήραν τη συνέντευξη από τον Ζελένσκι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...