Ένοπλες Συρράξεις

Άνανδρη επίθεση στο Αρτσάχ: Οι Αζέροι βομβάρδισαν γυναικολογική κλινική

Η φρίκη δεν έχει τέλος στον Καύκασο, καθώς οι Αζέροι, στα χνάρια των "αδελφών" Τούρκων στιγματίζουν τα χώματα του Αρτσάχ με εγκλήματα πολέμου. Στην πρωτεύουσα της περιοχής, Στεπανακέρτ, βλέπουμε την πλέον θλιβερή εικόνα μιας βομβαρδισμένης γυναικολογικής κλινικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Σουσάν Στεπανιάν, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, δήλωσε ότι η κλινική στοχοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες ηγούνται μιας μεγάλης επίθεσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.  Η εκπρόσωπος Τύπου δεν παρείχε επιπλέον πληροφορίες για το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, δημοσιογράφοι του Abkhazian Network News Agency, που ήταν μάρτυρες στην επίθεση, δήλωσαν ότι ένα πολεμικό αεροπλάνο έριξε τέσσερις βόμβες με αλεξίπτωτο στο νοσοκομείο.

Φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος αποδεικνύουν τη μεγάλη καταστροφή καθώς και κομμάτια του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε. Δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινες απώλειες από τις Αρμενικές πηγές, μέχρι στιγμής, ενώ εκτιμάται πως οι ασθενείς από πολιτικές δομές έχουν ήδη μεταφερθεί σε πιο ασφαλείς χώρους.

Οι αρχές του Αρτσάχ δήλωσαν ότι εξετάζουν αναφορές που δείχνουν ότι τουρκικά μαχητικά F-16 πραγματοποίησαν την επίθεση στο Στεπανακέρτ, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν χθες.

Σε επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν απέρριψε τις αρμενικές κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες ως «εσκεμμένη παραπληροφόρηση».

«Με αυτές τις πληροφορίες, ο εχθρός προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην πόλη Μπάρντα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν οι Αζέροι, η Μπαρντά στοχοποιήθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις με πυραύλους BM-30 Smerch λίγες ώρες πριν από την επίθεση στο νοσοκομείο του Στεπανακέρτ. Ο σύμβουλος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Χικμέτ Χατζίεφ, ισχυρίστηκε ότι 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

"Στην Μπάρντα ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 20, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 60. Η Αρμενία χρησιμοποίησε βλήματα διασποράς για να προκαλέσει υπερβολικά θύματα μεταξύ των αμάχων. Είναι πολιτική κρατικής τρομοκρατίας από την Αρμενία", έγραψε στο twitter, ωστόσο αργότερα το tweet διαγράφηκε.

Ο βομβαρδισμός της κλινικής στο Στεπανακέρτ δεν αποτελεί την πρώτη επίθεση στις υγειονομικές εγκαταστάσεις της Αρμενίας από το Αζερμπαϊτζάν, και δη σε μια περίοδο που ολόκληρος ο πλανήτης αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού. Στις 14 Οκτωβρίου, τα πολεμικά αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν βομβάρδισαν ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στην πόλη Μαρτακέρτ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Αρμενίας.

Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας πιθανότατα θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση στη γυναικολογική κλινική του Στεπανακέρτ τις προσεχείς ώρες και ημέρες.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ