Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έλληνες πολεμούν στο πλευρό Αρμενίων στο Αρτσάχ - Βίντεο για... γέλια από τις ΕΔ των Αζέρων

Ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης από τους Έλληνες προς τους πολύπαθους Αρμένιους που βάλλονται από τις επιθέσεις των Αζέρων στο Αρτσάχ, έχει δημιουργηθεί.

Συγκίνηση προκαλούν όσοι δηλώνουν εθελοντικά πω θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό των Αρμένιων, αφού όπως φαίνεται οι δύο λαοί, έχουμε κοινό εχθρό. Τον Ερντογάν και τα μεγαλεπίβολα σχέδιά του. Όλα αυτά ενώ η Δύση φαίνεται πως δεν είναι πρόθυμη να δώσει κάποια λύση στο ζήτημα, εκτός από το γνωστό "ευχολόγιο" να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έλληνες και Ελληνοαρμένιοι δηλώνουν έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, μεταξύ αυτών και ένας Έλληνας πρώην υπαξιωματικός.

Έλληνες ομογενείς που ζουν στο Αρτσάχ και στην Αρμενία, πολεμούν στο πλευρό Αρμενίων δηλώνει η πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων της Αρμενίας Μαρία Λαζάρεβα.

Η ίδια μιλώντας αποκλειστικά στο greekrivieranews.gr υπογραμμίζει ότι στο Αρτσάχ υπάρχει μια μικρή ελληνική κοινότητα περίπου 40 ατόμων με την οποια είναι σε καθημερινή επαφή. “Αρκετοί εθελοντές και στρατιώτες ελληνικής καταγωγής τώρα βρίσκονται στο Αρτσάχ, πολεμάνε για την πατρίδα τους, οπού γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Ο λαός είναι ενθουσιασμένος, αισιόδοξος. Εμπιστευόμαστε τον στρατό μας και το ηρωικό μας πνεύμα. Αυτό δεν είναι ένας πόλεμος για ένα μικρό κομμάτι χώματος, είναι ένας πόλεμος για την αγαπημένη πατρίδα, την ελευθερία” τονίζει η Μαρία Λαζάρεβα.

Πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση;

Όταν έχουμε έναν γείτονα Τούρκο, κάθε στιγμή πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο․ Βεβαίως, οι εχθροπραξίες δεν είναι κάτι καινούριο τα τελευταία χρόνια. Είχαμε έναν πόλεμο τεσσάρων ημερών τον Απρίλιο του 2016, από τον οποίο το Αζερμπαϊτζάν δεν πέτυχε πολλά. Οπότε ξέραμε ότι η εκδίκηση δεν θα αργήσει. Και βέβαια οι εχθροπραξίες και η ήττα των Αζέρων φέτος τον Ιούλιο στα σύνορα Αρμενία -Αζερμπαϊτζάν έπρεπε να έχουν συνέχεια. Αυτό που γίνεται τώρα στα εδάφη μας δεν το λέμε απλές εχθροπραξίες, αλλά πόλεμο, λόγω της έκτασης του και των μεθόδων των μαχών. Το θέμα είναι, ότι ο τωρινός πόλεμος δεν πραγματοποιείται μόνο μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και δεν διεξάγεται μόνο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ αλλά και στην Αρμενία.

Υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκη  της Τουρκίας σε ότι συμβαίνει;

Ένα τουρκικό αεροσκάφος F16 χτύπησε ένα δικό μας Su-25. Ακόμα και αν ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν δεν χρησιμοποιεί τουρκικά όπλα, οι ανακοινώσεις Ερντογάν ότι οι Αρμένοι πρέπει να φύγουν από τα αζερικά εδάφη είναι μια απόδειξη, ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει συμμαχο του την Τουρκία. Η αρμενική πλευρά ανέλυσε τα γεγονότα και παρατήρησε ότι η Πολεμική Αεροπορία των Αζέρων λειτουργεί υπό τη διοίκηση των Τούρκων.

Այսօր ավելի վաղ ներկայացված օդային իրադրության դրվագ https://www.facebook.com/100000785095088/posts/3286790748023729/?extid=sapcXuV3d7N2Opj7&d=n

Posted by Shushan Stepanyan on Wednesday, September 30, 2020

Εκτός από θύματα έχετε και τραυματίες. Μπορούν τα νοσοκομεία να αντεπεξέλθουν;

Τα νοσοκομεία στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ και την Αρμενία έχουν αρκετούς τραυματισμένους, αλλά τα καταφέρνουν. Πολλοί γιατροί και απλοί εθελοντές πήγαν στο Αρτσάχ για να βοηθήσουν τους ντόπιους γιατρούς․ Στις βαριές περιπτώσεις μεταφέρουν τους τραυματισμένους στο Γερεβάν, Αρμενία.

Τι στήριξη περιμένει η Αρμενία από της χώρες με τις οποίες έχει στενή σχέση;

Από την εμπειρία μας έχουμε καταλάβει, ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία δεν ξέρουν τη γλώσσα διαπραγματεύσεων, μάχονται άδικα και πονηρά. Και όπως είπε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Πασινιάν «Η διεθνής κοινότητα δήλωσε ξεκάθαρα πως η συμμαχία Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας πραγματοποιεί πόλεμο εναντίον του Αρτσάχ και της Αρμενίας με τη βοήθεια μισθοφόρων και τρομοκρατών». Οι άλλες χώρες πρέπει να καταλάβουν, ότι οι Τούρκοι είναι ένας κίνδυνος, μια καταστροφή για όλη την ανθρωπότητα. Το θέμα τώρα δεν είναι να βοηθήσουν τους Αρμένιους να νικήσουν, αλλά να προστατέψουν την ανθρωπότητα από τους Τούρκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάλεσμα να καταταγούν εθελοντικά Αρμένιοι που ζουν στην Ελλάδα

Η αρμενική διασπορά στην Ελλάδα κάλεσε τους συμπατριώτες της να προσφερθούν εθελοντές στον αρμενικό στρατό για να συμμετάσχουν στη στρατιωτική σύγκρουση εναντίον του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Μηνάς Οβαννσιάν, επικεφαλής του Αρμενικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Αθήνα, μεταδίδει η Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας.

Αρμένιοι της Αλεξανδρούπολης στη λίστα επιστράτευσης για το μέτωπο του Αρτσάχ

Η  δικηγόρος και μέλος της Αρμενικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Άννα Σαακίδου μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, τόνισε ότι:

“Αρκετοί Αρμένιοι και από την Αλεξανδρούπολη έχουν μπει σε λίστα ετοιμότητας για επιστράτευση. Πριν τρεις ημέρες έφυγαν κάπου 470 άτομα από την Ελλάδα και πήγαν στην Αρμενία για να ενισχύσουν τις δυνάμεις στο Αρτσάχ. Απ’ όλο τον κόσμο φεύγουν και πηγαίνουν οι Αρμένιοι στην πατρίδα. Ο σκοπός είναι ένας. Να διαφυλάξουν την εθνική ανεξαρτησία, τα πάτρια εδάφη, που είναι αδιαπραγμάτευτα. Όλοι οι Αρμένιοι και όσοι είναι στην Ελλάδα, είναι με εφ όπλου λόγχη έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα”.

 

Οι Αζέροι έπαθαν... Ερντογάν 

Εκτός από το επιχειρησιακό κόμμάτι που όπως όλα δείχνουν, τα νήματα κινούν αξιωματούχοι της Άγκυρας για την στρατιωτική επέμβαση των Αζέρων στο Αρτσάχ, καθώς συνδράμουν στέλνοντας και σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν εναντίων των Αρμένιων, φαίνεται πως οι Αζέροι έχουν επηρεαστεί αρκετά με την "παρέα" τους με του Τούρκους.

Ένα αποκαρδιωτικά αστείο βίντεο, που ως στόχο βέβαια είχε να τρομάξει "τον εχθρό" έδωσαν στο φως οι Αζέροι για τις ένοπλες δυνάμεις τους. 

Το μοτίβο μπορεί να μας θυμίζει τα αποτυχημένα βίντεο της τουρκικής προεδρίας, τόσο για τους Τούρκους κομμάντος όσο και για το Πολεμικό Ναυτικό τους, με τον "Μπαρμπαρός" και την ιστορική αναδρομή στην Οθωμανική αυτοκρατορία.

Σε αυτό το βίντεο λοιπόν, Αζέροι στρατιώτες κρατώντας ηλεκτρική κιθάρα, δίνουν το δικό τους "στίγμα"...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ