Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

''Πετσοκόβει'' Ταλιμπάν η Βόρεια Συμμαχία- Νυν υπέρ πάντων ο αγών για τον Μασούντ

Οι Ταλιμπάν αρνούνται να επιτεθούν στις δυνάμεις της αντίστασης.

Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν, έχοντας χάσει περίπου διακόσιους συμπολεμιστές τους στην κοιλάδα του Παντζσίρ, αρνήθηκαν να επιτεθούν περαιτέρω στις θέσεις των αντιστασιακών δυνάμεων της Βόρειας Συμμαχίας, αφού στην τελευταία σύγκρουση οι ισλαμιστές υπέστησαν πολύ σοβαρές απώλειες και αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο της σύγκρουσης, καταλήγοντας σε νέα ενέδρα.

Όπως αποδείχθηκε, μέλη των δυνάμεων των Ταλιμπάν προσπαθούν να φύγουν από την περιοχή, συνειδητοποιώντας ότι ο αναδιοργανωμένος αφγανικός στρατός θα μπορούσε να καταστρέψει αρκετές μονάδες των ισλαμιστών, εάν οι τελευταίοι αποφασίσουν να ξεκινήσουν μια επιθετική επιχείρηση. Ταυτόχρονα, οι μαχητές απλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερες δυνάμεις, καθώς φοβούνται μήπως χάσουν τον έλεγχο στο υπόλοιπο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, μερικές δεκάδες μαχητών των Ταλιμπάν, κατάφεραν να παρεισφρύσουν για λίγη ώρα στην κοιλάδα, βγάζοντας προπαγανδιστικά βίντεο για να τονίσουν την παρουσία, προτού οπισθοχωρήσουν!

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1430551250630807563

"Οι τρομοκράτες των Ταλιμπάν, έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες, αρνούνται να πάνε στη μάχη. Πρόκειται για πλήρη κατάρρευση του ηθικού του εχθρού, ο οποίος απλά φεύγει από το σημείο των συγκρούσεων", αναφέρει πηγή των δυνάμεων της αντίστασης.

Από τις πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των δυνάμεων της Βόρειας Συμμαχίας, οι ισλαμιστές έχουν ήδη χάσει περισσότερους από χίλιους ανθρώπους και αρκετά μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού, αλλά δεν έχουν επιτύχει καμία σημαντική επιτυχία. Αυτό μαρτυρά το γεγονός ότι ακόμη και μια ομάδα 12.000 ατόμων, όπως αυτή της Βόρειας Συμμαχίας, έχει μια αρκετά σημαντική δύναμη, ικανή να συντρίψει ακόμη και μεγάλους σχηματισμούς των Ταλιμπάν.

Παρά τις συνεχείς συγκρούσεις, φαίνεται ότι υπάρχει και ένα δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην Βόρεια Συμμαχία και τους Ταλιμπάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι πιθανό ότι ο Μασούντ και οι οπαδοί του έχουν λάβει μια σκληρή στάση, για να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή και πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό οποιαδήποτε νέας κυβέρνησης.

https://twitter.com/theragex/status/1430658595012624386

 «Οι Ταλιμπάν δεν έχουν δείξει καμία ετοιμότητα να συμμετάσχουν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις», έγραψε ο Αμρουλάχ Σάλεχ σε γραπτό μήνυμα. «Θέλουν να ορκιστούμε πίστη, παράδοση ή υποτέλεια. Η προσφορά μας είναι πολύ απλή. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν λόγο σε κάθε απόφαση που καθορίζει τον χαρακτήρα του κράτους».

Πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι της προηγούμενης αφγανικής κυβέρνησης δίσταζαν για τις πιθανότητες του κινήματος. «Δεν νομίζω ότι η αντίσταση θα διαρκέσει πολύ χωρίς διεθνή βοήθεια», δήλωσε πρώην ανώτερος αξιωματούχος. «Νομίζω ότι οι Ταλιμπάν θα κάμψουν την αντίσταση τους μέσα στους επόμενους μήνες».

Προς το παρόν, η αντίσταση έχει μόνο δύο πλεονεκτήματα: την κοιλάδα Παντζσίρ, 70 μίλια βόρεια της Καμπούλ, η οποία έχει τεράστιο ιστορικό απώθησης εισβολέων, και το θρυλικό όνομα Massoud, που εμπνέει όλους όσους ονειρεύονται ένα Αφγανιστάν χωρίς τον ισλαμοφασισμό των Ταλιμπάν.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ