Ένοπλες Συρράξεις

Αφγανιστάν: Σε συναγερμό ο ΟΗΕ - Πληροφορίες για συλλήψεις δημοσιογράφων από τους Ταλιμπάν

«Αυξανόμενες ανησυχίες απόψε στο Αφγανιστάν εξαιτίας αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με νέες αυθαίρετες συλλήψεις δημοσιογράφων του TOLOnews από τους Ταλιμπάν», ανέφερε μέσω Twitter η Αποστολή Αρωγής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

Τα Ηνωμένα Έθνη απαίτησαν «την άμεση απελευθέρωση όλων των ανθρώπων που πήραν ένοπλοι και τον τερματισμό των εκφοβισμών και των απειλών σε βάρος δημοσιογράφων και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης», πρόσθεσε η Αποστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού δικτύου TOLOnews συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ταλιμπάν χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Αφγανιστάν,. Το δίκτυο δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ως αυτό το στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου και εναντίον δημοσιογράφων αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν ξανά την εξουσία στο Αφγανιστάν, τον Αύγουστο του 2021.

Υπό το προηγούμενο καθεστώς των Ταλιμπάν (1996-2001), η μουσική, η τηλεόραση, ο κινηματογράφος και άλλες μορφές ψυχαγωγίας είχαν απαγορευτεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ