Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Παίρνει ''φωτιά'' ο Καύκασος - Σκέψεις για δημιουργία κοινού στρατού Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν

Όπως ανέφερε πριν το Πενταπόσταγμα,  οι πρόεδροι των κοινοβουλίων της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν υπέγραψαν τη Διακήρυξη του Μπακού. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν Milli Majlis Gafarova δήλωσε ότι είναι ένα ιστορικό γεγονός.

https://www.youtube.com/watch?v=p-x9jBSACy4&t=8s

Αφού η δήλωση έγινε αποδεκτή στην εκτελεστική συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Mustafa Şentop, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Βουλής Milli Majlis Asad Kaiser και η  Gafarova έδωσαν ομιλίες στο κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν. 

Τι δήλωσαν: 
  
''Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν θα ενθαρρύνει όσους θέλουν ειρήνη. Όπως στο Καραμπάχ, έτσι και η Κύπρος είναι το εθνικό και θεμελιώδες ζήτημα της Τουρκίας εδώ και μισό αιώνα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό για περισσότερα από 50 χρόνια είναι η νοοτροπία κυριαρχίας της ελληνοκυπριακής πλευράς και η απροθυμία τους να μοιραστούν την εξουσία και την ευημερία με τους Τουρκοκύπριους.''  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως η ''βόμβα'' είναι αλλού, καθώς σύμφωνα με την Αζέρικη έκδοση του Σπούτνικ, κοινό στρατό ετοιμάζει Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Βουλής Μουσταφά Σεντόπ.
 
''Ένα έθνος-δύο κράτη είναι η ιδέα μας. Θα παραμείνει πάντα έτσι. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήσαμε πολλούς γύρους διαπραγματεύσεων και καταλήξαμε σε πολλές συμφωνίες'', πρόσθεσε ο Σεντόπ.
 
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε προαναγγείλει πως η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζουν να υπογράψουν μία ολοκληρωμένη διακρατική συμφωνία στα μέσα Ιουνίου.
 
''Μετά τη σύνοδο του NATO, θα ταξιδέψουμε στο Αζερμπαϊτζάν, πρώτα στην πόλη Φουζούλι (Καραμπάχ) και στη συνέχεια εγώ με τον αδελφό μου (Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν), Ιλχάμ Αλίεφ, θα ταξιδέψουμε στην πόλη Σουσά, όπου θα υπογράψουμε μία διακρατική συμφωνία. Θα αποτελεί μία ολοκληρωμένη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν'',  είχε πει ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με το δίκτυο RT Haber.
 

https://www.youtube.com/watch?v=nkD-C-aEECA

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ