Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στην δημοσιότητα εικόνες με τουρκικά F-16 & CN-235 στο Αζερμπαϊτζάν

Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου, οι ''New York Times'', ''κάρφωσαν'' τους Τούρκους με εικόνες-ντοκουμέντο. Η Άγκυρα συστηματικά αρνείται ότι έχει στείλει δυνάμεις σε Αρτσάχ και Αζερμπαϊτζάν, όμως η πραγματικότητα άλλα δείχνει! 

Δορυφορικές εικόνες που αναλύθηκαν από δημοσιογράφους της New York Times, αποκαλύπτουν την παρουσία τουλάχιστον δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ganja στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις Artsakh πραγματοποίησαν καίριο χτύπημ στο αεροδρόμιο Ganja που βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το Πενταπόσταγμα.

Ο πρόεδρος του Artsakh, Arayik Hauryunyan, διέταξε το χτύπημα στην Ganja, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να επιβεβαιώνουν ότι η αεροπορική βάση έχει ισοπεδωθεί  Αργότερα το βράδυ της Κυριακής, ο Harutyunyan ανακοίνωσε ότι διέταξε τις δυνάμεις του Artsakh να σταματήσουν τις επιθέσεις στην Ganja, προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες αμάχων. 

Ο Christiaan Triebert, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας New York Times Visual Investigations, σε μια σειρά από Tweets την Τετάρτη, αποκάλυψε τις δορυφορικές εικόνες με τα τουρκικά F16. ''Υπάρχουν τουλάχιστον δύο τουρκικά F-16 στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ganja στο Αζερμπαϊτζάν. Τα μαχητικά αεροσκάφη ανήκουν στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ενώ παράλληλα ανακαλύψαμε και ένα αεροσκάφος CN-235.'' 


 
Πρόκειται για μία σημαντική αποκάλυψη, που δείχνει πως η Άγκυρα έχει εμπλακεί σε όλα τα μέτωπα. 

Βίντεο του αρμενικού στρατού δείχνει την καταστροφή οχυρών των Αζέρων 

Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που φέρεται να δείχνει την καταστροφή δύο οχυρώσεων του στρατού του Αζερμπαϊτζάν κοντά στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι οι οχυρώσεις χρησιμοποιήθηκαν ως ορμητήρια από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βίντεο δείχνει, μεταξύ άλλων, φιγούρες, πιθανώς στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν δευτερόλεπτα πριν το σημείο χτυπηθεί από βλήμα το οποίο προκάλεσε ένα τεράστιο νέφος σκόνης και καπνού.

Δεν είναι σαφές πότε ή πού καταγράφηκε το βίντεο, εκτός από τον ισχυρισμό ότι γυρίστηκε προφανώς στην περιοχή του Καραμπάχ.

Το βίντεο:  

Πασινιάν: Μπορεί να αναγνωρίσουμε το Καραμπάχ 

Η Αρμενία μπορεί να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εάν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης με το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν στο Channel One της Ρωσίας.

«Εάν η ανάλυσή μας δείξει ότι αυτό θα είναι χρήσιμο για το Καραμπάχ και για την επίλυση του προβλήματος, θα κάνουμε αυτό το βήμα. Σε άλλη περίπτωση θα απέχουμε» δήλωσε ο Πασινιάν.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει μετατραπεί σε «θέατρο συγκρούσεων», με Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να αλληλοκατηγούνται σχετικά με το ποια ευθύνεται για την ανάφλεξη στην περιοχή.

Οι νέες εχθροπραξίες εκκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 27 του μηνός. Έκτοτε, η στρατιωτική παρουσία στην περιοχή αγγίζει το «κόκκινο».

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ