Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Φίλης -Χαραλαμπίδης: Τεράστια καταστροφή θα επιφέρει μια γενικευμένη σύγκρουση στην Ουκρανία

 

Ο κος Χαραλαμπίδης τονίζει ότι η Ρωσία ακολουθεί μια αναθεωρητική πολιτική από την Φινλανδία έως την μέση Ανατολή και έχει ουσιαστικά ανακάμψει στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Αυτό το βλέπουν οι Αμερικανοί και ουσιαστικά από το 2008 και την κρίση στην Γεωργία δοκίμασαν τις αντοχές και τις αντιδράσεις της Ρωσίας. Επίσης καμπανάκι για την δύση ήταν η κατάληψη της Κριμαίας κάτι που έγινε από την Ρωσία και με το βλέμμα στις ΑΟΖ. Εκεί οι απόψεις Ρωσίας - Τουρκίας, στα θέματα ΑΟΖ, σαν αναθεωρητικές δυνάμεις.

Ανατολικά του Κιέβου, κακά τα ψέματα, υπάρχουν μεγάλοι Ρωσικοί πληθυσμοί τονίζει ο καθηγητής Γιώργος Φίλης, πράγμα που εξηγείται και ιστορικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ο καθηγητής εξηγεί ότι μεγάλη παράμετρος στην σύγκρουση ΗΠΑ - Ρωσίας παίζει η προσπάθεια των ΗΠΑ να αποκόψουν την Ρωσία από την Ευρώπη. Μια προσπάθεια που ξεκινάει από την μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της γηραιάς ηπείρου από την Ρωσία. Αν έχουμε σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας, φυσικά η Ρωσία θα κερδίσει στο πεδίο αλλά θα οδηγηθεί σε πλήρη απομόνωση από την Ευρώπη. γεωπολιτικά τουλάχιστον συμπληρώνει ο καθηγητής. Μια απομόνωση που σίγουρα θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην Ρωσία.

Ο χειρισμός του Προέδρου Μπάιντεν μπαίνει στο στόχαστρο του κου Χαραλαμπίδη που τονίζει ότι ουσιαστικά πιέζει τις καταστάσεις και προσπαθεί να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα μιας και μόνο οι ΗΠΑ μιλούν για Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο κος Χαραλαμπίδης τονίζει ότι η Ρωσία μπορεί να εισβάλει μόνο σε περίπτωση προβοκάτσιας απέναντι στους Ρώσους πολίτες που ζουν στην Ανατολική Ουκρανία. Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμά ότι δεν θα έχουμε γενικευμένη σύγκρουση αλλά διχοτόμηση της Ουκρανίας με το Ανατολικό κομμάτι να αυτονομείται. Μια γενικευμένη σύγκρουση θα οδηγούσε σε 3ο παγκόσμιο πόλεμο τονίζει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

https://youtu.be/Uywl4oXVmTU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ