Ένοπλες Συρράξεις

Οι Τούρκοι έστειλαν drone Bayraktar TB2 πάνω από την Κριμαία- ''Η Άγκυρα θα προκαλέσει την Mόσχα'', δηλώνει Ρώσος ειδικός

Πριν από αρκετές ώρες, τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα TB2 Bayraktar, το οποίο καθοδηγούσαν πιθανότατα Τούρκοι εκπαιδευτές σε ουκρανική στρατιωτική βάση, πέταξε πάνω από τα βόρεια σύνορα της Κριμαίας προκαλώντας την άμεση αντίδραση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Σύμφωνα με πηγές, το τουρκικής κατασκευής εναέριο όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή της Χερσώνας, στα σύνορα της Ουκρανίας με την Κριμαία, καταγράφοντας τα πάντα μέσα στο ρωσικό έδαφος  σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Το ΤΒ2 απογειώθηκε από μια από τις στρατιωτικές βάσεις της Ουκρανίας.

“Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο εάν αυτό το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ή αν χρησιμοποιήθηκε από την Τουρκία, ωστόσο, δεδομένου ότι τέτοια drone έχουν την δυνατότητα να παρακάμπτουν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, πολλοί ειδικοί εκφράζουν  τις σοβαρές τους ανησυχίες για την εμφάνιση τέτοιων drone κοντά στην Κριμαία.

Υπενθυμίζω ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση το 2014 της Κριμαίας από την Ρωσία, αλλά μέσω του Ερντογάν δηλώνει ότι η χερσόνησο αυτή ήταν πάντα ένα μέρος στο οποίο είχε  συμφέροντα η Τουρκία, (λόγω των Τάταρων). Είναι πιθανό η Άγκυρα να προσπαθήσει να προκαλέσει τη Ρωσία ενεργώντας μέσω της επικράτειας της Ουκρανίας», τονίζει Ρώσος ειδικός.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της τελευταίας σύγκρουσης στο Ναγκόρνο, τα τουρκικά Bayraktar TB2 UAV επέδειξαν με επιτυχία την ικανότητα παράκαμψης των ρωσικής κατασκευής ραντάρ των Αρμενίων, όπως ήταν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Tor, S-300 κ.λπ.

Δεν αλλάζουν λοιπόν οι Τούρκοι ούτε συνήθειες ούτε σχέδια, ειδικά στην περιοχή του Καυκάσου, στην οποία “πλασάρονται” ως επικυρίαρχοι στην νέα αμερικανική κυβέρνηση πουλώντας “ισχύ”.

Η Άγκυρα ευρίσκεται σε πραγματική δεινή θέση ότι και να λένε πολλοί εντός ή εκτός χώρας. Η πανδημία, η ανεργία, η πείνα και το αυταρχικό καθεστώς του ΑΚΡ αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που αν δεν βρει “διέξοδο” άμεσα, θα σκάσει συμπαρασύροντας όλους όσους συνδέονται με την χώρα αυτή με κάποιο τρόπο.

Για αυτό και ο Ερντογάν αποφάσισε να επεκτείνει την στρατιωτική παρουσία του, σε Ναγκόρνο, Λιβύη, Συρία, και στην συνέχεια αφού λάβει βάσεις και έδαφος, θα το “πουλήσει” στην δύση με αντάλλαγμα την χορήγηση ρευστότητας.

Κάτι ανάλογο έκανε η Άγκυρα και με τους μετανάστες από την Συρία, όταν απομυζούσε την ΕΕ με διάφορα κονδύλια, ενώ η μέθοδο του εκβιασμού είναι η συνηθισμένη μέθοδο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής εδώ και αιώνες.

Όλος ο δυτικός κόσμος γνωρίζει ότι η Τουρκία ανήκει εδώ και χρόνια στον άξονα του κακού, όπως αρέσκονται να δηλώνουν πολλοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ.  Αν αυτός ο “κόσμος”, κλείσει τα μάτια του σε αυτό που συμβαίνει με την χώρα αυτή, τότε ότι θα προκληθεί αργότερα θα είναι δική του αποκλειστική ευθύνη.    

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ