Ένοπλες Συρράξεις

Γενική επίθεση Αζέρων στην περιοχή Hadrut-Κέντρο τρομοκρατίας το Αζερμπαϊτζάν κατά της Ρωσίας

Μόνο εκεχειρία δεν έχουμε στο Ναγκόρνο, μετά την υποτιθέμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με την συνδρομή της Μόσχας.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό, μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας του στρατού του Αρτσάχ, χτύπησαν έναν εχθρικό μαχητικό Su-25 στη βορειοανατολική κατεύθυνση, με άγνωστη την τύχη του έως τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι έχουμε στρατιωτική δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας στην περιοχή Hadrut, αφού οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη.

"Η στρατιωτική δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας στην περιοχή Hadrut συνεχίζεται. Ο εχθρός προσπαθεί να καταλάβει την πόλη συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του προς αυτήν την κατεύθυνση", σημειώνει το κέντρο πληροφοριών στην Μόσχα.

 

Οι Αζέροι με προτροπή των Τούρκων χτυπούν αλύπητα έχοντας ως στόχο την κατάκτηση εδαφών για τα οποία θα διαπραγματευθούν αργότερα στο τραπέζι των συνομιλιών με την Τουρκία πιθανόν παρούσα.

Όπως φαίνεται να αναφέρει το υπουργείο άμυνας της Αρμενίας βέβαια τη πόλη δεν έχει καταληφθεί από τους Αζέρους.

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Αρμενίας στην Μόσχα με τεράστιο νόημα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Zohrab Mnatsakanyan, κατά την παρουσία του στην Μόσχα τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Artsakh, οι οποίες, όπως είπε, διεξάγονται από την άμεση παρέμβαση της Τουρκίας και με την βοήθεια ένοπλων τρομοκρατών που μεταφέρονται από τη Συρία και τη Λιβύη στο Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει γίνει κέντρο εστία διεθνούς τρομοκρατίας στην περιοχή.

«Η κατάσταση έχει ήδη γίνει σοβαρή απειλή για την ασφάλεια  ολόκληρης την περιοχή. Αυτό που αντιμετώπισαν οι συμπατριώτες μας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σήμερα είναι η ενσάρκωση μιας υπαρξιακής απειλής. Από τις 27 Σεπτεμβρίου, η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν διεξάγει μια μεγάλης κλίμακας πόλεμο  εναντίον του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δείχνοντας το δικό τους τρόπο επίλυσης της σύγκρουσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ με στρατιωτικά μέσα .

Αυτή η επιθετικότητα είναι διαφορετική υπό την έννοια σε αυτή  παρεμβαίνει άμεσα η Τουρκία, υπάρχουν επίσης ένοπλοι τρομοκράτες στο Αζερμπαϊτζάν από τη Συρία και τη Λιβύη, τους οποίους η Τουρκία χρησιμοποιεί για τα συμφέροντα της στρατιωτικο-πολιτικής ηγεσίας της. Το Αζερμπαϊτζάν έχει γίνει ένα κέντρο διεθνούς τρομοκρατίας στην περιοχή. Σήμερα πρέπει να σταματήσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και ο ρόλος της Ρωσίας επί του θέματος είναι πολύ σημαντικός », δήλωσε ο Αρμένιος ΥΠΕΞ.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν εφαρμόζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των Αρμενίων, Ρώσων και Αζέρων στις 9 Οκτωβρίου, σχετικά με την παύση των εχθροπραξιών.

«Το Αζερμπαϊτζάν δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις του για την παύση των εχθροπραξιών. Με τέτοιες δολοφονικές κινήσεις το Αζερμπαϊτζάν δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε στρατιώτες και αμάχους.

Επιπλέον, τείνει περισσότερο στη στόχευση του άμαχου πληθυσμού. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του επίθεσης, το Αζερμπαϊτζάν κτύπησε ι πάνω από 120  οικισμούς στο Artsakh, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Stepanakert, της πόλης Shushi, Hadrut, Martakert, Martuni. Η απουσία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στους οικισμούς αυτούς συνιστά έγκλημα  κατά αμάχων», δήλωσε.
 

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί ούτε για μια μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης την ίδια στιγμή το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν κίνησε διαδικασία σύλληψης του Ρώσου δημοσιογράφου Σεμέν Πέγκκο, ιδρυτή της ιστοσελίδας έργου WarGonzo, αναφέρει το BBC.

Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για «παράνομη διέλευση των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν, αντι-κρατικές εκκλήσεις και εκκλήσεις για τρομοκρατία».

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα κατηγορεί επίσης τον Πέγκοφ για «σύναψη εγκληματικής σχέσης» με άτομα στην Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν έστειλε αίτημα στους ρωσικούς φορείς επιβολής του νόμου.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει μέχρι στιγμής στην μαύρη λίστα του  πολλούς δημοσιογράφους και διασημότητες, ενδεικτικό της φασιστικής νοοτροπίας που το διακατέχει.

Ο Semen Pegov καλύπτει τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τότε που το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε την μεγάλης κλίμακας επίθεση στις 27 Σεπτεμβρίου.

Τούρκοι και Τουρκο-Αζέροι αποκαλύπτουν κάθε μέρα όλες τις “αρετές” τους ως ένα έθνος με την άσκηση άκρατου φασισμού μαζί με “ θέατρο σκιών” στο οποίο “σκίζουν στην κυριολεξία.

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ