Ένοπλες Συρράξεις

Η Τουρκία εγκατέστησε 750 αστυνομικούς Ειδικών Επιχειρήσεων στα σύνορα με το Ιράν

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΣ δύναμη 750 ανδρών των  ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας, αποτελούμενες από 35 ομάδες  των 20 ατόμων η κάθε μία εστάλησαν στην περιοχή των συνόρων με το Ιράν για να αποτρέψουν τις παράνομες διαβάσεις και να σταματήσουν τις δραστηριότητες λαθρεμπορίας.

Επίσης στα σύνορα Βαν-Ιράν ξεκίνησαν περιπολίες και έστησαν ενέδρες.

Τα μέτρα που λαμβάνονται στα σύνορα με το Ιράν αυξάνονται προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη είσοδος παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία μέσω του Ιράν.

Στο Βαν, το οποίο έχει σύνορα 295 χιλιομέτρων με τη γειτονική χώρα, συνεχίζονται οι εργασίες για την αύξηση του αριθμού των αρθρωτών τοίχων  των τάφρων και των σκοπιών πύργων για την αποτροπή παράνομων εισόδων.

Στο τμήμα 64 χιλιομέτρων, όπου έγινε ο διαγωνισμός, οι εργασίες τοιχοποιίας συνεχίζονται ραγδαία. Οι δυνάμεις ασφαλείας διατηρούν την περιοχή υπό έλεγχο στη μεθοριακή γραμμή, όπου έχουν σκάψει 110 χιλιόμετρα χαρακώματα, βάθους 4 μέτρων και πλάτους 4 μέτρων, ενώ έχουν κατασκευαστεί 76 μονομπλόκ και  τσιμεντένιοι πύργοι.

Η αστυνομία ειδικών επιχειρήσεων, η οποία συνεχώς περιπολεί στη συνοριακή γραμμή με 50 τεθωρακισμένα οχήματα και διατηρεί υπό παρακολούθηση τα σημεία διέλευσης, επιθεωρεί την περιοχή με drones και θερμικές κάμερες και εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η αστυνομία, η οποία εργάζεται αφοσιωμένα για την ασφάλεια της συνοριακής γραμμής, πιάνει τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με εικόνες UAV και SİHA και τους παραδίδει στις αρμόδιες μονάδες.

Ο Hüseyin Ediz Tercanoğlu, διευθυντής του 2ου τμήματος επιχειρήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, Ειδικών Επιχειρήσεων, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu, ότι ομάδες βρίσκονται στο πεδίο μέρα και νύχτα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων.

Αναφέροντας ότι εκτελούν ιερό καθήκον στη μεθοριακή γραμμή, ο Τερσανόγλου δήλωσε ότι ξεκίνησαν δραστηριότητες στην περιοχή πριν από 15 ημέρες και ότι ελέγχουν την περιοχή με 35 ομάδες και 50 τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.

Εξηγώντας ότι πραγματοποιούν περιπολίες, ενέδρες και αναγνωριστικές δραστηριότητες τόσο στη μεθοριακή γραμμή όσο και στους κύριους και δευτερεύοντες δρόμους πίσω από τη γραμμή, ο Tercanoğlu είπε:

"Εκτελούμε το καθήκον  μας  για να αποτρέψουμε δραστηριότητες λαθρεμπορίου, ειδικά στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και για να αποτρέψουμε την παράτυπη μετακίνηση μεταναστών. Δεν είμαστε μόνοι εδώ. Το προσωπικό της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων και της Γενικής Διοίκησης Χωροφυλακής υπηρετούν επίσης μαζί μας.

Λαμβάνουμε κάθε είδους μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την περιοχή συντονισμένα και 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Όσον αφορά την τεχνολογία, υπάρχουν drones, θερμικές κάμερες και άλλα  ηλεκτρονικά συστήματα.

Τα χρησιμοποιούμε ενεργά και κατά τομέα. Το προσωπικό μας εργάζεται με αφοσίωση εδώ σε ολόκληρη τη συνοριακή γραμμή. Πιάνουμε αυτούς που περνούν από διαφορετικά σημεία με ενέδρες και οδικούς ελέγχους που εφαρμόζουμε σε δευτερεύοντες και κεντρικούς δρόμους. Οι εικόνες UAV και SİHA μεταδίδονται επίσης συντονισμένα. Έτσι, παραδίδουμε το i μετανάστες που εισέρχονται στα σύνορα στις σχετικές μονάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Βαν ανακοίνωσε ότι οι χερσαίες δυνάμεις έχουν στείλει δύο ανιχνευτικές και δύο μοίρες κομάντο στην περιοχή ως ενισχύσεις, με θωρακισμένα οχήματα, λόγω της αύξησης της πίεσης  από μετανάστες.

Σύμφωνα με τις συνοριακές αρχές, η πλειονότητα των Αφγανών υπηκόων που φθάνουν στην τουρκική επικράτεια είναι νεαροί άνδρες ηλικίας 16 έως 25 ετών, οι οποίοι φτάνουν στην Τουρκία, μετά από ένα ταξίδι διάρκειας ενός μήνα, κυρίως με τα πόδια.

Λόγω της νομοθεσίας της Τουρκίας για τη μετανάστευση και το άσυλο, μόνο οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, μπορούν να αποκτήσουν καθεστώς πρόσφυγα. Άτομα άλλων εθνικοτήτων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση προσωρινής προστασίας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Οι Αφγανοί που εισέρχονται παράνομα στην Τουρκία, κρατούνται σε κέντρα κράτησης μεταναστών στο Ερζουρούμ και σε άλλες γειτονικές επαρχίες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε πρόσφατα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας, στο Αφγανιστάν και τις γειτονικές χώρες για να περιορίσει τη μετανάστευση στην ΕΕ. 

Με τους φόβους της Τουρκίας για το Κουρδικό ζήτημα, καθώς και με την ανάγκη αναχαίτισης των μεταναστευτικών ροών, η τουρκική κυβέρνηση έχει επεκτείνει τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός τσιμεντένιου τείχους κατά μήκος των συνόρων του Ιράν, για να καλύψει το σύνολο των συνόρων των 295 χιλιομέτρων,  όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Βαν Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ στις 27 Ιουλίου. 

"Προβλέπουμε ότι 64 χιλιόμετρα από την κατασκευή του τείχους, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Αλλά υπάρχει μια άλλη προσφορά σε εξέλιξη, για ένα άλλο μέρος των 63 χιλιομέτρων. Αναμένουμε ότι η προσφορά θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους. Το τείχος θα χτιστεί, κατά μήκος των συνόρων μας 295 χιλιομέτρων με το Ιράν τα επόμενα χρόνια », δήλωσε ο Μπίλμεζ.

Η ρητορική της Άγκυρας, είναι ότι στοχεύει να κάνει τη χώρα «αδιαπέραστη» με τον τσιμεντένιο τοίχο, συνοδευόμενη από χαρακώματα και σκοπιές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ