Ένοπλες Συρράξεις

U.S Army: Αλεξιπτωτιστές μεταφέρουν αίμα στο πεδίο της μάχης – Η αλλαγή που θα σώσει ζωές

Αυτό είναι ένα πρότζεκτ εξαιρετικά σημαντικό καθώς η επιτυχία του θα μπορούσε να κρίνει την παραμονή των στρατευμάτων σε εχθρικά πεδία.  «Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αυξηθεί το ποσοστό επιβίωσης των τραυματιών» δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος. Από την άποψη της αποτελεσματικότητας, οι νέες μέθοδοι μεταφοράς πλάσματος μπορούν να σώσουν χιλιάδες στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στατιστικά που εξέδωσε ο Αμερικανικός στρατός αναφέρουν ότι η αιμορραγία είναι η ηγετική αιτία θανάτου στο πεδίο της μάχης. Όταν οι στρατιώτες  δέχονται σοβαρά χτυπήματα, συχνά μεταφέρονται στη χειρουργική ομάδα για θεραπεία. Τα θύματα συχνά υποφέρουν από σοβαρή απώλεια αίματος λόγω της ανικανότητας του αίματος τους να πήξει κανονικά και οι στρατιώτες πεθαίνουν πριν καν εγχειριστούν. Τέτοια περιστατικά αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των απωλειών στα πεδία των μαχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τη δοκιμαστική αποστολή, οι Στρατιώτες του 432ου τάγματος αλεξιπτωτιστών, συσκεύασαν το πλάσμα στις τσάντες τους και εισήλθαν σε ένα ελικόπτερο CH-47 Chinook. Οι αερομεταφερόμενοι στρατιώτες από το Αρχηγείο Bragg πήδηξαν στη συνέχεια από το Chinook με το πλάσμα καλά συσκευασμένο στις τσάντες τους. Κατά την προσγείωση η ομάδα εδάφους έλεγξε τα δοχεία για πιθανές ζημιές που μπορεί να προκλήθηκαν από την πτώση.

Δείτε το βίντεο με την «αποστολή ζωής», όπως την χαρακτήρισαν:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ