Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το λένε επίσημα! Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση "απρόβλεπτων εξελίξεων" στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για «απρόβλεπτες περιστάσεις» λόγω της συσσώρευσης ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας - Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ένας από τους δημοσιογράφους επέστησε την προσοχή σε μια προηγούμενη δήλωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις της Ρωσίας και ζήτησε να διευκρινιστεί εάν αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες για αυτό που έρχεται.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι έτσι όπως το περιγράψατε. Στείλαμε αξιωματούχους υψηλού επιπέδου για να πραγματοποιήσουν λεπτομερείς ενημερώσεις προς τους Ευρωπαίους συμμάχους μας. Δώσαμε επίσης λεπτομερείς πληροφορίες στην Ουκρανία. Και θα συνεχίσουμε όχι μόνο να μοιραζόμαστε πληροφορίες, αλλά και να προετοιμαζόμαστε για μια σειρά απρόβλεπτων περιστάσεων. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό κάνουμε». 

Σημειώστε ότι στο πλαίσιο αυτό, ο 6ος Στόλος του Πολεμικού  Ναυτικού των ΗΠΑ, απέστειλε το  αντιτορπιλικό κλάσεως USS Arleigh Burke (DDG 51) στάλθηκε στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης  νωρίτερα  οι ΗΠΑ συμβούλευαν τους υπηκόους τους να μην ταξιδέψουν στην Ουκρανία λόγω  λόγω του κορωνοϊού και  λόγω του ότι «οι συνοριακές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση λόγω  της στρατιωτικής δραστηριότητας της Ρωσίας».

 Θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία; 

Ο Ουκρανός ηγέτης Volodymyr Zelensky θα κηρύξει στρατιωτικό νόμο στην επικράτεια της Ουκρανίας την 1η Δεκεμβρίου. Πληροφορίες για αυτό το θέμα δόθηκαν από τον πρώην βουλευτή του λαού και Ουκρανό πολιτικό Oleg Lyashko, σύμφωνα με τον οποίο η απόφαση για αυτό το θέμα έχει ήδη ληφθεί, ωστόσο, μόνο αναμένεται η επίσημη υπογραφή του διατάγματος.

 Η επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία δεν οφείλεται μόνο στην τρέχουσα ένταση στο Ντονμπάς, αλλά και στην υποτιθέμενη στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία, η οποία συζητείται ενεργά στο Κίεβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξέφρασε ο Oleg Lyashko, η εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου αποσκοπεί κυρίως στον περιορισμό των δικαιωμάτων διαμαρτυρίας των Ουκρανών πολιτών.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο Ζελένσκι θέλει να εισαγάγει στρατιωτικό νόμο στην Ουκρανία από την 1η Δεκεμβρίου. Αυτή η αντισυνταγματική απάτη του Ζελένσκι με πλασματικά προσχήματα χρειάζεται αποκλειστικά για να καταπνίξει την ελευθερία του λόγου και να περιορίσει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών να διαμαρτύρονται κατά των διεφθαρμένων αρχές », - είπε ο Lyashko.

Ωστόσο, η εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία μπορεί επίσης να υποδηλώνει τις προθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να εξαπολύσουν επίθεση στο Donbass.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να εξοπλίζει τον ουκρανικό στρατό με drones

Παρά το γεγονός ότι εκπρόσωποι των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ αρνούνται τη χρήση των ουκρανικών μη επανδρωμένων UAV Bayraktar TB2 στο Donbass, αν και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να επιβεβαιώνουν αυτά, έγινε γνωστό ότι  τουρκικά drone Bayraktar TB2 αναπτύχθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας πετώντας απευθείας, μέσω του εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με μια σειρά από υποθέσεις, η Τουρκία παρέχει στην Ουκρανία τα drones της για την εκτέλεση κάποιων "άγνωστων εργασιών", ενώ είναι πιθανό τέτοια drones να χρησιμοποιηθούν μαζικά για την προσαρμογή χτυπημάτων στις θέσεις των δυνάμεων του DPR και του LPR, καθώς τις τελευταίες ημέρες τα πλήγματα του οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ενταθεί  και  είναι αρκετά και έχουν μεγάλη ακρίβεια.Οι δημοσιογράφοι του ANNA News επέστησαν επίσης την προσοχή στην περίεργη συμπεριφορά των drones, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πολύ μεγάλη δραστηριότητα drones.

"Ένα άλλο Bayraktar, έχοντας απογειωθεί από την πόλη Kherson (Ουκρανία), ολοκληρώνει την πτήση του για την πόλη Van (Τουρκία). Χθες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή της πόλης Βαν, παρατηρήθηκε αυξημένη δραστηριότητα τέτοιων UAV, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν στον αέρα 3-4 Bayraktar.

Γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα, πόσα από αυτά τα drone κατάφεραν να μεταφερθούν από την Τουρκία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας", ανέφερε ο ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

Να σημειωθεί ότι τέτοια περιστατικά  καταγράφονται εδώ και περίπου ένα μήνα, ενώ ούτε η Τουρκία ούτε η Ουκρανία έχουν σχολιάσει τέτοια στοιχεία.

Συμπεράσματα-Διαπιστώσεις

Η ρητορική από τις ΗΠΑ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνιών αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει για αντιμετώπιση δυσάρεστων εξελίξεων στο μέλλον στην Ουκρανία.

Η ένταση έχει χτυπήσει "κόκκινο" μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με τη δυναμική αυτή η ένταση να μετουσιωθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ τους, κάτι το οποίο θα συμπαρασύρει. 

Σε προγενέστερο άρθρο μας με τίτλο,"Φωτιά και πάγος! "Προβλέψεις" πως η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία στα Καθολικά Χριστούγεννα όταν η Δύση θα γιορτάζει" , είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο σχέδιο της Μόσχας κατά του Κιέβου, όπως το παρουσιάζουν ανώτατοι Ουκρανοί αξιωματούχοι,  σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία πρώτα θα αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία, θα προκαλέσει διαδικασίες «κατακερματισμού» ,δηλαδή διάλυση και τοπικές εξεγέρσεις και μετά θα επιτεθεί με τις στρατιωτικές δυνάμεις της κατά της χώρας.

Η κατάσταση  ανέφεραν οι Ουκρανοί  ότι θα «αποσταθεροποιηθεί», από τους αντιεμβολιασμένους και τους λοιπούς δυσαρεστημένους με βάση την κρίση στον ενεργειακό τομέα.

Από τις παραπάνω εξελίξεις αναδεικνύεται ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αφού  ο  ασφαλής θαλάσσιος διάδρομος Σούδα-Αιγαίο-Αλεξανδρούπολη και εν συνεχεία οδικώς και σιδηροδρομικώς από την Αλεξανδρούπολη μέσω της Βαλκανικής, εξασφαλίζεται  η άμεση μεταφορά στρατιωτικών  αμερικανικών ενισχύσεων στην Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ