Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Oι ισλαμιστές στο Κασμίρ ετοιμάζονται για ολοκαύτωμα με την βοήθεια τη Τουρκίας

Αξιωματούχοι του ινδικού στρατού και της αστυνομίας δήλωσαν δημόσια ότι οι Πακιστανοί Τζιχαντιστές στο Κασμίρ αν και αντιμετώπιζαν μεγάλη έλλειψη όπλων, ξεκίνησαν απεγνωσμένες προσπάθειες για να βρουν νέες διαδρομές και τρόπους παράδοσης όπλων στους ισλαμιστές μαχητές στο Κασμίρ.

Μετά από τις δηλώσεις των αξιωματούχων του Ινδικού Στρατού σχετικά με την έλλειψη όπλων που αντιμετωπίζουν οι ακραίοι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης TRF, είχαμε ξαφνικά την δημοσιοποίηση βίντεο στα κοινωνικά μέσα, το οποίο φαίνεται να ηχογραφήθηκε  σε ένα σπίτι στο Κασμίρ, στο οποίο φαίνεται ένας ισλαμιστής μαχητής να δείχνει με επιδεικτικό τρόπο οκτώ αυτόματα τυφέκια AK 47, επτά πιστόλια και δεκάδες επιθετικές και αμυντικές χειροβομβίδες.

Το βίντεο είχε λεζάντα η οποία έγραφε, «δεν υπάρχει έλλειψη όπλων».

Ταυτόχρονα είχαμε αναφορές για ρίψεις εφοδίων και όπλων από άγνωστα αεροσκάφη στο Πουντζάμπ καθώς και στα διεθνή σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Είναι πιθανό ότι τα όπλα που "πέφτουν" από τον ουρανό  μεταφέρονται στη συνέχεια βόρεια στο Κασμίρ, καταλήγουν ινδικές δημοσιογραφικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές  αναφέρουν ότι το πρόβλημα στην περιοχή δεν έχει τελειώσει, αλλά το αντίθετο όλα δείχνουν εξελίξεις ραγδαίου τύπου.

Υπάρχουν πιστοποιημένες πληροφορίες μαζικών στρατολογήσεων ισλαμιστών μαχητών σε σημείο ανησυχίας, ενώ όλες οι προσπάθειες των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας να διακόψουν την είσοδο νέων μαχητών σε ισλαμιστές ομάδες δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Αυτό προκαλεί σοβαρή ανησυχία για τους επόμενους μήνες στο Νέο Δελχί. Τα συνεχόμενα περιστατικά στο Κασμίρ δείχνουν ότι οι Ισλαμιστές μαχητές χρησιμοποιούν πλέον νέες μεθόδους και τακτικές για να διατηρήσουν την περιοχή σε αναβρασμό.

Αυτές οι μεταβαλλόμενες τακτικές από ειδικά εκπαιδευμένους ισλαμιστές αποτελούν ένα μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, το οποίο δεν έχει ακόμη τεθεί σε ενεργοποίηση. Οι Ινδοί εκτιμούν ότι οι Πακιστανοί σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια μεγάλη επίθεση στο άμεσο μέλλον, σαν την εξέγερση που εμφανίστηκε μετά τη δολοφονία του Μπουρχάν Βάνι το 2016.

Επειδή όλα έχουν την εξήγηση τους, αυτήν την περίοδο έχουμε και μεγάλη πολιτική κρίση στο Πακιστάν, ενώ  ο πρωθυπουργός της χώρας φέρεται να αντιγράφει την πολιτική Ερντογάν ετοιμάζοντας μια εξέγερση πιθανότατα στο Κασμίρ για να σώσει το τομάρι του.

Αναμένεται η μαζική παραίτηση βουλευτών μέχρι το τέλος αυτού του μήνα από το κοινοβούλιο, κάτι που φέρνει σε απελπισία την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Imran Khan, ο οποίος αναζητά σωτηρία στον φίλο Ερντογάν.

Η απόφαση ελήφθη αφού το Δημοκρατικό Κίνημα του Πακιστάν (PDM), μια συμμαχία 11 κομμάτων της αντιπολίτευσης που συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους για την ανατροπή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Χαν, πραγματοποίησε συνάντηση στο Ισλαμαμπάντ. Ο επικεφαλής του PDM Maulana Fazlur Rahman ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επιτεύχθηκε συναίνεση για την παραίτηση από το κοινοβούλιο.

Πίσω από όλα όμως κρύβεται η Τουρκία και ο Ερντογάν και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με άρθρο μας, οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών εκπαιδεύουν 100 μισθοφόρους στην Μερσίνα για την ανάπτυξή τους στο Κασμίρ, όπου θα πολεμήσουν εναντίον της Ινδίας.

Πρόκειται για μέλη της διαβόητης Ταξιαρχίας Σουλτάνου Μουράτ που είναι από τους χειρότερους όπως έδειξε και η δράση τους στην Συρία.

Ο Μασούντ Χαν, πρόεδρος του Αζαντ Κασμίρ - μια περιοχή του Δυτικού Κασμίρ που διοικείται ονομαστικά από το Πακιστάν - είπε ότι «η εγκάρδια υποστήριξη της Τουρκίας για την αυτοδιάθεση του Κάσμιρ ενοχλεί τις ινδικές αρχές».

Η Τουρκία προαλείφεται ως ηγέτης ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου απειλώντας μάλιστα και την Ινδία στο θέμα του Κασμίρ, έχοντας χάσει εντελώς το μέτρο της λογικής.

Η Άγκυρα, συνεχίζει το ίδιο μοτίβο που ακολούθησε στο Αρτσάχ, αυτή τη φορά για την περιοχή του Κασμίρ. Στο ρόλο του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται το Πακιστάν, με το οποίο φαίνεται ότι έχει στηθεί μία συμμαχία τόσο εναντίον της Ινδίας, όσο και κατά των μεσογειακών χωρών.

Όπως μας δείχνουν οι ενδείξεις πολύ σύντομα θα δούμε μία ακόμη εξέγερση στο Κασμίρ, πίσω από την οποία θα βρίσκεται η ΜΙΤ και το καθεστώς Ερντογάν, με  αντάλλαγμα όμως τις υπηρεσίες των Πακιστανών στην Λιβύη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ