Ένοπλες Συρράξεις

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν έγκυο αστυνομικό

Μαχητές των Ταλιμπάν κατηγορούνται ότι σκότωσαν μία έγκυο αστυνομικό σε επαρχιακή πόλη του Αφγανιστάν, κατήγγειλαν μάρτυρες στο BBC.

Η γυναίκα, που ονομάζεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως Μπανού Νεγκάρ, δολοφονήθηκε στο σπίτι της, μπροστά σε συγγενείς της στο Φιροζόκο, την πρωτεύουσα του κεντρικού Ghor.

Η δολοφονία έγινε εν μέσω αυξανόμενων αναφορών για καταπίεση των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Πάντως, οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι είχαν εμπλοκή στον θάνατο της εγκύου αστυνομικού και σημειώνουν ότι ερευνούν το περιστατικό. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε στο BBC ότι έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό. «Επιβεβαιώνω ότι δεν την σκότωσαν οι Ταλιμπάν, οι έρευνές μας συνεχίζονται». Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι οι Ταλιμπάν έχουν ήδη ανακοινώσει αμνηστία για όσους εργάστηκαν για την προηγούμενη διοίκηση και απέδωσε τη δολοφονία της Νεγκάρ είτε σε προσωπική έχθρα είτε σε κάτι άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρες οι λεπτομέρειες της δολοφονίας, καθώς πολλοί στο Φιροζόκο φοβούνται για εκδίκηση, εάν μιλήσουν. Τρεις πηγές ανέφεραν στο BBC ότι οι Ταλιμπάν χτύπησαν και πυροβόλησαν τη γυναίκα μπροστά στα μάτια του συζύγου της και των παιδιών της το Σάββατο.

Η οικογένεια ανέφερε ότι η Νεγκάρ, που εργαζόταν στην τοπική φυλακή, ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα. Τρεις ένοπλοι έφτασαν στο σπίτι το σάββατο και την έψαξαν πριν δέσουν τα μέλη της οικογένειας, λένε συγγενείς. Οι εισβολείς ακούστηκαν να μιλούν αραβικά, είπε ένας μάρτυρας.

Ανησυχία για περιστατικά βίας και καταστολής

Από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία, στις 15 Αυγούστου, έχουν προσπαθήσει να δώσουν μία πιο μετριοπαθή εικόνα. Ωστόσο, σε περιοχές του Αφγανιστάν αναφέρονται περιστατικά βίας και καταστολής.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγράψει δολοφονίες εκδίκησης, κρατήσεις και εκτελέσεις θρησκευτικών μειονοτήτων. Οι Ταλιμπάν δημοσίως έχουν υποστηρίξει ότι δεν θα επιδιώξουν αντίποινα εις βάρος όσων εργάστηκαν για την προηγούμενη διακυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εικόνα για το τι επικρατεί στο Αφγανιστάν είναι θολή, ενώ πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για το μέλλον. Υπάρχουν και Αφγανοί που επέλεξαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλείς περιοχές.

Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα έχουν όλα τα δικαιώματα που τους αναγνωρίζει το Ισλάμ. Ωστόσο σήμερα, οι Ταλιμπάν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς προτίθενται να χειριστούν το ζήτημα. Σε ένα εκτεταμένο έγγραφο αναφέρεται ότι οι άνδρες και οι γυναίκες στα πανεπιστήμια θα είναι χωριστά και αν χρειάζεται θα τοποθετηθεί κουρτίνα. Ιδανικά, οι γυναίκες μαθήτριες θα διδάσκονται από γυναίκες καθηγήτριες. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θα αναλάβουν μεγάλοι άνδρες με καλό χαρακτήρα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι γυναίκες φοιτήτριες θα πρέπει να φορούν να φορούν μαύρη αμπάγια σε συνδυασμό με ένα νικάμπ που καλύπτει το πρόσωπο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...