Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αλίγιεφ: "Να μας ζητήσει συγγνώμη ο Μακρόν" - Σε συλλήψεις για κατασκοπεία προχώρησε η Αρμενία

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, σε δηλώσεις του μίλησε για τους "όρους" που θέτει για να σταματήσει τις εχθροπραξίες στο Αρτσάχ.

Όπως φαίνεται ο Αλίγιεφ θέλει διάλογο και "συγγνώμες" συγκεκριμένα από τον Γάλλο πρόεδρο, γιατί... "θίχτηκε" με τον ισχυρισμό πως οι Τούρκοι του έχουν στείλει τζιχαντιστές μισθοφόρους. 

Σύμφωνα με τον Αζέρο πρόεδρο, η διακοπή των συγκρούσεων θα απαιτήσει επίσης μια συγγνώμη από τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασιανάν, ο οποίος φέρεται να "ονόμασε τα κατεχόμενα από το Αζερμπαϊτζάν εδάφη... εδάφη Αρμενίων".

Διαφορετικά, υπονοεί ο Αλίγιεφ, οι επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν θα συνεχιστούν και το Μπακού θα προσπαθούσε να δημιουργήσει κανονικές σχέσεις με τον Αρμενικό λαό μετά την απελευθέρωση των εδαφών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τις κανονικές σχέσεις με τον Αρμενικό λαό μετά την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας, αν και δεν θα είναι εύκολο", δήλωσε ο πρόεδρος.

Την Πέμπτη, ο Pashinyan κατηγόρησε την Τουρκία ότι συντονίζει τη στρατιωτική εκστρατεία του Αζερμπαϊτζάν και πρότεινε ότι η Άγκυρα είχε επιστρέψει στον Νότιο Καύκασο "για να συνεχίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων" για την επιδίωξη του "ιμπεριαλιστικού ονείρου".

Στα σχόλιά του την Κυριακή, ο Αλίγιεφ ζήτησε επίσης συγγνώμη από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν για τον ισχυρισμό του ότι οι Σύριοι τζιχαντιστές είχαν μεταφερθεί στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

"Δεν υπάρχουν μισθοφόροι. Έχουμε έναν στρατό 100.000 στρατιωτών. Ζητώ από τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη και να δείξει ευθύνη", δήλωσε ο Αλίγιεφ.

Βέβαια, τα στοιχεία που έρχονται στο φως καθημερινά, είναι αδιάσειστα σχετικά με την εμπλοκή μισθοφόρων απεσταλμένων από την Άγκυρα...

Συλλήψεις για κατασκοπία εντός Αρμενίας

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Αρμενίας δήλωσε την Κυριακή το απόγευμα ότι πολλοί αλλοδαποί πολίτες κρατούνται για υπόνοια κατασκοπείας.

"Έχουμε λάβει πραγματικές πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή δεδομένων από ξένους πολίτες, σχετικά με στρατιωτικό εξοπλισμό που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας, τη μεταφορά όπλων, την τοποθεσία των στρατιωτικών μονάδων, καθώς και εκείνων που κινητοποιήθηκαν βάσει του στρατιωτικού νόμου και το μέγεθός τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 2 Οκτωβρίου, αρκετοί ξένοι πολίτες συνελήφθησαν με  την υποψία κατασκοπείας και την υποκίνηση προς τους Αρμένιους πολίτες να γίνουν και αυτοί κατάσκοποι», ανέφερε δήλωση στην ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Στη δήλωση δεν αναφέρονταν  πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των αλλοδαπών που κρατούνται ή την εθνικότητά τους.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας συνεχίζει την έρευνά της για να εξακριβώσει τις ταυτότητες άλλων αλλοδαπών και Αρμενίων πολιτών που ενδέχεται να έχουν εμπλακεί.
Οι συλλήψεις πραγματοποιούνται εν μέσω κλιμάκωσης στο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σχεδόν 40 άμαχοι, και εκατοντάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, έχουν σκοτωθεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ