Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πολεμικό διάγγελμα Νετανιάχου: ''Έχουμε πόλεμο-Μπείτε στα καταφύγια''

Ανανέωση - 23:01 


Πολεμική ομιλία είχαμε πριν λίγο από τον Ισραηλινό ηγέτη Μπέντζαμιν Νετανιάχου.  

Τα σημαντικότερα σημεία: 

  • Η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα συνεχιστεί έως ότου επιτύχει τον στόχο της, που είναι να αποτρέψει την εκτόξευση πυραύλων κατά του Ισραήλ
  • Το Ισραήλ καταστρέφει συστηματικά όλες τις σήραγγες της Χαμάς και τα σπίτια των ηγετών 
  • Η επιχείρηση θα διαρκέσει όσο χρειαστεί
  • Ζητώ από όλους τους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια στα για τις επόμενες μέρες 
  • Είμαστε σε πόλεμο 
  • Δεν υπάρχει πλέον δίκαιη ή ηθική επιχείρηση
  • Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και άλλους παγκόσμιους ηγέτες για την υποστήριξη τους στο Ισραήλ 
  • Προειδοποίησε τους ηγέτες της Χαμάς: «Δεν μπορείτε να κρυφτείτε''

Αναφερόμενος στην καταστροφή πολυώροφων κτιρίων σήμερα στη Γάζα, ο Νετανιάχου λέει ότι αυτά τα κτίρια χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς και άλλεςς τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όσον αφορά την εθνοτική βία στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ δεν θα αφήσει τους Αραβούς να κάνουν επιτεθέσεις σε Εβραίους. 

Δείτε βίντεο:

 

https://twitter.com/kann_news/status/1393659804485365761https://twitter.com/kann_news/status/1393660569996103690https://twitter.com/disclosetv/status/1393659995741429769
https://twitter.com/N12News/status/1393658761135497219

 

Aρχικό κείμενο

 

Eκδίκηση για τα σημερινά χτυπήματα της Ισραηλινής ΠΑ ορκίζεται ότι θα πάρει η Χαμάς. Η ένοπλη πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης, ανέφερε πριν λίγο, πως θα γίνονται επιθέσεις για τις επόμενες δύο ώρες στο Τελ Αβίβ. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαμάς θέλει να ισοπεδώσει Moshe Aviv Tower, με την ισραηλινή αεράμυνα να βρίσκεται σε επιφυλακή. 

Την ίδια στιγμή, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι έπληξαν το σπίτι ένος άλλου ηγετικού στελέχους της Χαμάς στη Γάζα του Khalid Manaamra.
 

https://twitter.com/disclosetv/status/1393643320354746368
https://twitter.com/IAFsite/status/1393643668301656064

 

''Πυρά'' Τουρκίας κατά Ισραήλ

 

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας Fahrettin Altun, καταδίκασε την ισραηλινή αεροπορική επίθεση που κατέστρεψε ένα πολυώροφο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του Associated Press (AP) και του Al-Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επίθεση στα δύο γραφεία ήταν πλήγμα για την ελευθερία του Τύπου, είπε ο Αλτούν σε ένα Tweet στον επίσημο λογαριασμό του. "Καταριέμαι αυτές τις επιθέσεις του Ισραήλ σε κέντρα Τύπου για να καλύψουν τις σφαγές τους", είπε, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν συμμετείχε επίσης στην καταδίκη, λέγοντας ότι ο αγώνας της Τουρκίας με αυτή την κακοήθη δύναμη θα συνεχιστεί, έως ότου τελειώσει η κατοχή και απελευθερωθεί ολόκληρη η Παλαιστίνη.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu αναφέρθηκε στην 73η επέτειο του «nakba» ή «καταστροφής», όταν οι Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1948, οπότε και ιδρύθηκε το κράτος  του Ισραήλ.

Σε ένα tweet, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εξορίστηκαν από την πατρίδα τους, σημειώνοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να υπόκειται σε εθνοτική, θρησκευτική και πολιτιστική εκκαθάριση. "Θα υποστηρίζω για πάντα τους παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές στον αγώνα τους για ελευθερία και αξιοπρέπεια", ανέφερε το tweet. 

 

Πως το Ισραήλ ισοπέδωσε την Χαμάς

 

Εν τω μεταξύ η Χαμάς έχει υποστεί τρομερές απώλειες σε επιχειρησιακά κυρίως στελέχη της, στις πρόσφατες επιχειρήσεις με το Ισραήλ, χάρη στη γνώση αλλά και στην πανέξυπνη τακτική που εφάρμοσαν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ σκόπιμα διέρρευσε ότι μπήκε στη Λωρίδα της Γάζας, είδηση η οποία όπως ήταν αναμενόμενο αναπαράχθηκε και μεταδόθηκε μέσω των ΜΜΕ αστραπιαία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να το πληροφορηθεί και η Χαμάς, τις οποίας πολλά επιχειρησιακά στελέχη κατέφυγαν σε υπόγεια τούνελ, σύμφωνα με την σχεδίαση που είχαν, προκειμένου να διεξάγουν αγώνα σε κατοικημένο τόπο.

Για τους έχοντες γνώση, ο "αγώνας σε κατοικημένο τόπο" διαφέρει παντελώς από απόψεως τακτικής και διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων από εκείνες που διεξάγονται σε αναπεπταμένο έδαφος, κοινώς στην ύπαιθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό υπολόγιζαν οι επιχειρησιακοί αντάρτες της Χαμάς, προκειμένου να εκμεταλλευθούν το πλεονέκτημα της "τρίτης διάστασης", αυτής της υπόγειας. Ως γνωστόν οι δύο άλλες διαστάσεις είναι η επιφάνεια του εδάφους και η εναέρια διάσταση. Και στις δύο αυτές διαστάσεις ο IDF διαθέτει συντριπτική υπεροχή.

Αυτά τα γνώριζαν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι όμως ήξεραν και την ακριβή θέση των τούνελ, όπου κατέφυγαν οι μαχητές της Χαμάς, με αποτέλεσμα να βομβαρδίσουν με την αεροπορία τους τα τούνελ και να σκοτώσουν πάρα πολλούς επιχειρησιακούς μαχητές της Χαμάς.

Μάλιστα ο ΙDF κυκλοφόρησε ένα βίντεο το Σάββατο το απόγευμα, παρέχοντας μια εσωτερική εικόνα στο υπόγειο τούνελ της Χαμάς,το οποίο ονόμασε «Μετρό» και το οποίο η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε σε μια μαζική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

https://twitter.com/Jerusalem_Post/status/1393627842127224835

Ο IDF με το τέχνασμα που προαναφέραμε, παρέσυρε τους μαχητές της Χαμάς να μπούν στο δίκτυο των σηράγγων τους, γνωστό ως "Μετρό", πριν το καταστρέψει, σκοτώνοντας περίπου 300-400 επιχειρησιακούς αντάρτες της Χαμάς.

Το «Μετρό» είχε κατασκευαστεί τα χρόνια μετά τον πόλεμο του 2014 στη Λωρίδα της Γάζας, επίσης γνωστή ως Επιχείρηση "Προστατευτική Άκρη". Ήταν ένα δίκτυο δεκάδων χιλιομέτρων σηράγγων που διέσχισαν τη Γάζα και παρείχαν ασφάλεια στους πράκτορες της Χαμάς από ισραηλινές εναέριες επιδρομές.

Εκτός από το σύστημα σήραγγας του Μετρό, το IDF έχει εντοπίσει και καταστρέψει τουλάχιστον 18 τρομοκρατικές σήραγγες από το 2014, σύμφωνα με έκθεση του IDF του 2019.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ