Σουδανοί μισθοφόροι
Ένοπλες Συρράξεις

Ο σουδανικός στρατός πήρε τον έλεγχο μεθοριακής περιοχής της Αιθιοπίας

Στρατιωτικές πηγές του Σουδάν δήλωσαν πως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ο σουδανικός στρατός είχε πάρει τον έλεγχο όλων των εδαφών του στην περιοχή Al-Fashaqa, δίπλα στη μεθοριακή πόλη της Αιθιοπίας Abdel-Rafaa.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν στην Al-Sharq News ότι η μεθοριακή πόλη της Αιθιοπίας Abdul Rafaa, «έχει σχεδόν αδειάσει από κατοίκους».

Σε αυτό το πλαίσιο, στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα Sudan Tribune ότι μονάδες του σουδανικού στρατού συγκεντρώθηκαν ανατολικά της περιοχής Wad Aroud, ενώ οι ένοπλες αιθιοπικές πολιτοφυλακές και άλλες δυνάμεις ώθησαν στρατιωτικές ενισχύσεις και πυροβολικό στα δυτικά της περιοχής Abdel-Rafaa δίπλα στα κοινά σύνορα.

«Οι δυνάμεις της Αιθιοπίας βρίσκονται περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από το σουδανικό στρατό», συνέχισαν.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι «η στρατιωτική κατάσταση προειδοποιεί για πιθανή αντιπαράθεση αφού ο σουδανικός στρατός απάντησε την Τετάρτη στις επιθέσεις των πολιτοφυλακών που υποστηρίχθηκαν από τον στρατό της Αιθιοπίας που στοχεύουν το όρος Αμπού Ταγιούρ και τους ανάγκασαν να φύγουν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...