Ένοπλες Συρράξεις

Πρόεδρος Αρμενίας σε Borrell: Η Τουρκία εμπλέκεται άμεσα στην επίθεση εναντίον του Αρτσάχ

Με μία ακόμη εκεχειρία να μένει στα χαρτιά, οι Αζέροι, συνεχίζουν με την καθοδήγηση πλέον φανερά από την Άγκυρα να εξαπολύουν επιθέσεις κατά αμάχων στο Αρτσάχ και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Armen Sarkissian, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε σήμερα με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell.

Ο Πρόεδρος Sarkissian έθιξε διεξοδικά τη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) με τη στρατιωτική-πολιτική υποστήριξη της Τουρκίας στις 27 Σεπτεμβρίου και το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν στοχεύσει οικισμούς, πλήττοντας αμάχους και πολιτικές υποδομές στο Αρτσάχ.

Ο Σαρκισιάν, δήλωσε ότι αυτό συμβαίνει μέσω της άμεσης και έμμεσης εμπλοκής της Τουρκίας και των ένοπλων ισλαμιστών τρομοκρατών που η Τουρκία έφερε στην περιοχή, γεγονός που αποτελεί σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή και τον κόσμο.

Ο Μπόρελ εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες και τη δημιουργημένη κατάσταση και τόνισε την ανάγκη να χαλαρώσει η ένταση, να σταματήσουν οι μάχες και να επιστρέψουν  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους συμπροέδρους της Ομάδας του ΟΑΣΕ του Μινσκ.

Οι Αζέροι βομβαρδίζουν αμάχους και στο Ιράν

Το ιρανικό κανάλι Telegram Azariha, έδειξε την καταστροφή των σπιτιών αμάχων πολιτών που ζουν σε παραμεθόριους οικισμούς του Ιράν μετά τις επιχειρήσεις που διεξήγαγαν τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν κατά μήκος των συνόρων του Ιράν.

«Αντί να αναπτύσσουν τις θέσεις τους προς την κατεύθυνση Βορρά-Νότου, οι δυνάμεις του Μπακού τις έχουν αναπτύξει προς την κατεύθυνση Ανατολής-Δύσης. Το Αζερμπαϊτζάν στέλνει επίσης μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στο Ιράν και αναπτύσσει τζιχαντιστές (τρομοκράτες στα ιρανικά σύνορα. Δεν είναι ώρα για τον ιρανικό στρατό να κάνει μια ανακοίνωση για μια ζώνη προστασίας στο βάθος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ; Αναφέρει το Telegram.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ