Ένοπλες Συρράξεις

LNA: Χιλιάδες τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στο Ναγκόρνο - Τουρκικά F-16 μέσω της Γεωργίας στο Αζερμπαϊτζάν

Η Τουρκία αφού περάτωσε τους στόχους της στην Λιβύη μεταφέρει συστηματικά χιλιάδες Τζιχαντιστές από το λιβυκό έδαφος σε αυτό του Ναγκόρνο με σκοπό να πολεμήσουν τους Αρμένιους.   

Ο εκπρόσωπος του εθνικού στρατού της Λιβύης στρατηγός Ahmed al-Mesmari επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία στέλνει συστηματικά χιλιάδες μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Τουρκία έχει μεταφέρει χιλιάδες Σύριους και άλλους τρομοκράτες από την Λιβύη στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, χρησιμοποιώντας τα αεροδρόμια Μίτιγκα και Μισράτα», είπε  ο ίδιος.

Το σχέδιο της Άγκυρας αφορά την εμπλοκή χιλιάδων σκληρών ισλαμιστών στα χαρακώματα του Ναγκόρνο, με σκοπό την οριστική ήττα των Αρμενίων και την εκδίωξη τους από την περιοχή αυτή.

https://youtu.be/105ZXyndpoU

Τουρκικά F-16 στο Αζερμπαϊτζάν μέσω Γεωργίας

Την ίδια στιγμή φέρεται να έχουμε μεταστάθμευση τουρκικών αεροσκαφών F-16 στο Αζερμπαϊτζάν δια μέσω της Γεωργίας.

Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι “ακόμη τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16 μεταστάθμευσαν στο Αζερμπαϊτζάν δια μέσω του γεωργιανού εναέριου χώρου.

Αυτά τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν στο έδαφος του Ναγκόρνο και σε περίπτωση επέμβασης του Γερεβάν και  στο έδαφος της Αρμενίας.

Τονίζεται ότι τα τουρκικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν σε ένα από τα στρατιωτικά αεροδρόμια του Αζερμπαϊτζάν μέσω του εναέριου χώρου της γειτονικής Γεωργίας, αν και μια εβδομάδα νωρίτερα η Τιφλίδα είχε απορρίψει την πτήση αεροσκαφών για τη μεταφορά στρατιωτικών φορτίων και όπλων στο Αζερμπαϊτζάν”.

Ο Αρμένιος υπαρχηγός του ΓΕΑ, Garik Movsesyan, μίλησε για την ενεργό συμμετοχή τουρκικών μαχητικών F-16 στην επίθεση εναντίον του Artsakh και της Αρμενίας. Υπενθύμισε ότι η τουρκική αεροπορία εμφανίστηκε στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια ασκήσεων μεγάλης κλίμακας.

https://www.youtube.com/watch?v=NjMmL0QR0QY&t=4s

Όπως τόνισε ο ίδιος, "από την αρχή της επίθεσης, η τουρκική αεροπορία συμμετείχε ενεργά στην αεροπορική υποστήριξη των Αζέρων".

Προς το παρόν, ο ακριβής αριθμός των μαχητικών τύπου F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που μεταφέρθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν παραμένει άγνωστος, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της ιστοσελίδας Avia.pro, αυτήν την στιγμή στις αεροπορικές βάσεις της πολεμικής αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν υπάρχουν περίπου έξι τουρκικά  μαχητικά  F-16, ενώ οι Αρμένιοι διαθέτουν μόνο 2 Su-30 κρυμμένα μέσα στην ρωσική βάση του Γκιούμρι.

Η Τουρκία μαζί με τους Αζέρους υλοποιούν διετές σχέδιο ανακατάληψης της περιοχής του Ναγκόρνο/Καραμπάχ, και για αυτό έχουμε να δούμε ακόμη στο πλαίσιο των πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Αρμενίων που έμειναν μόνοι τους εντελώς.     

Σε καμία περίπτωση οι Αζέροι δεν πετύχαιναν οποιαδήποτε επιτυχία στο έδαφος αν δεν είχαν τέτοια βοήθεια από την Τουρκία και τους Τζιχαντιστές ακόμα και αν πολέμαγαν 100 χρόνια.

Η συνδρομή Τούρκων επιτελικών αξιωματικών και δεκάδων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, τους έδωσε την ευκαιρία να κτυπήσουν και να καταστρέψουν πυραυλικά συστήματα των Αρμενίων, τα οποία θα έκαναν την διαφορά στις μάχες, και αυτό πρέπει να προβληματίσει και την ελληνική πλευρά.     

https://twitter.com/AntiwarRawitna/status/1316391307145883648https://youtu.be/105ZXyndpoU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ